Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa oklamať trochu tuctovým coverom, nejedná sa o všedný horor či thriller, i keď to tak aj podľa základnej premisy môže vyzerať. Tajemný muž je iný. A je to aj tým že sa pod povrchom skrýva výborný nepredvítateľný scenár, vďaka ktorému vás film dvakrát úspešne presvedčí o opaku toho, čo sa doteraz udialo. Bez spoilerov sa to príliš nedá, ale filmu sa darí rozvinúť nie jednu, nie dve, ale hneď tri diskusné témy, ktoré bohužiaľ zo zrejmých dôvodov nemôžem upresniť. Jessica Biel je fantastická rovnako ako samotný film, a Jodelle Ferlandová stále nedáva zabudnúť na dievčatko zo Silent Hill. Mimochodom, úvodné titulky na zemi pri záberoch z vtáčej perspektívy boli úžasné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,… PROTOŽE MNOHEM HORŠÍ VĚCI SE ZDE STÁVALI DĚTEM....“ /// Když selže systém přichází TAJEMNEJ MUŽ. Pedofil? Bubák? Ďábel? Rozhodně ne duch. Může změnit svět? ... Americkej venkov na ,,x-tej“ způsob (mám dojem, že Amíci by Vesničku mou, (střediskovou), zřejmě nepobrali…). Cold Rock je dalším vzorem pro prdele světa, a film dost slušně odvedenou filmařinou (s překvapivě hnusně zajímavou J.Biel). Sázka na (solidní) držení v nevědomosti (SPOILER pro intelektuály – připrav se, že s tebe budou dělat kreténa) by mohlo bejt hlavním lákadlem. Já bych doporučil ještě vkusnou thrillerovou stránku, dobrej myšlenkovej veletoč a nethrillerově rodičovsky silnej závěr. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Slyšel jsem, že totálně dojebaná Jessica Biel stojí za viděnou. 2.) Na vokrese se nám začali ztrácet parchanti. 3.) Jsem tajemnej a žeru děti (jako rád že je mám… ). 4.) Thx za titule ,,DoubleJo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

I když je Tall man žánrově naprosto jiný film než Martyrs, jsou si v mnoha věcech velmi podobní... A to ve skvěle řemeslně zvládnutém zpracování a naprosto směšné pointě, po jejíž shlédnutí jsem měl pocit, jako by mi Laugier zase plivnul do ksichtu... Takže stejně jako u Martyrs, do poloviny výborný mysteriózní thriller, ale potom se děj obrátí úplně jiným směrem, začne neuvěřitelně zdlouhavé vysvětlování a film tak pomalu plyne až k zcela neuvěřitelnému závěru... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Je to taková sinusovka – vystřídají se pasáže, kdy se zdá vše jasné, kdy to vypadá, že už příběh nemá co dál nabídnout a jen zbývá odpovědět na otázku „proč?“, kdy mě až začíná nudit; a pasáže, kdy mi připadal geniální, kdy se vše otáčí o 180°, a i když tuším, stejně mám pochyby, jestli se nezhoupne zpátky a mám ono známé příjemné mrazení v zádech. # Líbí se mi, jak mě film staví před morální otázku, na kterou mám jasný názor, ale při trochu jiném úhlu pohledu už nedokážu určit, co je správné a co ne. # [viděno: TV, 5.1] # příběh 7 | hudba 5 | humor 0 | akce 1 | napětí 4 | pustil bych si znovu 6 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byl snímek, na který jsem byla opravdu docela zvědavá a nakonec se z toho vyklubal celkem dobrý thriller. Bylo tam přiměřeně dost dějových a překvapivých zvratů, ale v některých vypjatějších situacích se mi zdálo, že Laugier tlačil moc na pilu až do absurdna (pes, bahno). To všechno mohlo uškodit i na herecké přesvědčivosti Jessice Biel, která by jinak v roli hodné mladé sestřičky July obstála velmi dobře. Pro mě byla jinak zajímavá a hezky zahraná role Jenny v podání Jodelle Ferland. Jeden z filmů, na který se budu muset podívat asi ještě jednou, už jen kvůli závěru, který sám o sobě měl sice určitou myšlenku, nicméně šlo vše řešit naprosto jinou cestou, ale to by byl už asi naprosto žánrově jiný film i když tady se jich prolínalo docela dost. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Když se Julie (Jessica Biel) umývá na toaletách, má na bradě otevřenou ránu, ovšem po opláchnutí má rázem bradu bez šrámu. (NICOTINE)
  • Film byl dostupný ke stažení na internetu ještě před svojí premiérou. (Dlee)
  • V scéne, keď sestričku July (Jessica Biel) privezie polícia na policajnú stanicu, kde jej policajt príde neskôr oznámiť, že syna nenašli, je pri detailnom zábere na jej tvár vidno, že jej oko je mimoriadne napuchnuté, no v ďalšom zábere má oko normálne. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama