Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (536)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Geniální francouzská klasika a ohňostroj zábavy plný neotřelých hlášek, gagů a kaskadérských kousků hlavního hrdiny. Dodnes jeden z vrcholů Belmondovy komediální tvorby. Tohle je přesně ten typ filmu, který nestárne a svou příjemnou atmosférou či kouzlem všech zúčastněných herců (v čele s nedostižným Belmondem), vás dokáže pobavit a rozesmát, ať už máte jakkoli špatnou náladu. Jasná volba, když si chcete zpříjemnit nějaký všední večer po namáhavém dni či si ještě vylepšit lenošivé nedělní odpoledne. Ve zkratce - skvělá dvojrole pro velkého Jean-Paula, v bravurní režii Claudea Zidiho. Netřeba dalších slov. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nejen, že Belmondo je Pan herec, zde navíc hraje s takovým gustem a s takovou živočišnou radostí, že místo oslavných ód se zmůžu jen na lakonické:   JE TO ZVÍŘE!   Ovšem taky mizerný otrapa.   „Okamžitě odvolej, co jsi řekla!“ - „Co? Toho mizeru?“ - „Otrapu! Mizeru dokážu spolknout, ale OTRAPA... Michel Gaucher! To tedy ne. To je urážka! Za tohle musíš dostat pár... “    ...    ...     A žbluňk! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celej film vlastne stoji na hercich. Jsou tu fajn vtipky, sviznej zabavnej pribeh a pekny kaskadersky cisla, ale to by nebylo nic bez Belmonda a Welch. Jako kaskader je to takovej typickej Belmondo, frajer, co se niceho nelekne a na vsechny strany hazi usmevy. I kdyz je ale fakt, ze kolikrat zvladne nasadit fakt ukazkove tupej vyraz. Oproti tomu v roli Bruna je skoro az k nepoznani, neskutecne vyteplena super bukvice a fakt se nemuzu rozhodnout, v ktery z tech roli je lepsi. No a Welch mu skvele sekunduje a navic vetsinu casu nosi prusvitny hadry. Spickova francouzska komedie. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Belmondo se sice prosadil jako jedna z hlavních tváří francouzské nové vlny, ale mezinárodně proslul coby představitel hrdinných sympaťáků, kteří současně utužovali ideály neohrožených dobrodruhů a současně je často také parodovali. K Belmondově hvězdné image nemalou mírou přispělo, že po vzoru legend rané kinematografie sám účinkoval ve všech krkolomných scénách a nepoužíval kaskadéry. Hyperaktivní romantická akční komedie "Zvíře" představuje ohromně zábavnou poctu kaskadérské profesi a současně dává prostor pro Belmonda ve všech jeho hereckých polohách, díky ikonické dvojroli šarmantně nabubřelého kaskadéra Michela Gauchera a primadonské hvězdy Bruna Ferrariho. Belmondo během natáčení konkrétních kousků utrpěl několik zranění, včetně pokousaného ucha od tygra, ale současně si splnil dlouholetý sen a stanul na křídle letícího letadla. Jeho vdavekchtivou kaskadérskou partnerku ztvárnila americká hvězda Raquel Welch a ve scénách ze zákulisí se v čestných rolích objevilo několik dalších dobových filmových osobností včetně režiséra Clauda Chabrola. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Počkat! ještě jsem nedokouřil svou poslední cigaretu!" Naprosto brilantní komedie,můj nejen nejoblíbenější Belmondo,ale i nej. francouzský film.Jean-Paul je znovu dokonalý jako mužný Mike i jako teplouš Bruno Ferrari a vydatně mu asistuje nádherná Raquel Welch.Tuny dokonalých hlášek,zábavných kaskadérských scén a spousta dalšího,to je ZVÍŘE! 95 % ()

Galerie (28)

Zajímavosti (33)

  • Film ve francouzských kinech dosáhl návštěvnosti více než tří milionů diváků. Stejný úspěch měl také v Západním Německu, zatímco ve Španělsku dosáhl výrazně nižšího počtu návštěvníků a v Itálii nebyl v kinech uveden vůbec. (argenson)
  • Jean-Paul Belmondo (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) je známý tím, že se v nebezpečných scénách svých filmů nenechává zastoupit kaskadérem. I v tomto snímku si většinu náročných sekvencí odehrál sám, včetně závěrečné scény s vrtulníkem. Režisér měl však velké obavy, aby se Belmondo nezranil, a proto k natočení zmiňované pasáže svolil až ve chvíli, kdy byl film téměř hotový. Během natáčení dalších scén si však několik zranění přivodit stihl. Při kaskadérské scéně, kdy několikrát po sobě padá z vysokých schodů v ateliéru, si velmi ošklivě podvrtnul kotník a při natáčení scény v zahradě zámku hraběte de Saint-Prix ho kousl tygr do ucha. (Vojcl)
  • Pastis, který do sebe Jean-Paul Belmondo (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) v jednom kuse nalévá, byl v té době ve Francii vyráběn jako náhrada za tehdy zakázaný absinth. (kwaicheng)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama