Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

kitano 

všechny recenze uživatele

V tomto pripade popis na obale dvd neklame a naviac je asi tym najvystiznejsim moznym popisom: "Tento film sa bude pacit kazdemu kto sniva a ma zelania". Netusil som, ze Cuaron si svojho "maleho" Pottera natocil uz pred tym. S nadhladom mozem povedat, ze s minimalnimy prostriedkami natocil rozpravku o 100% krajsiu a posobivejsiu, ako drviva vacsina efektmi preplnenych hluposti (9/10). ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Báječná pohádka, která se vyznačuje velmi osobitým pojetím a výpravou (pod vedením velmi osobitého pana režiséra). Je jasné, kdo má být cílovou skupinou tohoto snímku, ale myslím, že ani dospělí nepřijdou zkrátka. Všechny děti hrají velmi přirozeně, snímek podbarvuje krásná hudba Patricka Doyla a technická i umělecká stránka filmu prostě nemá chybu. Mimochodem, je to jenom můj postřeh, nebo je Cuarón posedlý zelenou barvou? ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Alfonso Cuarón tyhle pohádkově laděné příběhy prostě umí (viz Harry Potter). Malá princezna však není jen obyčejná pohádka, jde o mnohem vrstevnatější dílo, které v podstatě vypráví klasický příběh, v němž však nechává nevinné dětské hrdiny a jejich fantazie (odtud zpracování na hraně magického realismu) konfrontovat s krutou realitou tam venku. To z ní činí sice stoprocentně předvídatelnou, ale za to upřímnou, dojemnou a především silně emocionální podívanou, jíž k dokonalosti dotahují naprosto přirozené dětské herecké výkony a krásná hudba Patricka Doylea. Už tady Cuarón ukázal, že je mistr svého řemesla. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Film byl natočený podle literární předlohy F. H. Burnetta a není zdaleka první adaptací tohoto pohádkového příběhu. Zatímco Walter Lang jej natočil na konci třicátých let jako muzikál s Shirley Templovou (přesněji pro Shirley Templovou), Alfonso Cuarón mu dokázal vtisknout velmi snovou magickou atmosféru konce tisíciletí. Tam kde Sařiny představy byly vyplněny muzikálovými výstupy popatnými době, nám ukazuje Cuarón příběhy z indické Ramajány. V jeho podání připomínají drogový trip, což je koneckonců rovněž poplatné určité době. Každopádně mě Cuarón po Harry Pottrovi už podruhé přesvědčil, že dokáže dodat filmově průměrnému příběhu atmosféru, která z něj dělá cosi nadprůměrného. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Som s filmom veľmi spokojný a je to opäť jeden z rodinných filmov, ktorý je nutno vidieť so svojou rodinou, keď sa dá. A to je v dnešnej dobe veľmi zriedkavé. Človek má často pocit, že do nich scenáristi môžu hodiť čo chcú, lebo deťom bude jedno na čo sa budú pozerať a sú dostatočne hlúpe na to, aby nevideli všetky nekvality zlej scenáristiky. Ale potom sa objavia filmy, ktoré všetky tieto myšlienky búrajú a dokážu presvedčiť aj deti aj dospelých a majú v sebe určité magické elementy, ktoré fantasticky fungujú. Postavy sú symaptické, príjemné, vtipné a majú veľkú dávku charizmy, ktorú film potrebuje. Príbeh nie je neustále len šťastný prešťastný ale prežívame aj skutočne silnú drámu a musím priznať, v jednej scénke mi skutočne vyhŕkli slzy z očí. A hovorím to ako 27-ročný muž. Jediné čo si myslím, že mohlo byť spracované inak je fakt, že nepotrebujeme zloducha v tejto rozprávke. A nechápte ma zle, Eleanor Bron je skvelá, no tiež si myslím, že to nebolo úplne nutné. A môj druhý problém bolo pár efektov, najmä na monstrum, o ktorom Sára rozprávala. Vyzerá to podľa mňa strašne. Ale keď máte dobrý príbeh s dobrými postavami a dobrým srdcom, tak človek dokáže také veci odpustiť. Ak hľadáte film na rodinné posedenie so svojimi deťmi, tak určite si tento film pozrite. Nebudete ľutovať. Hodnotenie: A- ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)
  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)
  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)

Reklama

Reklama