Reklama

Reklama

Režijní debut Caseyho Afflecka sleduje události a život Joaquina Phoenixe po jeho oznámení na konci roku 2008, že ukončuje svou slibnou hereckou kariéru a hodlá se věnovat pouze hip-hopu. Ve filmu samozřejmě nechybí část tolik diskutovaného rozhovoru s Davidem Lettermanem v jeho Late Show v únoru 2009 a další události zachycující Phoenixovo výstřední a skandální chování. (Sony1994)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Co je umělec schopen obětovat? Kam až je při realizaci díla ochoten zajít? A zahraje nám tam hip-hop? A co vliv médií a naše mediální zkušenost? [==] Jako samostatný dokument (nebo mockument chcete-li) je I'm Still Here samozřejmě dobrý a zajímavý. Co ho ale dělá výjimečným, je všechno to kolem, ten kontext, který není úplně vidět, ale dílo dalece přesahuje (Phoenixova totální exhibice; totální herectví vně filmu, které zahrnuje fyzický i psychický přerod na nechutného váguse; diváky - a vlastně i aktéry - se nestávají jen lidé u TV nebo v kině, ale všude kolem ve veřejném prostoru, role není předem napsána, ale vyvíjí se podle vnějšího prostředí a podmínek). Můžete namítnout, že jsou to přece spojené nádoby, ale tu komplexnost film ukazuje jen do určité míry a s určitou intenzitou (veřejná hip-hopová vystoupeni, rozhovor s Davidem Lettermanem, krátké úryvky z TV zpráv apod). Tento mystifikační experiment mě nadále nutí přemýšlet, ale plně ho docením asi až za nějakou dobu. ()

aluna odpad!

všechny recenze uživatele

"Hate me or like me, just don't misunderstand me." No a to mi právě nejde. Nechápu, co to celý mělo za smysl, jako kritika Hollywoodu to naprosto selhává a zůstává jen kritikou jednoho pitomce, co si zničil kariéru. Má bejt poselstvím, že když jste v něčem dobrej, ale nesnášíte to a opustíte pro něco v čem nejste nic moc, tak že se v tomhle krutým světě asi neprosadíte? Nebo to, že přestože mluvíte, vypadáte a vůbec jste jako buran, většina lidí s váma pořád bude jednat celkem ohleduplně? Nebo snad nám chce sdělit ponaučení, že když se budete ke svým bližním chovat dlouhodobě jako kretén, nakonec se vám vyserou na hlavu? Je to originální, ale asi jako záznam mojí vlastní kolonoskopie vydávanej za film, nikoho to moc zajímat nebude, navíc je fiktivní dokument podobně zábavnej a vyvolává podobný pocity - jakože: "dá se to přežít, ale příjemný to není a celou dobu je vám trochu trapně". Místo závěrečný exotický koupačky s tklivou hudbou (btw. slušnej střih a ono režie vůbec není marná, ale co z toho, když je to celý k ničemu), která měla asi představovat prostor pro nějakou lítost, se tam mohl ukázat zase starej dobrej Jekyll místo Hydea a vysvětlit nám, ťulpasům, co tím chtěli říct. Sorry hoši, mám vás ráda, ale "trapný" je přídavný jméno, který bych vybrala za všechny, kdybych to musela vystihnout jedním slovem. "Divný" a "zbytečný" by následovalo. Kladný přívlastky jako "originální" a "odvážný" bych musela chvíli lovit. Ale jedno musim uznat: vždycky se lehce usměju, když vidím postavy ve filmech zvracet jen tu trošku, co se jim vejde do pusy a uvěřitelnost nahrazujou hekáním a kašlem, Joaquin to vzal konečně autenticky z gruntu (chápej: až z paty) - takhle se bleje, Hollywoode! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Joaquin Phoenix je herec, kterého mám rád, nebudu říkat že ne. Dělat si názory tím, co předvádí v tomto post-dokumentu nebo s tím, jak se vyjadřuje s novináři je holý nesmysl. Obrázek si o něm stejně nikdy neudělám. Částečně totiž přehrává jak v tomto dokumentu, tak i v realitě a nikdy nebude upřímný. Tím by si vlastně každý herec v branži podkopal hrob. Každopádně klobouk dolů ohledně toho, co v tomhle filmu dokázal. Nechápu proč to dělal a co ho za tím vedlo, ale když už se do toho pustil, musí se nechat, že mu to sežral celý svět, včetně mě. Teď záleží na něm, kam jeho kariéra bude směřovat dál. Říká se, že Hollywood neodpouští, ale kdo řekl, že filmový průmysl je jenom o Hollywoodu. Rád bych řekl, že je Joaquin pan herec, ale podle mě to o něm řekne až samotný čas...a ten nadejde ve chvíli, kdy opět něco dokáže. Protože tímhle dokumentem si částečně podkopal i hrob, do kterého málem spadl a nevyhrabal se. Ono přecijenom dva roky lží...to musí lízt na hlavu... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

A tak to dopadá, když mají dva výjimeční herci příliš volného času. Naprosto nechápu, jak mohla taková hovadina ty dva napadnout. Cítila jsem se za všechny zúčastněné neskutečně trapně, protože od začátku celé aféry bylo jasné, že je to jen vtip. Ale k filmu... Ten mě vlastně hodně bavil. Affleckova režie je docela líbivá a skutečně mě zajímalo, co z toho nakonec vyleze. Doteď ani nevím, jak to mám hodnit. Ale rozhodně oceňuju tu kuráž, naprostou originalitu a Bena Stillera. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

An elaborate guilty hoax without pleasure. Do držky bijící okopčený BORATovský koncept a zbytečně zabitý 2 roky herecký kariéry neskutečně talentovanýho herce, který se tady pitvoří (ikdyž skvěle) - ale proč vlastně? Aby se pomstil médiím za to, že dohnaly jeho bratra k drogový závislosti a následný smrti?! Protože jako kritika Hollywoodu to vůbec nefunguje. Vtipný jsou snad jen výstupy u Lettermana a u P.Diddyho ve studiu, jinak je to skrz na skrz nudná (občas smutná) hovadina, při jejíž sledování jsem si místy připadal za Joaquina neskutečně trapně. Působilo to na mě spíš jako dobrovolný klesání na herecký dno. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 280krát, což je 2,40krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • 22. září 2010 se Joaquin Phoenix vrátil jako host v Noční show Davida Lettermana. Tentokrát přišel upravený, oholený a živě diskutoval o celém projektu a potvrdil, že Letterman o ničem předem nevěděl. (Sony1994)
  • Natáčení odstartovalo oficiálně 16. ledna 2009 v Las Vegas. Po dobu jeho trvání bylo každé Phoenixovo veřejné vystoupení součástí jeho role. (Sony1994)

Reklama

Reklama