Reklama

Reklama

The Quiet Earth

Trailer
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
Nový Zéland, 1985, 91 min

Obsahy(1)

Muž, Zac Hobson (Bruno Lawrence), se probouzí a zjišťuje, že je na celém světě sám. Podle jeho předpokladů v tom má prsty jistý vládní projekt, který podle všeho selhal a lidstvo tak zmizelo během jednoho lusknutí prstu. Vyvstává však otázka, proč právě on apokalypsu přežil a také, je-li opravdu jediným člověkem na Zemi... (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ idea a myšlienka výrazne prekonala formálnu stránku a zobrazenie (koho z nás nenapadla myšlienka aké by to bolo byť sám na Zemi?:). Je to škoda, pretože ten nápad je bombastický a keby sa ho chopil schopnejší tvorca dokázal by z neho spraviť excelentné sci-fi (hoci to po formálnej stránke aj vzhľadom na rok vzniku vôbec nie je zlé!!!). Mňa ten film bavil tým viac, čím menej ľudí bolo na obraze, to znamená môj záujem mal klesajúcu tendenciu až na záver, ktorý ma opäť "prebral". Každopádne prvá polhodina je nehorázne geniálna a scéna keď má Bruno Lawrence prejav "pred nikým" sa mi vryla natrvalo do pamäti ("..and now, i´m god!!!") Nebudem to nazývať premrhaným potenciálom pretože ten film je moc dobrý, každopádne mal brutálne na viac... ale jednoznačne stojí za pozretie!!! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem si u Barbarelly pochvaloval, že hned úvodní scéna byl striptýz hlavní hrdinky, tak tady musím smutně upozornit heterosexuální muže, že jako jednu z prvních věcí uvidí nahého čtyřicátníka s pleší. Ale nevadí...Lawrence je fajn herec a navíc se brzy obleče. Celá ta myšlenka, že se všichni najednou vypaří, je docela haluz a nepomůže ani rádobyvědecké vysvětlování. Přesto...když přistoupíte na pravidla hry, dostanete zajímavé drama, které vás přiměje se zamyslet, co by jste na místě jediného člověka na Zemi, dělali vy. Ale to není zdaleka vše. To, co tady někteří vytýkají...tzn. jistá nedotaženost, to naopak vidím jako velké plus, protože se tvůrcům podařilo načrnout tolik témat k zamyšlení, že kdyby šli do hloubky, tak má film 5 hodin. A to by bylo peklo, protože už tak The Quiet Earth místy nudí. Ovšem častěji udržuje atmosféru, která má i díky rozumné stopáži zvláštní kouzlo. Jsem rád, že jsem to viděl, byť nadšením nehýkám. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek jsem viděl v dávných totalitních časech, v tehdejší Československé televizi v pozdních nočních hodinách, tuším že ve slovenském znění (ale na to už bych přísahat nemohl), z děje jsem si pamatoval jen velmi málo, ale celkový dojem byl tehdy jednoznačně kladný. A když jsem na "Mlčící Zemi" nedávno úplnou náhodou narazil znovu, zjistil jsem, že vzpomínky mne neklamaly - film má rozhodně stále co říci a otázky které nastoluje jsou nadčasové, co dodat. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Zajímavá první polovina, kdy hlavní hrdina lítá po světě, kde není žádný člověk a pak z toho začíná trošku bláznit a hraje si, aby nějak zabíjel čas. Od druhé poloviny to už ale taková zábava není a s třetím pasažérem už je to docela i nuda. Konečné rozuzlení je pak takové nijaké, ale poslední záběr je pěkný. :) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak toto som si myslel, že už nikdy neuvidím! Ešte nedávno som sa pýtal brácha, že ako sa volá film z nejakého osemdesiateho roku o chlapíkovi, čo bol sám na zemeguli, kedˇ tu, znenazdajky som naň nechtiac náhodne narazil a tak som mal možnosť po 25 rokoch vzhliadnuť tento skvelý apokaliptický unikát po druhý raz, ktorý bohužial kazila len tá hrdzavá kurva a ten nesympatický Maor Api ! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen podle románu „The Quiet Earth“ od novozélandského spisovatele Craig Harrisona. (Haniczka)
  • Počas autonehody sme mali možnosť vidieť na kapote auta producenta Sama Pillsburyho, ktorý zoradil vedľa seba všetky kreditné karty. Považoval to za menší vtip, lebo celý svoj osobný úver vložil do filmu. (Karush)
  • Letecké nešťastie bolo natočené v opustenej továrni na výrobu umelých hnojív. (Karush)

Reklama

Reklama