Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny příběhu je parta patnáctiletých školáků, kteří právě ukončili základní školu a prožívají své poslední prázdniny před tím, než se rozejdou na různé střední školy. Středobodem všeho je opuštěná vyschlá fontána uprostřed sídliště, u níž se všichni scházejí. Hvězdami party, která se tu schází, jsou dvě hezké dívky, Bela a Zuza. Film však sleduje nejen jejich osudy, problémy a pocity a chování v různých životních situacích, jejich lásky a nelásky, omyly a usmiřování. Mozaiku doplňují postavy jejich rodičů, sourozenců i dalších dospělých, mezi nimiž je výraznou postavou zejména starý pan Domorák, který mladé neustále kritizuje. Z party je největší pozornost věnována mladému budoucímu automechanikovi a muzikantu Olinovi, který se z lásky k Zuze rozhodne starou fontánu opravit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

teltri 

všechny recenze uživatele

Citujem curfew77: "Dojemná a místy i mrazivá generační výpověď, která mě vždycky dostane, přestože jsem v paneláku strávil v mládí jen první tři roky života a z toho jsem si moc pamatovat nemohl. Dnešní mp3 generace to samozřejmě nemůže chápat, ale v osmdesátkách a tehdejším ČSSR to byl svého druhu kult." ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ve své době kultovní generační výpověď. I dnes se na to v pohodě nechá koukat. Sice mohu chápat ostrou kritiku některých uživatelů, mě však oslovuje a evokuje mi znovu první lásky, zklamání, první rány a přátelství. Eva Vejmělková je velice krásná a velice příjemné jsou písně skupiny Elán. Pěkný filmeček. ()

Reklama

mi_X_o 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie tohto filmu je jedna veľká dilema. Subjektívne je to zábava, akú som už dlho nezažil (pri československej produkcii naposledy pri Řeke http://www.csfd.cz/film/7903-reka/ - mimochodom postava filozofujúceho pilota hĺbkou myšlienok pripomínala, či dokonca prevyšovala sedláka Sychru. ***"Čo je to vlastne láska?" "To čo sa deje medzi dvomi ľuďmi, ktorí sa milujú."***). Bohužiaľ s odstupom treba konštatovať, že je to moralistická kvázi muzikálová zlátanina - akási zabednená výpoveď o jednej generácii (kde bežne na sídlisku v noci a za dažďa tancuje polonahé dievča ). Keby to všetko bola "nadsázka" tak je to geniálne béčko (céčko) . Ale keďže tomu tak nie je a navyše tento "depešácko-motokrosový sajrajt" zožal nepredstaviteľný úspech, tak si môžeme urobiť obraz nielen o diletantstve režiséra, ale aj o väčšine národa. V tomto ohľade je možné vysledovať paralelu s českými Babovřeskami. ()

fifi.m 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem jako malá strašně chtěla vidět, leč nebylo mi přáno. Představovala jsem si obrovskou romantiku, příběh o jedinečné lásce. Takový dojem jsem získala díky písničkám Joža Ráže, které jsem tenkrát milovala. :) Nyní, po mnoha letech, jsem tento film konečně shlédla. Iluze vyprchaly a já zjistila, že to je podprůměrný snímek. Chvílemi jsem si říkala, že to snad ani není možný, že někdo bych schopen něco takového natočit. Ale i tak to mělo něco do sebe :) Jednu hvězdičku dávám z nostalgie, druhou za závěrečnou fontánovou scénu. :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Som zvedavý, kto bude platiť vodu.“ Nostalgická sídlisková bomba z roku 1985 o láske tínedžerov v réžii Dušana Rapoša, ktorej nechýba poetika ani ak ste vyrastali na dedine a nikdy ste nejazdili na Škode 100 tzv. "kilečku". Ale nebyť bravúrnej hudobnej stránky (Grigorov, Elán, Patejdl, Filan, Záblacká), bol by som prísnejší. Podstatne. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (32)

  • Letecké zábery do filmu zabezpečovala spoločnosť Slov-Air Bratislava. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Karol Hlávka pripravoval scenár asi tri roky a po premiére a zdrvujúcej kritike sa zaprisahal, že už nikdy nič nenapíše. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama