Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zmrazený dědeček otravuje rozhodně méně než dědeček živý... Francouzsko-dánská polární expedice objeví na nejsevernějším břehu Grónska tělo muže dokonale konzervovaného v ledovci. Je to nepochybně člen posádky francouzské lodi, která zde ztroskotala roku 1905. Zmrzlé tělo bylo dopraveno do Francie, kde se podařilo neznámého muže oživit. Pro bohatou rodinu Huberta de Tartas (Louis de Funes) je tato událost jen senzací a dalším úspěchem vědy. Ovšem pouze do té chvíle, kdy se zjistí, že zmrzlý Hibernatus je vlastním dědečkem manželky Huberta de Tartas. Hubert chce příbuzného ponechat vědě, ale jeho žena Edmée chce naopak dědečka vrátit rodině. Ale komu vlastně nyní patří rodinná továrna? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

James87 

všechny recenze uživatele

Hibernatus je film, kde Louis podává další neuvěřitelný herecký výkon. Možná se vám nezdá zmrazování, ale byl to dobrý nápad a myslím, že na tu dobu to vyšlo velmi dobře. Viděl jsem ten film xkrát a pořád si ho můžu pouštět za účelem pobavit se. A stále to funguje. Já osobně tento film vřele doporučuji. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že je kvalita komedií s Louis de Funèsem tak kolísavá. Důvod je asi prostý. Není tajemství, že se díky hvězdnému skřítkovi velmi často přepisovaly scénáře... to jen málokdy dělá dobrotu. Mnohé zdroje uvádí, že ani několikátá verze scénáře nebyla mistrovi po chuti, takže se stejně improvizovalo při natáčení(na obranu Funèse se ovšem sluší dodat, že i sám režisér později přiznal, že to filmu většinou prospělo). Hibernatus je divadelní hra z roku 1957. Zkoušel jsem zapátrat jak moc se lišila od své filmové adaptace, protože je mi jasné, že i ona mu musela být šita na míru.  Nicméně nic moc jsem nevypátral. Snad jen pár drobností, jako že v ní měl Hubert i dceru, že nebyl továrník, ale filmový režisér...nic zásadního. Je tedy dost dobře možné, že celá kostra příběhu zůstala zachovaná a ladily se jen gagy a dodávaly vtipné repliky. Výsledek je přesto trochu zvláštní. Ta jemná sci-fi složka je použita nenásilně a funkčně; hezky navazuje na tu komediální část. Bernard Alane působil jako Hibernatus velmi charismaticky a popravdě si kradl scény pro sebe, resp. vedle jeho projevu působila Funèsova exprese jako lehké přehrávání. Díky tomu působil především závěr rozpačitě. V tom procitnutí Paula, kdy se dozví pravdu, je nádech romantiky a rýsuje se tam silný moment. Jenže je to celé přehlušené Hubertem. Hlavní postava dostala poslední slovo...být to tak asi muselo, ale dramaturgicky to skříplo. Mám Funèse...vlastně spíš několik filmů s Funèsem rád, ale tady občas působil rušivě a v druhé půli dokonce tak nějak navíc. Na druhou stranu bez jeho energie, by to asi nebylo ono. Pokud bych chválil, bude to tentokrát především Bernard Alane a Jean Bernard-Luc, na jehož tvorbu si ještě posvítím. ()

Reklama

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Docela pohoda. Luis perfektní. Film, ale nestojí jen na něm. Velkou roli hraje Claude Gensac v roli majetné manželky, nebo Michael Lonsdale a Bernard Alane. Taky zde máme Luisova syna Oliviera, Paula Préboista, doopravdovou matku představitele zmrzlíka Annick, Pascala Mazzottiho. Všichni představitelé dobří. Skoro, jako by tenhle film dělali Vorlíček s Macourkem. Zkrátka taková trochu netypická komedie Luise de Funèse, kdy je tíha filmu rozložena na více postav a všechno nestojí jen na něm. 80 %. Hubert: "Nevrtěl jsem hlavou!!" ()

Mahoney. 

všechny recenze uživatele

Jedinečný Funes ktorý je úžasný komik a herec. Nezabudnuteľné hlášky ktoré denne hovorovo používam. Ako napr. "loď se už potápi máme nohy ve vode." :D A musím spomenúť historickú záverečnú scénu Funesa, myslím si že mal čo robiť kým dokázal taký monológ povedať. Veľká škoda že tento umelec si uvedomil svoju genialitu a humor až na prelome 50tky. Všetky jeho filmy ma vždy rozosmiali. Iné ako 5* dať neviem. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Klasická Funésova situačná komédia, keď vďaka dedkovi svojej manželky, ktorý zamrzol na začiatku minulého storočia, musí hrať nápadníka svojej ženy, ktorá hrá úlohu svojej babičky. Kvôli týmto posunom postáv vznikajú komické situácie a Luis de Funés sa môže riadne rozparádiť. Žiaľ nie je to veľmi často. Paul Préboist ako obyčajne sluha a Claude Gensac starostlivá manželka sú klasická herecká zostava, ktorá drží fazónu a nekazí hru. Olivier de Funés hra znovu syna svojmu otcovi. 70% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Louis de Funes několikrát prohlásil, že s natáčením skončí a řekl, že nebude pracovat s režisérem, který se dívá každých pět minut na hodinky. (fandalehy)
  • Záběry, které Paul (Bernard Alane) na konci filmu vidí v televizi, pochází z Pařížského aerosalonu v Le Bourget z roku 1969. Lze na nich mimo jiné spatřit první prototyp nadzvukového Concordu. (Foxhound#1)
  • Eliette Gensac (Evelyne Crépin-Jaujard), která si zahrála ve filmu nejprve snoubenku mladého Didiera de Tartase (Olivier de Funès) a posléze novomanželku „zmrzlého dědečka“ Paula Fourniera (Bernard Alane), byla ve skutečném životě mladší nevlastní sestrou své filmové nastávající tchýně v podání herečky Claude Gensac (Edmée de Tartas). (Lynette)

Reklama

Reklama