Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Hodně naivní pohádka, která není ani tak o tanci, ale je to jen další tuctový romantický příběh. Méně romanťárny a více tancování by tomuhle filmu fakt neškodilo, tančeních čísel tam bylo všeho všudy asi pět (přičemž na minimálně dvě se radši snažím zapomenout). No, ještě, že ten soundtrack to mělo boží. 3* ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

V době svého vzniku (a vzhledem k mému tehdejšímu věku) bych tento film hodnotil silněji. Jenže, když se na to podívám dnes, nemůžu stoprocentně říct, že jde o taneční film. Akcí tohoto typu tam fakt moc není. Film není stoprocentně ani o tom, že dokážete vše, co si předsedáte. Na to byla hlavní hrdinka moc nesmělá a nerozhodná. Castingovou zkoušku jí zařídil její přítel. Takže se dá říct, že kdyby jej nebylo, roztomilá dívka by dodnes dělala svářečku. Jinak byl film nabitý nestárnoucími osmdesátkovými hity. ()

Reklama

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Především za skvělou hudbu a za taneční kreace ;-) Trošku mne mrzí, když vidím, jak se kvalitním a především kultovním filmům dávají malé známky. Flashdance byl jedinečný. Každý to té dívce ve filmu přál a Jennifer Beals ze sebe opravdu dostala úplně všechno. V porovnání s Hříšným tancem můžu říct jen to, že Flashdance přišel malinko dříve a že tím skvělým tanečníkem je tu křehká dívka. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jennifer Beals je kouzelná i s tím svářečským maskováním. A když se obleče jako Popelka a vklouzne do tanečních piškotů, tak se hravě vyrovná ostatním tančícím princeznám v Hříšném tanci nebo v Pomádě. Mě prostě v raném mládí oslovila Alex. Díky výborné hudbě a líbivé choreografii zamhouřím oko, nebudu hledat mezery v jednoduchém scénáři a Flashdance si rád znovu pustím. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Tenhle film skutecne neurazi a pomuze pokud ma clovek depresi...pribeh a hudba jsou typicka 80. leta a to v tom nejlepsim slova smyslu. Krasnoucka Jennifer Beals hrajici Alex ktera se snazi stat se baletkou a tak cvici a cvici a nema odvahu prestoze se po nocich prizivuje jako tanecnice v baru a sklizi bourlive ovace a svuj hlavni job ma na stavbe kde svari :) . Nehraje nijak vyrazne ale divat se na ni jak tanci nebo cvici je hooodne vzrusujici zalezitost a sympatanda ona je. Tezko rict jak by film tenkrat dopadl kdyby De Palma skutecne zacal natacet Flashdance namisto Scarface jak bylo naplanovano... Adrian Lyne neni nijak zazracny reziser ale film nekazi a Jerry Bruckheimer ho zasoboval tou temer nejlepsi hudbou kterou ve sve dobe slo pouzit a vysledek je proste skvely. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Když Alex Owensová, kterou hraje Jennifer Beals vyplňuje příhlášku na taneční konzervatoř, tak do kolonky datum narození vypíše své skutečné datum narození (19.12.1963). (blackrain)
  • Námět byl inspirován návštěvou strip baru v Torontu. Hlavní postava pak tanečnicí Maureen Marder. (don corleone)
  • Kevin Costner neuspěl v konkurzu na postavu Nicka Hurleyho. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama