Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě nechytlo ani když mi bylo sladkých "náct" a tak nějak se dalo očekávat, že poskakování mezi svářečkami za zvuků hudby mě bude dojímat stejně jako mé pubescentní kamarádky. Co na to říct po 30. letech? Snad jen, že to poskakování a vzpomínka na hity mládí, je to jediné, co z filmu nakonec zůstalo. A pak vyumělkováná lovestory sešpendlená horkou jehlou mezi jednotlivými tanečními čísly. Anebo možná narychlo vysvářená elektrodou, abychom byli přesnější. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Instantní polévkové sny z pytlíku byly vždy specialitou Hollywoodu. Je mi záhadou, proč se tento film stal slavným, když jeho scénář je nepochybně generovaný počítačem. Mimo úvodního vystoupení v baru, který vám zvedne... promiňte... který vás zvedne ze židle, vše běží dle plánu, jak v každém tuctovém harlequinu. Mimochodem: proč se vlastně tyto filmy natáčí? Vždyť se v životě všem ženám splní jejich sny. Tedy alespoň to pořád říkají: Jsem šťastná, jsem šťastná... ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Klasický muzikálek, který byl ve své době velkým hitem, má stále něco do sebe: špičkové taneční scény - nezapomenutelná je ta z "talentovek", kterou nedávno vykradla J.Lopez (au, au), spoustu chytlavých a dnes reinkarnovaných písniček, miloučkou Jennifer Beals v hlavní roli a když přimhouříte oko nad množstvím plynu ve svářečce, docela se pobavíte. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Alex Owensová (Jennifer Beals) přes den pracuje jako svářečka v místní továrně, a po večerech tancuje ve striptýzovém baru. Všechno ale dělá pro to, aby si splnila celoživotní sen - dostat se na Pittsburghskou taneční konzervatoř a tančit profesionálně. Před podáním přihlášky ale vždy ztratí odvahu. Bude její nový přítel dostatečným impulsem pro její rozhodnutí? ... V blízké době chceme se ženou navštívit muzikálovou adaptaci v Městském divadle v Brně, a tak - i když jsme pravděpodobně tento film před mnoha lety viděli - jsme se rozhodli jej zopakovat, ať "víme do čeho jdeme". A i když se tvrdí, že devadesátá léta byla v oblasti tanečních filmů Hříšný tanec a Flashdance, tak mám pocit, že Flashdance Hříšnému tanci nesahá ani po kotníky - ať už jde o příběh (Flashdance - vcelku o ničem, bez nějakých emocí), herecké obsazení (Patrick Swayze a Jennifer Grey jsou prostě nezapomenutelní) a snad jen v oblasti ústředních melodií se Flashdance Hříšnému tanci aspoň trochu přibližuje. Jinak jsem se při filmu dost nudil, a jsem zvědav, jestli i v divadle to bude stejné, nebo mne poodhalené tanečnice naživo alespoň trochu proberou :)) ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála muzikálov,ktoré si dokážem púšťať v pravidelných intervaloch.Nech to čert berie,je to skvelé.Hl.predstaviteľka Alex vie byť stálym príkladom ísť si za svojím cieľom,snom a zotrvať v ňom.A film sám o sebe zase vie byť aj veľkou inšpiráciou pre mnohé hviezdy hudobného sveta.Aj takým vie byť-inšpirujúcim,nestarnúcim,klasickým no zároveň vracajúcim sa v novšom šate vdaka J.Lopez či G.Haliwel,ktoré si radi a často uchmatnú nejakú tú choreografiu či hudbu z ,,koláča" zvaného Flashdance. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Studio Paramount vyzkoušelo na tomto filmu zajímavou taktiku. Ještě když byl film nasazen v kinech, tak ho vydal na VHS nosičích a toto vydání podpořil velkou kampaní. Očekávalo se, že film se propadne v návštěvnosti v kině, ale opak byl pravdou. Reklamní kampaň na VHS pomohla paradoxně i návštěvnosti kin. (don corleone)
  • Gene Simmons ze skupiny KISS dostal nabídku na roli Nicka Hurleyho, ale odmítnul, aby si nezkazil svůj démonický image. (don corleone)
  • V náročném konkursu na hlavní roli se do finále dostaly tři herečky Leslie Wing, Demi Moore a Jennifer Beals. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama