Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (944)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Fantastický film a fantastický Liam Neeson, ktorému sú takéto role proste určené. Tu taktiež nepochybil a režisér Jaume Collet-Serra natočil veľkú snímku roka 2014. Snímka už od začiatku zaujme perfektne scenáristicky napísaným príbehom, kde aj tá najbližšia osoba môže byť záporná. Príbeh, v ktorom do poslednej chvíle neviete, kto je ten najväčší zloduch a či je vôbec v tom lietadle, v ktorom sa odohráva celý tento film. Za ďalšiu zmienku určite stojí krásna Julianne Moore a tiež spracovanie SMS efektov, kedy si Liam po mobile píše s tým zloduchom. Rozhodne pekné efekty ako aj celý film. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

a mne sa just najviac pacila Julinka. hrala akoby ani nehrala, ako keby sa na placi ocitla nahodou: cau, reziser, mam chut si dnes zahrat, nemas pre mna par stekov? a to myslim v dobrom :) inak film stal za prd. alebo aj za dva. ps: videne v jeden den po Walking among tombstones. a to je, vazeni priatelia, veru uplne ine kafe, ako tento takmer nonstop pruser. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Liam nám rád vegetuje v akčních thrillerech, protože nám jde chlapec z jedný akce do druhý, ale jak se říká přej a bude ti přáno. Teda já doufám, že to co tady zažil mě dopřáno nikdy nebude, protože sex 0, údery hasičákem do držky 1 a já osobně dávám přednost spíše opačnému skóre. Jako ze začátku je tahle záležitost luxusní od první smsky jsem se vnořil do děje jak hovnivál do hovna. Sice mě občas sralo, že Liam tady byl chytrej jak kaddafího radio, jenže to vynahrazovala má milovaná hra na "kdopak to asi je" Postupně jsem obvinil půlku letadla a v jednu chvíli dokonce i lidi mimo letadlo, ale to všechhno jenom proto, že filmu se skvěle podařilo se mnou pracovat. Závěrečná akčnější část trošku pokazila celkový dojem, ale ten i po závěrečných titulích zůstal nad průměrem a víc po podobných filmech ani nežádám. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Je to pořádnej nářez. Strhující nervák co chytne diváka hned v úvodu a nepustí ho až do závěrečných titulků. Furt se něco děje a název filmu v tomto případě vážně odpovídá. Sice už tu předem čtu kecy typu jaký je to klišé a bla bla bla... Nezájem! Možná, že to nepřichází z ničím novým, ale tím spíš musím ocenit, že na malým prostoru a z nepříliš originálním námětem dokáže tenhle snímek v rámci možností vymlátit z daného tématu maximum. Přiznávám, že to určitě není bezchybnej film a furt jsem se rozhodoval v hodnocení mezi 4 nebo 5* nakonec zaokrouhlím směrem nahoru i přesto, že když si film promítnu, tak se tu najde spousta lapsů kdy logika nehapruje, ale rovnou dostává celkem solidně na prdel, ale v tomto případě hlásám : k čertu s tím. Není tu šance nudit se ani sekundu a já si tuhle propracovanou žánrovku užil opravdu maximálně. Pravda pokud bych se hlouběji zamyslel, tak musím konstatovat, že ten záporácký plán je až příliš geniální aby mohl celý takhle přesně vyjít a ke konci kdy se film z nervydrásajícího thrilleru posune do akčního finále jede střih jak o život a kamera se klepe víc než by i na film z rozkymáceného letadla bylo záhodno, ale tentokrát se přes to přenesu. Neeson hraje uvěřitelně a já jsem z jeho výkonem spokojen. Samotný finále filmu pak může možná někomu přijít trochu odfláknutý, ale zase na druhou stranu jak už jsem napsal je to jízda která nedá vydechnout ani na minutu a to je zase podle mě lepší než kdyby byl film uměle natahován. Takhle tam není žádná zbytečná scéna a i když asi v tomto případě trochu nadhodnotím, tak toho rozhodně nelituji a všem fanouškům obdobných snímků můžu tenhle nářez vřele doporučit.95% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Že udělali z Liama Neesona na stará kolena akčního hrdinu a že je Julianne Moore stále atraktivní, je sice chvályhodné, jenomže díky (navzdory zajímavému námětu) vstříc závěru enormně houstnoucímu počtu žánrových klišé si z toho už po krátké době moc nepamatuji. 60%. 96 hodin sice rovněž neoplývá ničím převratným, je však drsnější a zábavnější. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Ve scéně, kdy Kyle (Jason Butler Harner) vyrovnává stroj do horizontály, všechny předměty by vlivem přetížení měly dopadnout na zem. Zcela nelogicky se ale začnou vznášet. (nowizz)
  • Kopilot má po celou dobu svlečené sako od uniformy. V momentě, kdy letadlo začnou doprovázet stíhačky, má najednou sako oblečené. V takto vypjaté chvíli by pilot těžko vstal ze svého sedadla kvůli saku. (tom.nosek)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama