Reklama

Reklama

Nařčení

Trailer

Zaměstnankyně fast-foodové restaurace Becky je v práci a snaží se zvládnout další náročnou směnu, když tu zavolá muž, který se představí jako policista a chce mluvit s její manažerkou Sandrou. Podle něj Becky okradla jednoho zákazníka... Becky a Sandra nejsou zrovna kamarádky. Sandra je manažerka fast-foodové restaurace ve středních letech a teenagerka Becky je pokladní, která vážně potřebuje práci. Jednoho velice rušného dne (příliš mnoho hostů a příliš málo slaniny) zavolá policista, který obviní Becky, že ukradla zákazníkovi nějaké peníze z peněženky, což ona vehementně odmítá. Sandra, pod vlivem své manažerské zodpovědnosti, zadrží Becky v souladu s policistovým rozkazem. Rozjíždí se noční můra, kde se stírají hranice legality a rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (93)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuju na to, že jsem si o incidentu z reálu přečetl až po filmu. I přesto, jsem ale cca po 10min věděl, o co půjde. Ne proto, že bych byl génius, ale proto, že to přímo prýštilo do očí. A tam jsem si začal říkat ne, ne, ne a ne! Otázek by mohly padat desítky. To fakt nikomu nepřišlo divný, jak se týpek na druhé straně telefonu chová a co říká? Proč oběť taky na vše kývla? Ani mezi sebou si to neřekli? Proč policie pořád nejela? Je toto standardní postup? Když kočka ukradne prachy, strčí si je do..? Je to normální? Nepřišlo manažerce zvláštní, že vlastně jen slyšela v telefonu "ona kradla" a hned na všechno kývla, i když sama řekla, že s touto osobou nikdy nebyl problém? Je v pořádku, aby manažerka zavolala dva borce mimo firmu, aby postupně hlídali nahou holku? To ji tam nemohla prostě jenom zamknout? A proč třeba nezavěsili a nepočkali na příjezd policie? Řešila by policie krádež pár dolarů takovým způsobem a tak intenzivně? No asi ne, spíš by tam přijeli, bloncku sbalili a jeli na stanici, ne! A to se pak dočtete, že celý toto v reálu trvalo 3,5hod! To jako fakt? A furt nikdo nic? Jako by ani neuměli říct svůj názor celou dobu. To asi musela být nejhloupější sebranka lidí v historii. A prej jenom poslouchali autoritu. Bože, v USA je fakt asi možný všechno. Nepochopím.. Aspoň, že ta herečka byla pěkná. Jinak mám rád filmy ála Telefonní budka, ale ne takhle. To určitě ne.. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

V Amerike majú takú televíznu reláciu, volá sa What Would You Do?. A v nej vždy nafingujú situáciu, s ktorou sa môžeme v každodennom živote bežne stretnúť (často napríklad šikanovanie slabších, postihnutých) a sledujú ako na ňu zareagujú ostatní ľudia. V jednej časti si nimi nastrčený muž odchytil na ulici náhodných okoloidúcich a ukázal im asi na sekundu nejaký hračkársky odznak s tým, že je agent FBI alebo policajt, už ani neviem. Podstatné je, že keď im povedal, že sledujú nejakého zločinca (takisto len herec) a potrebujú pomoc, každý jeden spravil bez akýchkoľvek rečí všetko čo mu bolo prikázané. A takto jeden išiel a tomuto fiktívnemu zločincovi zobral peňaženku, iný kočiarik s dieťaťom a ďalší mu dokonca nasypal niečo do nápoja, keď sa nepozeral. Keď sa ich potom opýtali prečo to urobili, každý odpovedal: „Veď mi ukázal odznak, celé sa to zdalo byť také skutočné.“ Preto verím, že všetko je to reálne a bežne sa to môže stať, akokoľvek sa nad tým rozum zastavuje. Ľudia často nerozmýšľajú a uveria všetkému. Film má svoje kvality, keď už nič aspoň možno niekomu otvorí oči, ale je to niečo, na čo sa nepríjemne pozerá a čo vás ultimátne naštve. ()

Reklama

Toto 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa takýto film hodnotí. Herci hrali dobre, vierohodne. Ale! Toľko stupitidy a tupého chovania postáv sa nevidí ani v céčkovom horore. Neverím, že toto sa mohlo stať nie v Amerike, ale ani nikde na svete, ba ani v Galaxií. Išlo ma roztrhnúť od jedu! To by chcelo zobrať bejzbolovú palicu a všetkým roztrieskať tie sprosté gebule, aby sa im rozjasnilo! Ešte teraz ma všetci čerti berú z toho ako môže byť niekto tak drbnutý! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já to říkám pořád, že všichni ti operátoři a obchodníci přes telefon, kteří-pomocí verbálních fintiček-lámou slabší nebo nepozornější jedince ke koupi nesmyslů, jsou vlastně normální zmrdi, kteří zaslouží do jednoho nakopat řiť........ Rozjela se tu docela hezká přestřelka ohledně údajné nesmyslnosti a neuvěřitelnosti v chování postav..Tak, abych taky něco přidal. =Myslím, že tady má na konečný výsledek vliv několik faktorů 1.Léta zkušeností a míra zmrdství onoho"vtipálka", který rozpohyboval naprosto absurdní kolotoč za pomoci hodně sprosté psychologické magie, těžíci z bodu 2. Americký sociální imprint v podobě až nesmyslného respektu k"autoritám",zvláště pak k policii(a vlastně všech obrannoochranných složek bdících nad pořádkem, bezpečím a řádem). 3.Nepodceňoval bych ani fakt, že se to odehrálo v takovém prostředí jako Mekáč, kde hlavně manažérka musela myslet na 1000 jiných věcí a pod vším tim stresem a tlakem si prostě nespojila 1+1..Na nějákém jinén pracovišti, kde se dloubou v nose a mají čas si všechno hezky promyslet, by boreček asi pohořel(viz ten děda na konci, který byl vlastně celou dobu mimo a jen si vklídku dojel pro svůj mléčnej šejk). 4. Nakonec to celé bude z jisté části viset na povaze a charakteru obětí. V tomhle případě šlo o ďábelský koktejl zodpovědné(a připosrané) snaživky snaživé, trošku jednodušší pipinky, těžkého flagmatika a přiopilého burana................. Hodnotit odpadama a jedohvězdama na základě toho, že se nejsem schopen vyrovnat s absurditou nějáké situace( když jí vidím) je přinejmenším nesmyslné................. Ale tak-třeba jsou i ty autentické záběry z mekáče jen promyšlenou reklamní fintou, která má lépe prodat film a my jim to jako ovce žereme, protože to přece bylo v televizi :D ....Pevně doufám, že takový gigant jako Mekáč by nedovolil takhle zneužívat svou značku...doufám :D............"Hmm-Dobrýden, u telefónu zástupce společnosti Oprcámtědoanálu, máte čas na krátký monitorovaný rozhovor ohledně vaších financí?" ......"NE!"...."Áhá-takže je vám jedno, že můžete ušetřit až.."."ANO Nazdar!"...Hmm-Tak přeji hezký život a pěkný zbytek dne...." DOPRDELE TO JSOU KUNDY!! ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám důkladná inspekce. Pěkně do naha slečinko, a jestli budete odmlouvat, přijde pořádný výprask. Pak mu ho můžete ještě ***, pokud mi tedy zatím nedojde kredit, a my to zanedlouho přijedeme prošetřit. Dementní, nelogické, uhozené? Rozhodně ano, ale v žádném případě ne nereálné. V dnešní době, kdy se každý bojí i o to málo, co má, v návalu hektičnosti a zmatenosti často rád vypíná mozek a nechává se řídit kýmkoli, kdo nad ním drží zodpovědnost, lze zmanipulovat s jistou dávkou talentu a umu téměř kohokoli. Stačí pouze chytře zvolit cílovou skupinu. Sledovali jste někdy podobné lidi? Já mám pocit, že kdybych jim zavolal, a řekl, aby daly všechny peníze z kasy do tašky na zadní sedadlo svého nezamčeného automobilu, tak se mě jen zeptají, jestli k tomu chci kečup nebo sladkokyselou omáčku. Nebudu dumat nad tím, v kolika skutečných případech šlo o komplikované znásilnění, a kdy si chtěli aktéři jen něco užít, aby to pak měli na co svádět, ale jako film je to natočené perfektně. Skvěle zakomponovaná depresivní a hektická atmosféra dnešní doby, uvěřitelné postavy a tíživý pocit marného vzdoru podmanivému hlasu šikovného pána na druhém konci linky, to všechno tam je. Pochybovat se dá o tom, jak úspěšná byla psychologická hra na diváka, a zda by tomu neslušelo více dokumentární pojetí, ale osobně si myslím, že ne. Příjemné, chytlavé, zábavné a provokující 4* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je založen na skutečných událostech, které se odehrály před několika lety v síti McDonalds. Video z bezpečnostních kamer později uniklo na internet. (Dlee)

Reklama

Reklama