Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

"Skutočný bojovník je ten, ktorý dostane knock out, narazí na tvrdé dno a následne sa zdvihne a stane šampiónom." Perfektný dokument. Bratia Kličkovci sú fenoménom nie len vo svete boxu, ale športu všeobecne. Obaja sa venujú boxu, obaja na profesionálnej úrovni a obaja sa stali majstrami sveta... niekoľkokrát. Doteraz som o týchto dvoch toho veľa nevedel, ale tento dokument mi mnohé objasnil a ukázal bratov v pravom svetle. Myslel som si, že sú to len dvaja nie príliš inteligentní svalovci, ktorí nevedia nič iné ako mlátiť rukami, ale nie je tomu tak. Kličkovci sú inteligentní a oddaní športovci, telom aj dušou. Ich prístup k boxu a športu všeobecne je ukážkový a ich úspechy sú maximálne zaslúžené. Ani som netušil, že to mali na začiatku ich profeionálnej dráhy tak ťažké. Vladimír dokonca prehral tri dôležité zápasy a celé Amerika sa mu smiala a odsudzovala ho ako boxera bez srdca a duše. Ĺudia ho strátávali na ulici a smiali sa mu. Potom sa však zdvihol a za krátku dobu sa stal svetovým šampiónom. V dokumente vystupuje aj množstvo ľudí z najbližšieho okolia bratov. Teda členovia ich tímov, tréneri, doktori, ale aj rodina: manželka Vitaliho, matka, otec. Všetko sú to veľmi zaujímavé rozhovory s ľudmi, ktorí stáli pri bratoch najbližšie počas celej ich kariery. Hlavným odkazom tohto dokumentu je však pre mňa posolstvo nepoddať sa osudu a nenechať sa zlomiť za žiadnych okolností. Pretože nie je hanba padnúť na dno, ale ostať na ňom. 90 %!! ()

aLCaP0Ne 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik Mike Tysona, som nikdy nemal bratov Klitschkovcov rád. Ten ich štýl boxu mi strašne znechutil ťažkú váhu a každý jeden ich zápas, až na zopár výnimiek bol nudný. No až v tomto takmer dvojhodinovom dokumente som naozaj pochopil, kto sú bratia Klitschokvci, že to všetko nie je len náhoda a, že museli prejsť naozaj trpými cestami aby sa dostali až na samotný vrchol a stali sa svetovými šampiónmi, klobúk dole. Dúfam, že sa im podarí odísť na vrchole, zaslúžia si to, no každopádne by som chcel vidieť súboj medzi nimi a to, že by to bol viac než box, je už teraz jasné.. 90% ()

Reklama

canni 

všechny recenze uživatele

Paráda. Jako fanoušek bojových sportů nemám co dodat z hlediska kritiky (možná zaujatost) :) Ale i pro lidi, kteří nejsou zrovna v obraze, tak tito dva pánové jsou žijící a ještě boxující legendy. Krásný důkaz fungující rodiny a myslím, že nebýt jejich výchovy ze strany rodičů určitě by dneska nebyly tam kde jsou teď. 100% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument o dvou radioaktivních chlapících, kteří drtí jednoho boxera za druhým. Škoda, že nemají tu odvahu postavit se proti sobě navzájem. Ale chápu to. Kéž by v dnešní době ještě na rychlo vyrostl nějaký geniální boxer, jenž by byl alespoň vyrovnaným soupeřem. Zpracování dokumentu bylo bez problému, jen bych uvítal kratší stopáž. Myslím, že takových 90 minut by bohatě stačilo. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Seriózně nudný (jako Kličkovci sami), zato objektivní dokument sester Kličkových - od jejich počátků na Ukrajině v Černobylu, přes analýzy jejich nejdůležitějších zápasů až do současnosti. Nejvíc pozornosti se samozřejmě věnuje památnému zápasu Vitaliho s Lennoxem Lewisem, kdy Lennox téměř rozpáral rukavicí Vitaliho levou půlku obličeje. Konečně jsme také mohli vidět a slyšet výpověď samotného doktora, který spravedlivě zápas ukončil ve prospěch Lewise, ačkoliv Vitali vedl u rozhodčích o 2 blbé body. Vitalimu hrozilo poškození tepen kolem oka a ránu mu lékař musel zašívat nadvakrát, nejdřív vnitřek 60 stehy a zvenku 120 stehy! Ještě někdo pochybuje, že šlo o neoprávněný ukončení zápasu? I kdyby fight pokračoval, Vitali by skončil buď s trvalými následky nebo na zemi, protože karta se stejně obrácela. Viz. Lewisův monstr zvedák na bradu Vitaliho v 6.kole. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama