Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celoživotní přátelé se na stará kolena rozhodnou zapomenout na svá stará kolena, a ve jménu slavných společných mejdanů to ještě jednou roztočit. Jeden z nich, zapřisáhlý starý mládenec chystá překvapivou svatbu a to je ideální příležitost. Cíl? Jak jinak. Las Vegas. V Brooklynu znali tuhle čtyřku kamarádů všichni, život je ale nakonec zavál každého jinam. Jeden je sám v Brooklynu, druhý se svou ženou na Floridě, třetí žije v Jersey se synem. Z ospalosti je vytrhne až telefonát toho čtvrtého, bohatého právníka z Malibu, který jim oznámí, že konečně požádal svoji o polovinu mladší přítelkyni o ruku. Je rozhodnuto, potkají se v Las Vegas a bude to rozlučka se svobodou, jak se sluší a patří. Jakmile ale dorazí na místo, zjišťují, že tohle už není Vegas, jak ho znali. Město se ani na vteřinu nezastavilo a pravidla hry se za celá ta léta změnila. Casino Sands, kde dříve hrávali, je zavřené a ve Stripu teď vystupuje nějaká Cirque du Soleil. Příliš velké, příliš hlučné. Ale pořád je to město hříchu a to je taky hlavní důvod, proč sem přijeli. Krásná žena, postupka, drink po ruce. Čtyřka starých přátel ví, proč přijela, a začne město znovu dobývat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (40)

Trailer 3

Recenze (566)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Herci jsou vlastně to jediné co tuhle vykalkulovanou záležitost drží nad vodou. Občas zableskne nějaké to morální ponaučení a jinak do nás film místo zábavy mlátí RODINA, RODINA, RODINA. Zkrátka v Americe se hraje přesně podle pravidel. Není to tak že by se mě film nelíbil nebo mě snad nudil. Jde jen spíše o to že se režisér držet hodně zpátky. 50% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ehm.. Co na to říci? Parta herců v důchodu (čti nad hrobem) se rozhodla natočit nějaký ten biják s odkazem pro mladší generace a malinko si přilepšit v těch strastiplných časech ponurého důchodového stáří. Vzniklo však něco hrůzyplného a odpudivého. Jako fanoušek většiny zúčastněných jsem se ošíval na pohovce jako by mi někdo páral břicho a snažil se mne uškrtit mými vlastními střevy. Rozhodně nedoporučuji, pokud si chcete zachovat dobrou náladu a pozitivní vztah k účinkujícím. Jedná se o velmi řídký vývar z obnošených ponožek, který rozhodně nenadchne a už vůbec nepotěší. Hrozí též velmi vysoké riziko trapných pocitů. Není radno mixovat důchodce s teenagerovskými zábavami. 40% ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nalákalo mě hvězdné obsazení, především můj oblíbenec Douglas, a dobře jsem se bavila. Kupodivu právě sekvence u bazénu a vůbec všechny scény s vyšpulenými zadky a umělýma kozama (už je toho příliš) "dětí", celkovou atmosféru rušily. Dokonce i persony jako Gordy a 50 Cent si raději udělaly sami ze sebe prdel, než by konkurovaly takové přesile. Vůbec nešlo o last rozjezd se vším všudy bez ohledu na následky, ale o zocelení starého kamarádství a odpuštění minulých křivd. Že přijde jako bonus i láska, to už je jen třešnička na dortu. A proč ne?! Jen mě mrzí, že pánské defilé v oblecích trvalo pouhých pár sekund, šaty opravdu dělají člověka, bohužel i bohudík. ;-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to strašně klišovité, strašně předvídatelné, ale já si stejně nemůžu pomoct, tyhle filmy, kde se na stáří dívají trochu z nadhledu, mi prostě sedí. Navíc při tomhle úžasné obsazení, kdy jsem ani netušil, že Kevin Kline má blízko k sedmdesátce, jsem byl prostě nadšený. Zasmál jsem se, pobavil jsem se, příjemně strávený večer. Nic moc víc, ale někdy i tohle stačí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Turteltaub má v dnešnej dobe tú výhodu, že jeho filmy nemôžu sklamať - len prekvapiť, pretože divák je automaticky pripravený na priemerný snímok niekde na hranici priemeru. Ani v tomto prípade to nieje inak. Pán režisér mal ale to šťastie, že v jeho filme sa (doteraz neviem akým zázrakom) zjavila herecká (s)e(ni)lita, ktorá pozdvihla túto šialenú dôchodcovskú jazdu na príjemný oddychový filmík, na ktorý sa jednoducho nedá hnevať a pozerať s rozčúleným ksichtom. Stačí sa povzniesť nad vypočítateľnosť scenára, mávnuť rukou nad niektorými klišé a určite sa zabavíte. Stopercentne vám prirastie k srdcu štvorica bláznivých starčekov. Ich doťahovačky a uštipačné dialógy možno nerozozvučia vaše bránice ako množstvo iných komédií, ale určite budete mať po skončení filmu úsmev na perách a chuť užiť si niekedy poslednú párty vášho života tak, ako to predviedli práve oni. Navyše nenároční kinodiváci vždy pri komédiách vytvoria prostredie, v ktorom sa smejete spolu s nimi, a to vždy pridá do celkového feelingu pol hviezdičky. 75%. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • Ačkoliv vousatý Sam (Kevin Kline) vypadá mezi kamarády nejstarší, je jeho představitel Kevin Kline z herců nejmladší. (jenik71)
  • Film se natáčel v Las Vegas a Atlantě. (Cheeker)
  • Ve scéně, kdy Sam (Kevin Kline) vede slečnu do pokoje, sundá kravatu a uváže ji na kliku. Následně má ale kolem krku další kravatu. (Nýdnol)

Reklama

Reklama