Reklama

Reklama

Jen nevinného člověka lze zahnat tak vysoko... Bývalý newyorský policista Nick Cassidy (Sam Worthington) odpykával tvrdý trest ve vězení za údajnou loupež diamantu v hodnotě desítek milionů dolarů. Zoufalý muž po zběsilém útěku z vězení nemá už co ztratit a odhodlá ke svému poslednímu činu. Pod fiktivním jménem Walker si pronajímá pokoj v 21. patře luxusního newyorského hotelu Roosevelt a vyleze beze slov na římsu, kterou odmítá opustit. Osud zdánlivého sebevraha přitáhne pozornost široké veřejnosti, která k němu s napětím vzhlíží k nebi. Všechny oči se upírají na neznámého muže, který se patrně chystá skočit dolů. Nick odmítá s newyorskými policisty komunikovat, na místě si ale vyžádá přítomnost vyjednavačky Lydie Mercerové (Elizabeth Banksová). Ta vzápětí pochopí, že záhadný muž má svůj motiv a nejedná se o obyčejného sebevraha. Co se na římse ten den odehrává, totiž vůbec není náhoda. (Česká televize)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (448)

Psema 

všechny recenze uživatele

Ctihodný občan feat. Telefonní budka. Další film o tom, že když se justice staví proti vám, máte plné právo vzít zákon do vlastních rukou a stoupnout si... na římsu. Samozřejmě jenom jako návnada, která má chytře odvést pozornost od hlavního plánu. Bohužel, u Muže na hraně logika hapruje podobně jako u Butlerovy anarchistické storky, takže pokud čekáte komorní thriller, ve kterém si našponujete mozkové závity, máte tak nějak smůlu. Worthingtonova mise za nevinnost proto paradoxně funguje nejlíp v poslední třetině, kde to tvůrci vezmou spíš po "bayovsku" a nechají postavy dělat takové kraviny, že buď definitivně vypnete a budete se bavit, anebo si omlátíte čelo o sedačku a zamíříte k východu o pár minut dřív. Já se bavil hodně slušně. Zápletku jsem přestal brát vážně po 15 minutách, hlášek se pár taky najde a samotné řemeslo obstojí na jedničku stejně jako charismaťák Sam a baleťák Jamie. 7/10 ať nežeru a Summit má malé plus, že investuje prachy z Twilightu i do projektů, kde se chlapi netřpytí a nesundávají trika vždycky, když zrovna zaprší. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Poslední večeře? To není dobrý........ Nějak jsem nepochopil, jak ho ta babička mohla na tý římse tak rychle zahlédnout. Dle mého měla vůbec co dělat aby viděla na chodník, po kterém jde a ne koukat někam do desátého patra na římsu. Ale asi to měla ve scénáři, že? Ovšem povedený je ten dav američanů, který vše sleduje pod barákem. To jejich skandování mě rozesmálo. CITÁT - Skoč! Skoč! Skoč!........ Ale zatím, co se Nick (Sam Worthington) "plahočí" na římse (na hraně) a poslouchá policistku Lidii (Elizaberh Banks) jak se mu svěřuje, hlavní drama se odehrává nedaleko. Střihama a flasbackama se pomalu dostáváme k jádru věci. CITÁT - Tak ať prší........ Ve filmu je spousta klišé od automobilové honičky na počátku, přes ukázku ladného ženského těla (Angie - Genesis Rodriguez) k tvrdé ženě, která v té největší a skoro nejdůležitější scénce začne dělat vystrašenou chudinku, která se nakonec vzmůže až po největší klišé všech klišé a tím je červený nebo modrý drát. CHYBA VE FILMU - Během pobytu Nicka na římse mění okna na domě svůj tvar. Dokonce se objeví o dvojokno, které na baráku nikdy nebylo.......... Děj během osmdesáté minuty je strašná sračka - vystřelení zámku ještě jde, ale únik "padoucha" z pokoje to je otřesný a směšný. Konečné události už jsem probrečel, tedy smíchy. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Muž na hraně... vypadá nasraně." Na hraně uvěřitelnosti. Scénář krutě laškující s pravděpodobností, že tak složitý plán vůbec vyjde. To miluju. Aneb jaká je pravděpodobnost např. toho, že projdu za bílého dne celým Václavákem úplně nahý, s obří hořící prskavkou v zadku a rolničkou na penisu, aniž by si mě kdokoli všimnul, protože úplně, ale fakt úplně všichni čumí se zavrácenými krky na jakéhosi ptáka na římse hotelu Ambassador? S dovolením teď budu svému jmenovci, Pablovi F. Fenjves, trochu fušovat do (hrubě nezvládnutého) řemesla a navrhnu alternativní konec filmu: Po slanění zásahovky na římsu, kdy náš nevinný/vinný dablzloděj diamantů prchnul z parapetu a skočil (konečně!), bohužel ne dolů, ale oknem dovnitř do baráku (to fakt zklamal), čímž opustil i zorné pole družstva hasičů dole na ulici, dal velitel zásahu pokyn k ukončení akce. Hasiči vypustili vzduch z (nyní již zbytečné) matrace, srolovali ji a právě když ji cpali zpátky do auta, ozvalo se za jejich zády překvapené: "Kuuurva!" a vzápětí hlasité ŽUCH! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Poctivá žánrová jednohubka, ktorá si berie od svojich thrillerových vzorov to lepšie, ale nie vždy to vie zúžitkovať vo svoj prospech. Všetko je decentné, réžia umiernená, scenár sa drží šablóny, herci hrajú podľa naučených fráz a póz, nič sa nevymyká štandardu, a to je škoda, pretože neraz celý dojem z filmu kazí práve ten pocit šedého priemeru. A pritom námet nebol zlý, okoreniť to o charizmatickejšieho záporáka, dať mu viac priestoru, vybrať lepších hercov do vedľajších úloh a trošku zapracovať na dialógoch, možno by z toho bolo prekvapenie roka v štýle Telefónnej búdky. 65%. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Já debilní policajt vemu štěstí za pačesí a jeb se mnou na stěnu. Budu dělat bu bu bu, bo vo věznici nebudu. Nick Cassidy je jak jinak správný chlap s náběhem na demenci. Nejenom, že všem dokáže, kolik má kuráže no i probudí v bývalém parťákovi svědomí, najde s přízněnou duši a na závěr všechno vyřeší… úžasné. Tady u Nás za prve žádná římsa tak vysoko není, za druhé 4.patro tak velkému ptákovi s tolik štěstím určo nestačí a za třetí už i kdyby se povedlo se na jakousi římsu pověsit, dole by se nafoukla vanička a kdosi by tě už do ní vhodil, i bez vaničky, tak! Po tolika dnech to ve mně pořád vře, óoch. 1/10 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Film získal všeobecne negatívne recenzie a len tesne zarobil nad svoje náklady. (Arsenal83)
  • Všetky široké zábery hercov na rímse sú skutočné. Zadržiavacie ochranné káble boli buď skryté pred pohľadom kamery alebo upravené v postprodukcii. (Arsenal83)
  • Počas vývoja filmu bola použitá veľká podpera na koľajniciach, aby sa hotel Roosevelt zdal vyšší, než v skutočnosti je. (Arsenal83)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama