Reklama

Reklama

Dr. Ludsky

(seriál)
Slovensko, 2011, 8 h 55 min (Minutáž: 51–58 min)

Kamera:

Martin Žiaran

Hudba:

Martin Hasák

Hrají:

Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielský, Martin Mňahončák, Jana Kolesárová, Dominika Kavaschová, Vanessa Biermannová, Ondřej Daniš, Tibor Vokoun, Róbert Jakab (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál televízie JOJ prináša medicínske príbehy úplne inak ako doteraz. Fiktívne príbehy o lekárskych pochybeniach či zlyhaniach sa v mnohých prípadoch inšpirovali skutočnými udalosťami. Tomáš Maštalír ako MUDr. Daniel Ludsky je odborník na diagnózy a zanedbanie lekárskej starostlivosti. Ako súdny znalec často spolupracuje s políciou. Dr. Ludsky nie je  hrdina, na akých sme zvyknutí – je inteligentný, nekompromisný, arogantný a netrpezlivý. Neznáša lajdáctvo a neschopnosť, takže medzi kolegami veľa priateľov nemá. Ale verí v pravdu a v právo pacienta na slušné zaobchádzanie. Ani v súkromí nie je veľmi šťastný. Je rozvedený a popri práci sa snaží nájsť si čas na svoju dospievajúcu dcéru. (TV JOJ)

(více)

Recenze (220)

pufina odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě jednou uslyším porovnání s Dr. Housem a dotyčná osoba zažije můj hněv! Když jsem se o seriálu doslechla a ze všech stran to křičelo: ,,Slovensko má svého House." - skutečně jsem se jen smála a směju se do teď. Snaha napodobit Dr. House je tak neskutečně protivná (až to bolí) a dokonce bych řekla až ubohá. Slovensko nemá dost vlastních originálních nápadů a hle, je na světě pan diagnostik MUDr. Ludsky.. A teď vidím ještě jednu ostudu, tentokrát od nás - proboha, byla vážně potřeba nadabovat slovenský seriál? To jako opravdu dnešní lidi nerozumí ani slovo slovensky, že potřebují dabing? Nebo je to jen proto (a v tuhle možnost doufám spíš, abych se nemusela stydět), že když už je to česká televize, že i sebemenší prd musí být česky? Ať je to jak chce, nechápu proč dabing musel dělat Martin Stránský (pro neznalce dabér Dr. House) a ještě díky tomuhle, že člověk v tom slyší (,,českého") Gregoryho House, tak o to víc se mi to nelíbí.. A kdybych měla zavřít obě oči, tak můžu říct ještě jedno: Tomáš Maštalír se nezdá být jako špatný herec, ale potřeboval by si koupit od Hugha Laurieho pořádnou dávku originality a celkově té zajímavosti, kterou herci normálně mívají a kterou tady jaksi na něm postrádám.. A na úplný závěr ještě jedna poznámka pro ty, co si myslí, že House a Ludsky jsou dvě stejné postavy - pořiďte si dioptrie a při sledování se nerozptylujte! A přísahám, že jestli se tady najde fanoušek (který právě čte můj komentář), který sleduje House od úplného začátku jako já (a že je to už pěkných pár let) a příjde tomu dotyčnému a několikaletému milovníkovi House to, že jsou Daniel a Greg úplně stejní, tak ať mi napíše (abych zjistila v jakém vesmíru to žiju).. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Novodobá obsesia psychosociálno narušenými geniálnymi frajermi zo sveta lekárskej vedy dorazila aj na Slovač. Na počudovanie to funguje - akokolvek nejde o žiaden zázrak, v žiadnom prípade neurazí, a keby som pred rokmi nevyrastol z organizovania svojho života podla TV programu a bol seriálový maniak (ako že by som si to nahrával a napokon to pozeral ve volnom čase), zrejme by som sa s pánom Ludským stretával každý týžden. Prepáčte moju "Slovenčinu", no nevedel som ako lepšie poukázať na tu trápnosť s českým dabingom. Zaplať boh, že aspoň tých Nesmrtelných Česká Televízia nepradabováva, aj ked taký Adrian Jastraban v Cyranovi/Fejsovi predvádzal v opačnom garde čosi ako já teraz tu:) Ludských 60%, bez dabingu možno aj viac, pretože hlas doktora Housa je predsa len privela. ()

Reklama

LuciusWlk odpad!

všechny recenze uživatele

My a naši sousedi máme asi neodolatelnou touhu vykrádat myšlenky úspěšných zahraničních seriálových producentu. Dle mého další směšná až urážející parodie. Kdy dostanete pánové producenti a režiséři nějaké vlastní nápady na ucházející seriál. Nebo běžte do důchodu a nechte místo mladým a nadějným, než vyplivovat jednu sračku za druhou. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Dr. Ludsky ma veľmi príjemne prekvapil a podľa môjho názoru patrí spoločne s Mestom tieňov na špicu vlny slovenských seriálov, ktorá znenazdajky zaplavila naše televízie v posledných rokoch. Kvalitný scenár, veľmi dobré herecké výkony, perfektné hlášky, prestrihy na naše hlavné mesto v americkom štýle. Viacerí tu prítomní namietajú, že ide o vykrádačku úspešnejších seriálov na čele s Dr. House, no filmový priemysel sa predsa rozrástol natoľko, že v dnešných časoch je už dosť obtiažne prísť so skutočne originálnym nápadom. (70%) ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Tak jako trochu Houseovská kopie, která vsází spíš na šokující mluvu než činy, i když v těch našich zaprděnejch končinách, kde se všichni bojej něco říct, aby nepopudili kolegy, to je už trošku přes. Což nemyslím jako negativum seriálu, ale jako kritiku společnosti. Bohužel je tam ten slovanskej filmovej prvek. A to je příliš rodinných záležitostí a vztahů. Prostě neumíme dynamicky vykreslit charaktery postav za běhu. Musíme se s hrdiny seznámit prostředkem jejich rodin a to je nuda. I když Ludskyho exmanželka i dcera vypadají jako luxusní kurvy. Já nevim. Já mám zatím smíšené pocity, má to potenciál, moment překvapení i vtip, ale bojím se, že to sklouzne do ordinácie v ružovej zahradě XVII. _____________Tak jsem dokoukal všechny díly 1.série a musím říct, že mě mile překvapili. Sice to nemělo Houseovskou dynamiku, dějovou rychlost a zvratovost, ale jednalo se o nadprůměrný výkon na slovenskou televizi. Možná mi imponují arogantní a velmi inteligentní osoby, takže je můj úsudek zastřen anebo možná jen mám radost, že má někdo koule dělat něco po svém, protože většina ovcí(pardon-lidí) na to prostě nemá a schovává se v ulitě. Nebo jen otupěly a jsou nudný. Ať tak či onak - jste debilové, když to házíte do koše. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Seriál mal pôvodne vzniknúť v roku 2009 s plánovaným nasadením v roku 2010, no jeho nakrúcanie začalo až 12. júna 2010 a premiéru mal na jar 2011. (fugyx)

Reklama

Reklama