Reklama

Reklama

Magické hory

(seriál)
  • Česko Magické hory Čech a Moravy
Česko, (2009–2011), 3 h 41 min (Minutáž: 17 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Putování s Květou Fialovou a Václavem Cílkem za pamětí a tajemstvím našich kultovních hor.
České a moravské hory, jejich vznik, historie a mýty osobitým pohledem geologa, spisovatele a filozofa RNDr. Václava Cílka a herečky Květy Fialové. Jsou to příběhy o krajině, životě hor a lidí, kteří je postupně obývali, o jejich smyslu pro člověka. Jakoby Květa s Václavem vyrazili ve stopách Karla Hynka Máchy hledat svou „vlastní horu, vlastní osu světa, svou axem mundi…“. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naše hory obklopují českou a moravskou zemi jako náhrdelník. Milióny let čekaly na člověka. Když konečně přišel, jejich vrcholky mu daly ochranu, naději a bránu k bohům. Staňte se na chvíli poutníky po našich nejslavnějších horách. Pojďte je spolu s námi obejmout. Magické hory ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Nič v zlom, moji drahí, českí priatelia, ale ak chcete vidieť "Magické hory", tak radšej prídite kuknúť ku nám do Tatier. Putovanie so senilnou Květou Fialovou a geológom Václavom Cílkom za tajomstvom hôr nestojí za nič. Pán Cílek máva šamanskou palicou a rozpráva s veľkým zanietením o geologických javoch, ktoré formovali krajinu. Rozplýva sa nad každým kopčekom väčším ako krtinec. Popri ňom sa ledva motá, stareckou demenciou postihnutá, Květa Fialová. Evidentne nerozumie podstate vecí, ktoré jej hovorí. Je úplne mimo, vo svojom vlastnom psycho vesmíre. Nedá sa na ňu pozerať. Nechápem, na čo ju do tohto projektu zapojili. Urobila z toho jasný odpad! ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mohl by mi někdo vysvětlit, jakým směrem se naše televize ubírá a co tím sleduje? Žmolíku, vrať se prosím! Cílek si cintá na vlastní bradu, Fialová ze sebe dělá blbouna a dokonce dvě minuty před desátou z úst vypouští slovo ´kurevník´! :-) Díl o Radobýlu jsem přežil jen díky záběrům z Litoměřic, kam jezdím na filmový festival. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Nádherný pohled na naše úžasné a krásné hory a na naši krajinu.... hudba, milá a co se týče průvodní dvojice? Tož....Moudrý člověk, který má hodně vědomostí a dokáže je srozumitelně sdělit, vysvětlit a Květa? Květa je tam jako odlehčení, kolikrát jsem se musela pousmát.... ale díky ní si třeba spoustu věcí taky uvědomuji... její lásku k přírodě a obyčejným věcem a lásku k životu a dobru vůbec. V tom je jejich laskavost hodně podobná a proto za mne... 5. Pohladilo mě tohle dílo po mé romantické duši..:-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Osobně s tímto dokumentem nemám problém. Květa Fialová tu sice mluví z cesty, ale nemůžu ji upřít nadšení pro naše české hory a vrchy. Stejně tak na tom je i Václav Cílek, který z cesty už rozhodně nemluví a poměrně přesně popisuje geologii našich pahorků napříč republikou. Což vlastně dokázal i v jiných seriálech České televize. ()

Galerie (58)

Reklama

Reklama