Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (372)

claudel 

všechny recenze uživatele

Nesmírně si vážím a uznávám Ondřeje Sokola jako divadelního režiséra a Martina Fingera jako divadelního i filmového herce. Proto přecházím s klidem, že Krásno se opravdu nepovedlo. Nemám chuť se v tom příliš pitvat a rozebírat to, zkrátka pro mě jedno velké mínus. Chápu osobní vztah Fingera k tématu a pokud se mu podařilo uzavřít jednu bolestnou kapitolu v jeho životě, je dobře, že ten film vzniknul a on za něj dostal cenu. Ale já na Krásno zapomenu již po třech minutách od napsání tohoto komentáře a budu se těšit na čtvrtek do Činoheráku, kde mi Sokol s Fingerem předvedou své divadelní mistrovství. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Lehce černého humoru nikdy neuškodí, je pravda, že dost vtipů tu bylo zazděno, ale neměl jsem s Krásnem nějaký větší problém. Ty dvě hodiny mě nenudilo, vše poměrně odsýpalo a bavil jsem se. Ondru Sokola mám rád a myslím si, že odvedl průměrně slušnou práci, která má odpustitelné chyby. Jediné, co mě mrzí, že mi přišlo, že přes komediálnost filmu tu byla hloubka, které se však nikde nedostalo vyznění. Je ale dost možné, že hlubokost filmu tu filmaři nechtěli a viděl jsem ji pouze já. Hvězdičku navíc rozhodně za originalitu a vizuální pojetí filmu + vraždící scénu na nádraží! :D ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Chcel som pôvodne napísať iba slovo Nuda, ale asi by som to mal trošku obkecať. Takže obrovitá reklamná kampaň, pred aj počas vzniku (na čsfd minimálne spamovanie diskusií, niekým pravdepodobne z PR), pamätám aj súťaž so žiadosťou o spolufinancovanie, atď, atď .... spôsobili minimálne skepsu, aj v človeku čo k domácej tvorbe nie je až tak kritický. Ako ja. Tešil som sa aj na Donšajniho ako nového Menzla a nebral v úvahu čiernu farbu. Až som sa presvedčil. Krásno samozrejme nie je na kameňákovej úrovni, skôr taký Řehořek, čo má námet na hodinu filmu a chce mať celovečerák, ktorý by mal úspech aj v zahraničí. Ale to sa asi nestane, pretože je tam furt tá hodina navyše a tá by chcela baviť. Nevyšlo to. Možno nabudúce, ak nato ovšem budú peniaze a nervy. Snáď ani ne. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Klasický místní patvar, který pošilhává po "drsnějších vzorech" (označil bych to za český pokus o černé komediální drama Ukrutně šťastni), ale rozpouští se v nesourodých šablonách. Najdeme tu typické postupy z chcípácké komedie (Sokolův hrdina, jeho sebeshazovačný a sebelítostivý humor), jakési náznaky reflexe rodinné krize a odcizení (Fingerovy chladné deklamace), extravagantní thriller (mechanické patlání různých křiklavých příznaků na známé herecké tváře - gay, pohřebák a nájemný vrah Roden), zaumné úsilí o absurdní osudové zřetězení událostí (pes v autě)... místo hutné, cynické a vzrušující podívané ale Krásno připomíná spíš ambiciózně rámované scény ze stužkové, které trvají nesmyslně dlouho, jsou křečovité a bez dobré pointy. Typický guláš z místní filmové nádražky, řídký, plný dochucovadel a vyvařených ambic. Navíc maskující svou dramaturgickou bezmoc za "žánrovou otevřenost", jejíž impotence se nejlíp projeví v nerozhodném soundtracku Jana P. Muchowa, který unyle žehlí případné emocionální varhánky do indiferentní placky (hudba se nedá označit ani za návodnou, protože nikam nevede). Člověk si pak povšimne celé řady nedomyšleností, které prozrazují, jak úporně jsou jednotlivé situace slátané, aby je scénáristé dovedli k nějaké pointě. Ta nicméně zavání typickou porevoluční exploatací, která spíš než z promyšlenosti / nadhledu pramení z čisté neobratnosti. [40%] ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Upřímně, Sokol na to neměl peněz tři prdele, takže uživatelům typu Marigold, co od Krásna čekali tuzemskýho Avatara ve stylu Ritchieho, musím říct, že to jsou zakrnělý čůráci a těším se, že jim třeba někdy náhodou rozbiju hubu (zvláště Marigoldovi, kterej v každým svým komentáři prozrazuje, proč jsou tvůrci hloupí, na rozdíl od něho...). Jasně, krásno není zahraniční raketa, co vyletěla daleko do hvězd, ale spíš takovej českej balónek. Má svý mezery a chyby, někdy je dost divadelní, jindy nudnej, jindy zase výbornej... Ale KURVA, každopádně je to solidní a odvážnej filmovej debut! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Šumperku v Kině Svět, divadle Šumperk, v místní nemocnici nebo v hotelu Sport a hotelu Grand. Dále se nátáčelo v obcích Olšany a Libina. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Adam (Ondřej Sokol) leží v posteli s Monikou (Zuzana Stavná), má trenky. Poté ale vybíhá z postele s tím, že trenky nemá, a bere si rifle. (K00F)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama