Reklama

Reklama

Ve snímku z dílny Roara Uthauga se ocitáme ve fiktivním světě nehostinné krajiny, kterou už deset let ohrožuje mor. Divákům tento snímek nabízí epicky rozsáhlé akční filmové dobrodružství a vypráví příběh devatenáctiletého děvčete, které se po zabití celé rodiny dostane do rukou zločinecké skupiny společenských outsiderů. Brzy však zjistí, že v jejich společnosti ji čeká osud horší než smrt, a tak se pokusí s pomocí mladšího děvčete z tábora utéct. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (120)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Středověká survival naháněčka, ve které morem vylidněnou Evropu ovládají nelítostné bojůvky, které se s nikým a ničím moc neserou. Po vyvraždění zbytku rodiny si nechají na mláďáta jednu patnáctku, které se jak jinak podaří zdrhnout, čímž začíná hon na zdánlivě lacinou kořist...jako nic moc. mně osobně se mnohem víc líbil Centurion. 65% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dlouho sem neviděl tolik klišé a rutinních filmařských postupů jako v tomhle Norském hraní si na Marshallova Centuriona.Od zabití rodiny malé Signe to jede v neuvěřitelně předvídatelné lajně: útěk/hon/ (teď sem si řikal, že musej určo najít vopuštěnej dům, kde budou dvě kostry v posteli a přijde tam nějaký lovec a bum :D ) /kecání/přepadení/opět útěk/ (řikal sem si, že jediná možná záchrana je útes a pád do řeky ááá bum :D ) a finální bitka.Přesně jak sem si příběh nalajnoval po 5. minutách promítání, tak přesně taky film probíhal.Uthaug už v Ledové Smrti dokázal, že umí moc hezky vykrádat a kopírovat slavné americké bijáky, které sice zručně, leč bez vlastní invence převede na filmové plátno v severském podání.Záhadou je, že stejně jako Ledová SMrt to prostě celé docela funguje, stopáž je přiměřená takže nestíhá nudit, obsazení je sympatické, příroda nádherná, Ingrid Bolsø Berdal je neuvěřitelná mrdka a vražda smrt zabití nekompromisní.Kdyby Uthaug přidal 15 minut nějakých akčnějších scén a přidal více osobitosti a překvapení ( třeba kdyby SIgne sežrala Frigg ) mohlo se jednat o nadprůměrný kus.Takhle to je jen další Norský jednohubec na uzívané pondělní ranko.59%. ()

Reklama

manonfire odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, prostě ne! Na tohle nereflektuju. V moment kdy primabalerína ukončila fajt dvou stokilovejch hrdlořezů tím, že vítěze poslala hlavičkou k zemi...okamžitě vypínám a smazávám z disku i kdyby celej zbytek filmu Scarlett Johansson v detailních záběrech lízala mindu Natálii Portman. Kurva, tohle mi nedělejte Noráci..to měl bejt středověk na krutém severu a ne Sama doma, vy hovada! Byl jsem připravenej se bavit a chválit a teď se mi chce blejt. 0% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerný survival odohrávajúci sa v stredovekom prostredí a nádhernej nórskej prírode. Máme možnosť sledovať boj o prežitie dvoch dievčat a následnú pomstu tej staršej. Príbeh je síce jednoduchý, ale našťastie nenudil, z časti možno aj preto, že bol film tak krátky. Atmosféra je síce slabšia, ale vydrží až do konca. Najlepšie na filme je realistické zobrazenie stredovekej spoločnosti, kde hlavnú úlohu hrá špina, surovosť a určite aj smrad. Ako kratšia jednohubka celkom ujde, ale rozhodne nenadchne. 60/100 ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

takze tento film je u mna na rozhrani 3 - 4 hviezd... Preco som sa rozhodal dat 4 ? kvoli detailom.... mozno to bude zniet smiesne, ale na to vam kaslem. Priklad... vlasy. Keby slo o americku produkciu tak tam mame krasne leskle blondave hrivy ako od Schwartzkopf... to to nie je... vidite mastne vlasy, spinave nechty a stredoveku surovost. Som velmi rad, ze som tento snimok zhliadol. Je naozaj sa na co pozerat ci uz po stranke vizualnej (ta priroda je krasna) ako aj po stranke pribehovej. Dej a zapletka su sidce velmi jednoduche, ale pomerne ucinne. A taktiez chcem pochvalit velmi peknu kameru... za mna 75% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku filmu Signe (Isabel Christine Andreasen) vyřezává do přívěsku na krk runu "Othila", která znamená dědičnost či dědictví. (WolfIssen)
  • Kristian Espedal, který hraje lukostřelce Grimma, je také známý jako Gaahl, bývalý zpěvák norské black metalové kapely Gorgoroth. Od roku 2008 v kapele nepůsobí. (hladass)

Reklama

Reklama