Reklama

Reklama

Vesnice roku

(studentský film)
všechny plakáty
Trailer 1

Josef Loucký je oblíbený starosta vesničky Sedlčánky a má ambice získat prestižní titul VESNICE ROKU. Obec už má k jistému vítězství téměř vše nezbytné. V různých podobách tu parodují veřejnou knihovnu, muzeum, veřejné koupaliště či bruslení. Jediné co jim schází k úspěchu je kanalizace. Starosta má přislíbenou dotaci na výstavbu čističky, když bude mít do dvou týdnů vykopané kanály přes celou vesnici. Díky jeho péči má však obec úplně novou silnici a chodníky. Zbývá tedy jediná možnost. Kanalizace povede přes zahrádky. Všichni s tímto plánem souhlasí, až na jednoho, starostovo tchána Topola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem i o vyšším hodnocení jako protest proti některým současným českým paskvilům, zůstanu však na průměru. Jistá režie, dobrá kamera i hudba, avšak o něco slabší scénář. Kvalitní po všech stránkách, včetně zvučných jmen z řad hereckého ansámblu, ač se jedná teprve o Moravcův magisterský film. Jméno režiséra je rozhodně příslibem do budoucna. ()

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Nebudu to s hodnocením přehánět. Na pět hvězdiček, ani na čtyři to není. Paradoxně kvůli dírám ve scénáři, který všechny účinkující tak nadchnul. Nejde mi do hlavy, jak je možné, že je Vetchý s Vlasákovou už 25 let, Vlasáková nedodělala školu, protože jí Vetchý zbouchnul a přitom jejich klučina nemá víc, jak čtyři roky. Řekněte si, že ryju do blbostí, ale u velkofilmů vám tohle dá kritika pěkně sežrat, ne? ()

Reklama

honzii 

všechny recenze uživatele

Pěkný výplod píseckého ansáblu, který je náhodou zároveň velmi zábavný a výživný. Ne však hlavním příběhem, který nestojí za moc. Jde o ty jednoduché mikronápady, mikropostavy a mikroscénky, které sice s příběhem mají pramálo společného, zato se u nich rádi pousmějeme. Je to ve své podstatě takový malý návrat klasické české komedie v duchu vesnice a piva. Nebýt kouzelného Vetchého, který je opět neodolatelným horlivcem podobně jako v Okresním přeboru, asi by z filmu zbyly jen ty příjemné pivní scénky, na kterých si kluci dokázali, že umí pobavit a zároveň točit s ramenem. Škoda, že se na 40ti minutách nepustili trochu hlouběji jako s tím zákopem, mé sympatie si však zaslouží. ()

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Že je Honza Melíšek dobrý muzikant, to vím dávno. Jeho hereckého talentu jsem si všimla už v amatérském snímku John H. Watson na stopě (aneb příběh psa baskervillského očima náctiletých) i na festivalu mladého umění Český Tučňák. V tomto milém studentském filmu jsem se už jen ve svém názoru utvrdila. Držím palce celému týmu tvůrců v dalších kreativních počinech. Zde je ke shlédnutí Film o filmu: Vesnice roku http://www.youtube.com/watch?v=SfnSOdXcSpc Sedlčánky... "Fušeřina byla jasná volba":) Jde z toho nekašírovaná radost a nadšení mladých. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Prosím tě neříkej hovno když jíš karbanátky." Dedinský starosta Vetchý musí zaťať zuby a napraviť staré sváry, aby pozdvihol svoju viesku o ďalší level. Kopa dobre zahraných postavičiek na malom priestore. V podstate bakalárska poviedka s trochu dlhšou stopážou a vyšším rozpočtom. Môže byť. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • „Velice mile mě překvapilo, že obyvatelé Sedlčánek s takovou ochotou a samozřejmostí přistupovali k celému natáčení a jejich komparsový výkon v hlavní a stěžejní scéně, kdy následovali vesnicí starostu, který mě šel požádat o ruku mé dcery, byl naprosto excelentní, vysoce překračující všechno, co může profesionální kompars nabídnout, takže já tímto smekám před přístupem občanů Sedlčánek,“ řekl herec Václav Postránecký. (SONY_)
  • Jednoho z členů výběrové komise si zahrál opravdový starosta Čelákovic Josef Pátek. (Vodnářka)
  • Titul vesnice roku Sedlčánky nikdy nezískají, protože ve skutečnosti jsou městskou částí. (V7M)

Reklama

Reklama