Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství hodně, krásné animace hodně, písniček taky bohužel hodně (ale většina z nich se docela v pohodě dala), jenže Spirit tak strašně sází na tyhle tři aspekty, že docela kašle na vše ostatní. Nějaký děj to sice má, ale je tak strašně slabý, že na 83 minut ani náhodou nevystačí, je v něm dost vaty a ke konci už mě to celé dost nudilo. Asi už bych si to znova nepustil, ale nutno uznat, že nějaké kouzlo to přece jenom má. Navíc je to celé příjemně ozvláštněné tím, že na rozdíl od drtivé většiny animáků zde zvířata nemluví, jen vydávají přirozené zvuky. 3* ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Od samotného začátku jsem toho řehtání měl plné zuby, zvykl jsem si až někde v polovině, kde se s ním konečně začalo šetřit. Celkem originální nápad, nenamluvit hlavní zvířecí postavy. S příběhem už to tak slavné není, zápletka je šíleně jednoduchá a autoři jasně vsadili na roztomilost koní a jejich zdivočelé konání. Na scénu ochočování budu dlouho vzpomínat, na samotný film už tolik ne. ()

Reklama

spiritus 

všechny recenze uživatele

Sympatický animovaný film s krásným prostředím divokého západu a dojímavým příběhem. Animace a grafika snímku je skutečně povedená a je to jedna z hlavních předností. Příběh je sice dojemný a citlivý, ale nadruhou stranu se jedná o průměrné a ničím nepřekvapující téma. Film je spíše určen mladšímu divákovi, který ho bude určitě hodnotit pozitivněji, než já. Ale mě se taky docela líbil, takže dávám slušné 3 hvězdy. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledných klasicky animovaných filmov priniesol veľmi pekný príbeh o boji za slobodu. Skvelé animácie, krásna hudba aj filmové piesne spôsobili, že si ma tento animák získal veľmi rýchlo. Ako veľmi dobrý ťah tvorcov oceňujem to, že na rozdiel od väčšiny animákov sa tu zvieratá správajú naozaj ako zvieratá, čo znamená, že nerozprávajú, ale napriek tomu divák vďaka premyslenej animácie vždy vie, o čo práve hlavným "hrdinom" ide. 75%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Z logiky věci bych měla být nadšená, neboť hlavním neohroženým hrdinou je pravý divoký koník (byť nakreslený), středobodem jeho příběhu je touha po svobodě - a zápletka se opírá o odvěký souboj dobra a zla. Jenomže příběh se až příliš podřizuje svému subjektivnímu, poněkud zjednodušenému a trochu vykalkulovanému vnímání světa a jeho zákonitostí ... krom toho ze zorného pole nadmíru lehkomyslně a bez špetky empatie či alespoň povrchního zájmu ztrácí všechny ostatní koníky, kteří se mladému mustangovi připletli do cesty. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Film mal mať pôvodne pokračovanie v podobe druhého filmu, v ktorom mal mať Spirit syna Tornada a dcéru Thunder. Film nakoniec nebol vydaný, pretože panovala neistota nad ziskovosťou filmu. (Krnac)
  • Písničky k filmu složil a nazpíval Bryan Adams, čeští diváci zpěv uslyší v podání Fredyho Bittnera, text z angličtiny do češtiny přeložil Petr Čejka. V originále můžeme slyšet písničky na konci filmu v titulcích. Jde o tyto songy: „Here I am“, „This Is Where I Belong“, „You Can't Take Me“, „Get Off My Back“, „Sound The Bugle“, „I Will Always Return“, „Don't Let Go“, „Brothers Under The Sun“. (mar48)

Reklama

Reklama