Reklama

Reklama

Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko

  • Česko Nesmírně hlasitě a neuvěřitelně blízko (více)
Trailer 2

Devítiletý Oskar je nadaným synem Thomase Schella, jednoho z Američanů, který přišel o život při teroristických útocích 11. září 2001. Když byl ještě dítě, jeho otec pro něj připravoval různé úkoly, které vždy ukrývaly nějaké tajemství. Při těchto úlohách musel talentovaný hoch komunikovat s cizími lidmi, což byl pro něj nejtěžší úkol. Několik týdnů po nejhorším dni, jak jej Oskar nazývá, se sblíží se svou babičkou, ale zároveň se vzdaluje své matce, protože mu není schopna vysvětlit, proč k útokům došlo a proč musel otec zemřít. Rok po tragédii nalézá v otcově skříni vázu, v níž je obálka s klíčem a nápisem "Black". Oskar vypátrá tajemství klíče a díky tomu se dokáže vyrovnat se smrtí svého otce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (347)

predators 

všechny recenze uživatele

Jak jeden klíč malému chlapci změnil život! Události 11. září z trochu jiného pohledu, než na jaký jsme zvyklí. Oskarový výkon Thomase Horna a brilantní hudební doprovod! Spolu se zajímavým pojetím hledání toho správného zámku se jedná o překvapující pohodový majstrštik! Díky "larelay" za titulky! 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že tu hrá moja obľúbená Sandra, tak som doteraz nemal chuť na tento film. Trailer bol nemastný neslaný a recenzie rozpačité. Film o chlapcovi, ktorý sa vyrovnáva so stratou otca ponúka silný námet. Ale ten malý smrad je totálne neznesiteľný. Sandra len neustále leží a plače. Dramatická stránka vôbec nefunguje a ani tá záhada okolo tajomného kľúča ma nezaujímala. Hrozný film. 1/10. ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně sračkovitě a nesmírně pateticky aneb Oscarové nominace jsou vždycky sázka na jistotu! Nesympatický devítiletý spratek, jemuž by jeden nejraději z fleku vytrhal nehty, se vydává na příšerně "dobrodružnou" cestu New Yorkem, aby se seznámil s podivnými lidmi - jmenovitě pošahaným dědkem, tlustým vrátným a posedlou kudlankou, se kterými nutí slaboduché hospodyňky přes dvě hodiny napařovat žehličku. Je docela škoda, že si do WTC na pedikůru neskákla i maminka, to by se to teprv žehlilo! Prostě prázdná, močopudná, kýčovitá nuda k posrání, možná i daleko horší, než kdyby měl Válečný kůň Sedm životů. To vše na pozadí onoho strašlivého dne, který se stává snad ještě úspěšnějším trademarkem než holocaust pro židy a počítám, že ještě za sto let z toho budou dojit slané kapky z otylých vemen! Už jen čekám, kdy zakotví v ústavě zákaz popírání jedenáctého září. A to při tsunami zařvalo tisíckrát více lidí a spláchlo se to dvěma televizními sračkami a jedním unylým dokumentem. Asi zrovna bylo na dovolené málo obřezaných Američanů. Až mě teď mrzí, že neexistuje stupnice odpadů. Strašně jsem totiž Štefanovi ublížil, tenhle odpad rozhodně zahnívá víc!! ()

Disk odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná ztráta času. Nesmyslná zápletka, hlavní hrdina (mimochodem fyzicky podobný Billymu Elliotovi) je nesnesitelný sociopat, postava Maxe von Sydowa absolutně zbytečná a do toho hraje Desplatův klavír, abych byl dojatý. Ne, tahle ubulená limonáda o ničem nemá na Oscarech co dělat. Od Daldryho jednoznačné zklamání. Málokdy dávám odpadové hodnocení, ale tenhle film si ho beze vší úcty zaslouží. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný doplnok k fantastickej Desplatovej hudbe. Oslovilo ma to. Iste, chlapec je otravný. Ale ako postava, nie ako herec, čo je vzhľadom na jeho duševnú poruchu zámerné. Ešte zhruba v polovici som mal veľmi vlažné dojmy, ale s príchodom von Sydowa film začína vťahovať a pekne graduje. Vytkol by som nedostatok sentimentu. Ja viem, ja viem :). Daldry sa snažil natočiť hollywoodsky doják nehollywoodskym spôsobom (viaceré sentimentálne scény sú zámerne narušované). Myslím, že sa na to mal vykašľať a normálne tlačiť na slzavú pílu. Napriek tomu pozitívne pocity. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Alexandre Desplat byl s prosbou o složení hudby k filmu osloven na poslední chvíli. Svou práci pak musel odvést za pouhé tři dny. (Brousitch)
  • Jedná se o první celovečerní filmy Stephana Daldryho, za který nebyl nominován na Oscara v kategorii nejlepší režie. Snímek získal "pouze" dvě nominace, a to v kategoriích nejlepší film a nejlepší herec ve vedlejší roli. (joshula)
  • Max von Sydow se stal ve věku 82 let druhým nejstarším hercem, který byl kdy nominován na Oscara. Nejstarším nominovaným byl Hal Holbrook za film Útěk do divočiny (2007). Holbrookovi bylo taktéž 82 let, ale byl o 50 dní starší než von Sydow. (ČSFD)

Související novinky

Tom Hanks a Air Force Down?

Tom Hanks a Air Force Down?

16.11.2011

Na seznamu herců, kteří by se hodili do role amerického prezidenta, by Tom Hanks nepochybně obhájil medailové pozice. Není proto divu, že jej Ian Stone, častý Spielbergův asistent režie, přemlouvá do… (více)

Reklama

Reklama