Reklama

Reklama

Mupeti

  • USA The Muppets (více)
Trailer 5

Walter, největší fanoušek Mupetů na světě, jenž je na dovolené se svými přáteli Garym (Jason Segel) a Mary (Amy Adams) z amerického městečka Smalltown, odhalí zákeřný plán ropného magnáta Texe Richmana (Chris Cooper), který se chystá srovnat se zemí Mupetí divadlo a těžit ropu, nedávno objevenou přímo pod tímto bývalým působištěm Mupetů. Aby Walter, Mary a Gary mohli zorganizovat největší televizní mupetí maraton v dějinách a pokusili se tak získat deset milionů dolarů, potřebných na záchranu divadla, musejí společně s Kermitem nejprve znovu sjednotit všechny Mupety, kteří se mezitím vydali za vlastním štěstím: Fozzie v současné době vystupuje s revivalovou skupinou Moopeti v casinu v Renu, Miss Piggy pracuje jako editorka módní rubriky pro plnoštíhlé v pařížském Vogue, Animal je pacientem kliniky v Santa Barbaře, která svým klientům pomáhá zvládat návaly hněvu, a Gonzo je bohatým podnikatelem v oboru instalatérství a kanalizací. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (61)

Trailer 5

Recenze (235)

HAL 

všechny recenze uživatele

V podstatě další z mnoha debiních Disneyovek se spoustou veselého pitvoření, pestrých barviček a superotravných muzikálových písní (krom oscarové "Man or Muppet"), kterou ale velmi příjemně oživuje mírně dospělejší humor Muppetů a chytré parodování žánru a jeho klišé postupů. Sice se to trochu bije s onou retardovanou Disneyovskou přepíčeností, ale ve výsledku nadhled vítězí a film baví. Dokonce i v případě že se člověk nedíval na staré muppetí pořady, a tudíž ho zcela mine silný důraz na nostalgii který film často staví do popředí. Plus je tu asi miliarda převelice zábavných cameo roliček snad každého komediálního herce v americe. 7/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatickí herci a výprava filmu nemá chybu a je veľmi pestrá, réžia veľmi dobrá, predloha a scenár zvládnuté taktiež na jedničku. Vkusná kamera a kvalitný strih je zaručený. Tomuto filmu by som dal aj ďalších Oskarov Muppets si zamiluje snáď každý. Každý Muppet je osobnosť. Ľahko sa však film skritizuje obzvlášť mladším divákom, keď si neuvedomíte, akým fenoménom pre amerického diváka je Kermit, Miss Piggy, Gonzo a ďalší. Plyšové postavičky zdieľajú deti od malička v postieľke a sú nimi milované a šťastné. Milujem Amy Adams v tejto snímke. Je tu neuveriteľne rozkošná. Ako sa hovorí - na zjedenie. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

A nakonec proč ne, fanouškem Mupetů sice nejsem, celá tahle věc mě minula, ale film byl fajn. Svěží a barevnej, navíc Jason Segel si ho určitě užil, vybral si k sobě pěknou holku a obsadil spoustu cameo roliček. Některý nápady jsou povedený (Cestování po mapě) a hlášky taky (výbuch nebo celebrity nejsou lidi), takže jsem se vcelku solidně bavil. Navíc písničky jsou pěkný a Man or Muppet byla super a ta chytlavá v titulkách :). ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Chris Cooper odmítl scénář k Mačetě,že je to prý nejabsurdnější věc kterou kdy četl.Tak to nejspíš před začátkem natáčení Mupetů nečetl scénář vůbec.Slabomyslná,vlezlá,patetická vymývárna mozků,srovnatelná svým idiocismem snad jen s Teletubies.Odporné písničky,retardovaný Segel,který by se měl jít vážně léčit.Po shlédnutí několika věcí ve kterých měl scénáristické a zpívánkové ambice,ho totiž shledávám nebezpečným,pedofilním psychotikem.Jinak si jeho stupidní scénáře neumim vysvětlit.Mupeti jsou v americe něco jako u nás Spejbl s Hurvínkem,ale zatímco Spejbl a Hurvínek se v rámci možností a se zatnutým svěračem dají přežít,tahle Mupetí rodinka,která vlezle a vychytrale kalkuluje s mozečky malých dětí je až hrozivá,dlouho sem se nesetkal s tak odporným filmem,který přímo vybízí k zavření tvůrců do cely pro mentálně zaostalé dementy a nebezpečné úchyláky.Tohle je to nejspodnější dno filmové zábavy jedna z nejpříšernějších sraček kterou sem kdy viděl a jasně to vypovídá o labilní mentalitě američanů.Jak se proboha v tak nevkusném a primitivním filmu mohou objevit lidi jako Neil Patrick Harris nebo Chris Cooper.Segel je debil a už i v HIMYM mě deptá od konce třetí sezóny,ten člověk fakt není v pohodě.10% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že není film o Jasonu Seagal a okolo poskakujících maňáscích, ale Muppets mají hlavní roli, vše se točí okolo nich a lidští herci vedle opravdu jenom tlačí děj kupředu. The Muppets je prototypem rodinného filmu, za který se nemusí filmový fanoušek stydět, hlavně díky tomu, že si Muppets dělají většinou srandu ze sebe samých. Spousta cameí (a ještě další ve vystřižených scénách, viz. imdb) a cítím se snad jako bych tu rozjetou partu znal i někdy předtím a dali jsme si sraz po minimálně desetiletce abstinence. 60 % ()

Galerie (112)

Zajímavosti (26)

  • Americká televize FOX označila film za komunistickou propagandu, která se snaží „vymýt dětem mozek a obrátit je proti kapitalismu“. (Brousitch)
  • V závěru filmu, kdy Kermit a jeho banda vyjde z divadla, je na jednom ze sousedních domů vidět poutač na film Auta 2 ( 2011). (Lorge)
  • Tex Richman nenávidí Muppety proto, že na večírku k oslavě svých desátých narozenin všechny děti sledovaly seriál a smály se. Jediný Richman nenacházel show směšnou, což jej zostudilo mezi kamarády. (HellFire)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama