Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po svém podivínském strýci Cyrusovi zdědí Arthur dům. Nové dědictví má však nečekané zvláštnůstky skleněné stěny popsané neznámým jazykem a především 12 naštvaných duchů. Rodina záhy zjistí, že bydlení zde je doslova o život. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

choze 

všechny recenze uživatele

Po HOUSE ON HAUNTED HILL druhý film ze spotřební hororové produkce Dark Castle Entertaiment, opět předělávka dalšího duchařského hororu od Williama Castlea, po kterém se společnost pojmenovala. Vzdor řiďounkému ději, otravným postavám (děcko, ukecaná černoška, která jakoby sem zabloudila ze SCARY MOVIES, i tradičně ujetý Matthew Lillard je na hraně) a příliš melodramatickým duchům, jejichž jednotlivé příběhy nám ve filmu zůstanou utajeny (číhněte na bonusy), ale tenhle filmový strašidelný barák stojí za pozornost a to právě díky velmi pěkně nadesignovanému domu, originálně pojatému jako záhrobní mašina běžící na duchy. A rozervat Shannon Elizabeth podprdu taky neuškodilo. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech spíš průměr, ale nedá se tomu upřít, že to bylo efektní. A to tak, že hodně. Příjemná, poměrně atmosférická (a vizuálně dokonale vychytaná) duchařina, která si IMHO zaslouží 6,5/10. Vychází mi to cca na 3 a půl hvězdy a s ohledem na celkové hodnocení radši přidám, než uberu. Jen škoda, že snad až na toho potrhlého senzibila byly všechny hlavní postavy buď nezajímavé nebo vysloveně iritující. ()

Reklama

Sawyer815 

všechny recenze uživatele

No tak to byla darda.20 minut to vypadalo na docela fajn béčko, jenže pak se všichni zůčastnění sešli v jednom skleníku a začalo velké duchařské "peklo" ve kterém Vám je již předem jasný co bude následovat.Děj průhledný jako okno.Jeden duch větší pastelíňák než druhý.Herci na tom nejsou o nic líp.A tak trapný závěr už dlouho nepamatuji.Na víc než ** to fakt tentokrát není. ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Hodně uživatelů tady 13 duchů kritizuje a já nezůstanu pozadu:). Už dlouho jsem neviděl tak nudný horor, co by mě uspával. Herecké výkony mi přisly plytké a pobíhání po skleněném domě (připomínající Kostku) po čase fádní. Samozřejmě nechybí tradiční happy end. Jéééé, už vidím ty rozzářené -náctileté, jak se rozplývají nad brutalitou některých scén. Ano rádoby-lesklý obal a shnilý vnitřek. To je 13 duchů. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Frizzell: 1. The Juggernaut ,2. What's In The Basement ,3. Main Title ,4. Entering The House ,5. Cyrus' Will ,6. Rafkin Struck Down ,7. The Jackal Attacks ,8. The Princess ,9. Junkyard ,10. Opening Of The Chambers ,11. Rafkin Dies ,12. Ben Moss Splits ,13. The Hammer ,14. Leaving The Library ,15. Gene Returns ,16. The Ghosts Escape ,17. The Arcana ,18. The Angry Prince ,19. Bobby Gets Lost ,20. Cyrus Returns ,21. The 13th Ghost ,22. The Machine Destroyed ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Za devět týdnů promítání film vydělal v USA přes 40 milionů dolarů a po celém světě přes 60 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Ve filmu je k vidění duchů potřeba speciálních brýlí, což je jedna z mála věcí, které byly zachovány z původního filmu. (Chatterer)

Reklama

Reklama