Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Čarovná rozprávka, v ktorej opäť raz H.Miyazaki potvrdzuje svoj dokonalý talent preniesť diváka do sveta imaginácie prostredníctvom príbehu, ktorý svojou osobitosťou, originalitou a nápaditosťou dokáže dokonale vtiahnuť každého, kto ešte nestratil schopnosť nechať sa očariť svetom detskej fantázie. Napriek vcelku jednoduchému základu stojí príbeh malej čarodejnice a jej hľadania svojho mesta či miesta v živote na úžasne podaných postavičkách, ku ktorým pristupuje Miyazaki tým správnym dávkovaním humoru, dobrodružstva a ponaučenia. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Dalsi z filmu, na ktery jsem nasel odkaz v Borderlands 2 a rozhodl se ho shlednout. Animovany film temer stary jako ja vubec nezestarnul a ted skoro lituju, ze jsem ho tak dlouho odkladal. Nadherna animace a dojemny pribeh o mlade carodejce, ktera se vydava na cestu za osamostatnenim, aniz by vsak byla ovlivnena rebelii tolik typickou pro zapadni kulturu. Film byl dlouhy tak akorat a Hayao Miyazaki putuje na muj soukromy 'watch list', jehoz slavnejsi dila (Nausika z Vetrneho udoli, Cesta do fantazie nebo Princezna Mononoke) jsem cilene prehlizel. Videna anglicka verze 2010 re-release s navratem k puvodnim prvkum z originalu. ()

Reklama

Katzenklo 

všechny recenze uživatele

"Nedostanem vyhubováno?" - "Jen když nás najdou!" Tak fajn, uchyluji se ke čtyřem hvězdám; tento příběh byl o něco přívětivější než Mononoke a podstatně logičtější než Zámek v oblacích. Mijazaki představuje další magický, fantasticky nespoutaný a pozitivně nabitý snímek, jenž utváří dějiny animovaného filmu. Charakter žádné z postav mi nebyl proti srsti, obligátní naivita a infantilní nálada budiž odpuštěny. Působivost filmu není utvářena jen tradičně precizní animací, ale k celkovému dojmu výrazně přispívá samotná sympatická (myslím tím sexy) třináctiletá představitelka okouzlující ústřední role. A v neposlední řadě je nutno pochválit též velice příjemnou Hisaišiho hudbu. Také bych se rád občas vznesl na koštěti nad města a lesy, abych se na chvíli mohl nechat unášet větrem s hejny kachen a zapomenout na vše, co se děje tam dole. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Krása. Miyazaki je Boh. To som už asi spomínal. Príbeh o mladej čarodejnici, ktorá v trinástich rokoch odišla z domu nájsť si svoje mesto, a napokon si i v ňom založiť doručovaciu službu. Nie je to nič prelomového, dej je jednoduchý, nenáročný ale zaručené krásny. Hudba rytmická, náladová. Hlavná hrdinka Kiki je skvelá čarodejnica. Ja ako Miyzakifil som tomuto filmu nemohol dať iné hodnotenie ako je maximálne. 90% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je to nádherně kýčovité, barevné, roztomilé, pohádkové, typicky Miyazakiovské... perfektní příklad filmu pro celou rodinu! Bohužel se tam ale po celou půldruhou hodinu vůbec nic neděje, a to pro mě bylo velice nepěkné překvapení! U snímků tohoto uznávaného režiséra jsem zvyklý vrnět blahem nad vypilovaným příběhem, napínavými zvraty a výbušními akčními scénami. Netušil jsem, že v případě "Kiki" si všechny zmíněné prvky vezmou dovolenou! Tak, jako vypadalo finále, tak jsem si představoval když ne celý, tak minimálně druhou půlku snímku. Takhle je Kiki´s Delivery Service vyloženě jen o tom, kterak jedna malá čarodějnice s ukecaným kocourem dělají pošťáky - občas se jim sice při doručování zásilek moc nedaří = "akční" scéna (zlaté TNT), ale i tak je to ohromná nuda. Sorry. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Během úvodních titulků přeletí nad Kiki letadlo, které má svou předlohu v dopravním letounu Handley Page H.P.42 z počátku 30. let. (Zdroj: ČSFD)
  • Scéna, kdy paní Osono nabízí Kiki kávu, byla v Disneyho anglicky dabované verzi mírně upravena. Paní Osono v ní místo kávy nabídne Kiki horkou čokoládu, protože se tvůrcům nezdálo vhodné, aby se dětem ve filmu nalévala káva. (Hromino)
  • Postava Kiki byla inspirována dcerou producenta filmu. (mr.filo)

Související novinky

Reklama

Reklama