Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (232)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Někdy není od věci důvěřovat modrým číslům, protože tohle představení čelních pleší se téměř vyrovnává šoku, kdy po vypuštění z lapáku zažijete takovej scifáč, jako že si v hospodě nemůžete zapálit! Pcha! Tak, jako si nekontrolovatelný nerv Dom Hemingway, co má tu největší smůlu v dějinách největší smůly, správně myslel, že za dvanáct let života nejsou dvě štětky a trocha koksu rozhodně ani vzdáleně dostatečnej dárek, zrovna tak jsem přesvědčená já, že stokrát vyprskaná vulgarita v cholerických a často samoúčelných projevech (skvělého, o tom žádná) Juda Lawa ♥ není dostatečným důvodem, abych tu modrou barvu usilovala nějak zvrátit, i když víkend na venkově u Ivany Análtolije i otevření trezoru patří k hodně zapamatovatelným bizarnostem... takže, přihazuju. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celé to na mě působilo, jako by nějaká vedlejší postava z libovolného britcomu (nejlíp Super Hans z Peep Show, ten je Domovi asi nejblíž) dostala vlastní film. Takže výsledek není špatný a občas se pobavíte, ale po čase vám dojde, že když to celé stojí na specifických vtipech jedné dost specifické postavy, která je legendární hlavně tím že se občas objeví a udělá pak něco šíleného, tak se ten styl humoru časem už vyčerpá, pak už nebaví a někdy je spíš trapný. Na tom to celé stojí a padá. Tady bych klidně mohl skončit, jelikož to tak nějak vystihuje úplně všechno, ale ještě musím ocenit, že je to zručně a poutavě natočené a že drtivá většina herců (a Jude Law obzvlášť) tu je ve svých postavách tak moc charismatických, že jim nemáte problém cokoli věřit už od první chvíle co promluvím. To se vidí, mám pocit, snad jen u Britů, kteří mají herce a herečky opravdu dost výrazné, ať už hrají jakoukoli roli. Jo, a možná jsem i čekal výraznější konec, ale takhle to aspoň nebylo moc sentimentální a bez snahy napravit se razantně a za každou cenu, jelikož takový přístup by se k postavě Dona vůbec nehodil a působilo by to docela divně. Silné 3* ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvodní Óda na ptáka hodně navnadila, ale té ukecanosti, která mě v prvních fázích filmu bavila, jsem se postupně přejedl. Všeho moc škodí. Paradoxně víc, než ten gangsterský nádech, na který jsem se těšil, mě bavila ta dramatická rovina, kdy se Dom snaží najít cestu ke své rodině. Nad průměr to samozřejmě tahá Jude Law, který zahrál jedinečně a bylo vidět, že role mu byla psána přímo na tělo a potěšili ve vedlejších rolích i Červený bedrník a Daenerys Targaryen, kterou bych nepoznal. Ale i tak pociťuji mírné zklamání. 65% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejná herecká one-man show jako v případě nedávného Sviňáka s McAvoyem. Jenom zde je charakter Doma Hemingwaye přeci jen o něco výživnější a šťavnatější, než v případě věčně zfetovanýho poldy. Jude Law si to prostě dává a navíc tahle šílená jízda drží díky Shepardově neselhávající režii přeci jen o něco více pohromadě. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna je famózní: nadnesenými slovy překypující chvalozpěv na svého ptáka – a ne, hlavní postava není nadšený ornitolog. A tak se to veze po zbytek filmu. Ostatní jen statují, zatímco Jude Law v roli užvaněného ale i básnického Falstaffa na sebe strhává veškerou pozornost. Proud jeho vychloubačných řečí je k nezastavení, někdy odpudivý, jindy legračně nabubřelý a malinko i lehce smutný, protože on ví, že nikdo jiný mu tak vysoký kredit nedá a tak si ho musí dodávat sám. Fajn, že hlavní postava není černobílá. Špatně, že snímek nedrží linii a občas se propadne do sentimentu. Škoda konce, který jakoby chtěl vyrovnat úžasný úvod, je absolutně nijaký. Dokonce se ani nedá říct, že je nevýrazný. Tenhle film prostě konec nemá. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama