Reklama

Reklama

Girls

(seriál)
  • USA Girls
Trailer 5
USA, (2012–2017), 29 h 9 min (Minutáž: 23–32 min)

Tvůrci:

Lena Dunham

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Adam Driver, Zosia Mamet, Alex Karpovsky, Andrew Rannells, Peter Scolari, Becky Ann Baker, Chris O'Dowd (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(62)

Videa (93)

Trailer 5

Recenze (143)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou řadách... Ze skutečnosti, že má takhle napsaný, zprodukovaný a zahraný seriál 68% a mile přihlouplé skopičiny typu Big Bang Theory či nedej bože HIMYM kolem 90%, je mi lehce blivno. Žádné kompromisy, postavy, kterým život teče z uší, dialogy, které sedí jako prdel na hrnec, humor, který je vždy poctivě situační, nikdy na sílu natlačený. Skvěle napsané jsou nejenom samotné Girls, ale také pánský ansemble - jak Adam tak Ray jsou postavy, s kterýma cítím upřímné sympatie - i proto, že jsou to certifikovaní magoři. Sex ve městě jaký měl být. Lena Dunham je "a" a možná snad i "the" voice of our generation. 90% ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

No, stáhnout šel každý pátý díl, nicméně o nic jsem nepřišla a zbylé díly nebo "mezidíly" ani vidět nepotřebuji. Jak něco takového může dojít až k šesti řadám, to nepochopím. Humor žádný, děj žádný, do toho koukat šest sezón na někoho, jako je Dunham - to je snad drzá reklama na věstonickou Venuši, ne? Jediné plus vidím v anglickém smrádečku prostředí, byť teda anglické tam není nic, a to včetně humoru, což je obrovská škoda. Na afektované, sprosté holky, které se snaží být vtipné - to mi stačí občas se nechat svést metrem a ne si kvůli tomu stahovat tuhle kravinu. Vzhledem k ocenění je však smutné, jak málo dnešní společnosti stačí k dobrému snímku. Co budu živa tak nepochopím, proč Amerika Dunham tak opěvuje. Protože se prezentuje tak jako žádná herečka? - tak, že nevíme, kde má prdel a kde tvář? ()

Reklama

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Velice vtipně vymyšlený koncept "přechytralé" mladé autorky, který svojí (v rámci prezentovaného sociálního statusu protagonistek) všedností dráždí (nejen) konzumenty běžných magazine-glimmer vztahovek. Řeší se podvratná témata jako nechuť k ekonomickému osamostatnění, lidé svým vzezřením nezapadající do konzumního estetického kánonu zde beze všech skurpulí provozují sex. Lena Dunham ví co chce a ačkoliv ještě není zcela autorsky vyzrálá, dokáže se zhostit úlohy - slovy své postavy "hlasu své generace" - poměrně přesvědčivě. Pokud Sex and the CIty s určitou licencí vezmeme jako rozpustilý deníček dnešní buržoazie (bez pejorativního nádechu), Girls jsou takový společenský střed, koketující s realitou dejme tomu "stříbrné" mládeže. Samozřejmě se seriál v rámci intencí formátu nezbavuje veškeré povrchnosti, ale nazvat ho plytkým by byla chyba: reflexe přeci nemůže být o mnoho vznosnější, než její předobraz. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Není to nablýskaný, barvami zářící americký sitcom plný gagů, jak by se možná mohlo mylně zdát z plakátu, spíš sklouzává k britské konverzačce, trochu nevázanější (sex, vana, záchod). Ale nijak zvlášť jsem se nebavil a (nejen) hlavní hrdinka je nesympatická. Přesto si snad někdy udělám čas na další díl, abych seriál neodsoudil neprávem. ()

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Woody Allen, který si ještě na střední škole vydělával psaním vtipů více peněz než oba jeho rodiče dohromady a který posledních více než 40 let platí za snad úplně nejplodnějšího scenáristu a režiséra vůbec se proslavil postavami chudých zlodějíčků snažících se rychle zbohatnout a spisovatelů v tvůrčí krizi, kteří nemůžou psát. ___ Lena Dunham, která v 25ti vytvořila vlastní seriál o minimálně třech řadách na nejprestižnější televizní stanici na světě se proslavila postavami čerstvých absolventek uměleckých oborů, které nejsou schopné svůj umělecký projekt ani realizovat, natož se jím živit . ___ Tím chci říct, že existuje mnoho důvodů, proč je tomu srovnání opravu hodně těžké odolat a že nejde třeba jen o to, že mají oba rádi New York a že oba píšou o lásce tak, že je to trochu legrace a hodně drama . [x] ()

Galerie (755)

Zajímavosti (8)

  • Několikrát v seriálu zazní, že Marnie (Allison Williams) je podobná Audrey Gelman. Ta je ve skutečnosti nejlepší přítelkyně Leny Dunham, představitelky Hannah. (zuza99)
  • Jména čtyř hlavních postav Hannah Horvath (Lena Dunham) , Marnie Michaels (Allison Williams), Shoshanna Shapiro (Zosia Mamet) a Jessa Johansson (Jemima Kirke) jsou aliterační. (zuza99)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama