Reklama

Reklama

Pearl Jam Twenty

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o skupině Pearl Jam zachycuje roky, které vedly ke vzniku kapely, roky šílenství, které nastalo brzy po dosažení hvězdné slávy a následnému stažení ze světel showbyznisu. Film byl sestříhán z více než 1200 hodin málo známých záznamů kapely. Je to definitivní portrét Pearl Jam: částečně koncert, částečně intimní pohled do zákulisí a také svědectví o síle hudby a nepoddajných umělcích. (Vzorin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Určitě bych teď lhal, kdybych tvrdil, že kapela Pearl Jam je moje srdcovka nebo dokonce, že je to neoblíbenější kapela, co znám. Mám od nich myslím jen dvě CD a kromě Eddiho jsem ostatní členy skupiny vůbec neznal. A stačilo málo, jen něco kolem 120 minut tohoto výborného dokumentu, abych si aspoň malinko udělal obrázek, od založení skupiny až po rok 2010. Je to opravdu osobitá výpověď o skupině, která si jde neustále svou cestou, má svou stejnou tvář a hlavně i po těch 20 let, výbornou a originální muziku. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nebyť tohto filmu, neteším sa tak na Prahu v júli 2012! Cameron Crowe nepredstiera, ani sa nepotrebuje tlačiť do popredia, on skrátka vie o kom točí (či skôr strihá - tá masa archívnych záberov je omračujúca) a iba zdieľa svoje nadšenie a obdiv. Pearl Jam sú fenomén, nenápadný kolos v histórii rock and rollu a Twenty je extraktom všetkého, čo predstavujú. Zaráža akurát minimum pozornosti ku Alice In Chains v "seattleskom" úvode a následná ignorácia extrémne zaujímavých projektov Mad Season či Three Fish. Mozaika zo života Pearl Jam tak nie je kompletná. Asi nebol čas...? ()

Reklama

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

No, řeknu to takhle - pokud máte Pearl Jam opravdu rádi, zažijete u tohoto filmu duševní orgasmus! Bez rozdílu pohlaví.. Podle mě, asi nejlepší hudební dokument, který jsem kdy viděl. Nebo určitě jeden z nejlepších.. Mimochodem - kde jinde můžete vidět například Eddieho Veddera a Kurta Cobaina, jak spolu tančí ploužáka?:-) Při skladbě ´´Better Man´´, kterou vlastně odzpívají lidi za Eddieho, a hlavně pak při závěrečné ´´Alive´´ mi běhal mráz po zádech! Nádhera!!! ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Still alive... I po pátém zhlédnutí stále perfektní zážitek. Cameron Crowe naservíroval výborný dokument, na základě kterého jsem následně zažil jeden z nejlepších koncertů na vlastní kůži. Když člověk vidí a slyší Pearl Jam živě, úplně pochopí všechny ty fanoušky kteří s nimi projezdí klidně půl světa. A pocit z tohohle dokumentu je v podstatě stejný. Srdcová záležitost. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Cameron toho o nich očividně ví tolik, že zapomněl cokoliv vysvětlovat... Vypráví skrze emoce, jako vždycky, ale nevím, jestli mi za dvě hodiny stačí dozvědět se, že "je má rád". Ke konci už jsem mírně podváděl a přeskakoval... Ale asi je to i tím, že jsem včera viděl podobný dokument o Foo Fighters, takže jsem přejedený. Zachovám teda tři hvězdy. Zatím. ()

Zajímavosti (6)

  • Soundtrack tvorí kolekcia 2 CD s 29 skladbami, ktoré Cameron Crowe sám vybral a k všetkým napísal dôvod výberu a ich historický význam. (eurika)
  • Okrem dokumentu a soundtracku vyšla aj kniha "Pearl Jam 20", ktorej predslov napísal Crowe a obsahuje materiál z jeho vlastných rozhovorov so skupinou. (eurika)
  • Na oslavu svojho 20. výročia Pearl Jam usporiadali dvojdňový hudobný festival vo Wisconsine s hosťujúcimi skupinami Queens of the stone age, The Strokes a Mudhoney. (eurika)

Reklama

Reklama