Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 1
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (188)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Četl a slyšel jsem tolik kritických názorů na to, jak je to špatné, že jsem seriál dlouho odkládal, ale nakonec jsem se do toho ponořil a poměrně rychle prošel všechny tři série (víc jich asi ani nebude, seriál nebyl zrušen, prostě smysluplně ve třetí sérii ukončen a uzavřen, i když nějaká ta zadní vrátka pro případné pokračování v budoucnu určitě otevřená ještě jsou). Nejedná se o historický životopisný seriál, je to dobrodružné fantasy zasazené do renesanční Itálie, které si půjčuje historické postavy a občas i události a nakládá s nimi, jak se mu zlíbí. Nemá cenu tu řešit nějakou historickou přesnost, protože tvůrci se skutečnosti tak nějak hodně volně drželi v první sérii a pak od té druhé už se zcela vrhli na pole alternativní historie, Da Vinci tu realizuje všechny své vynálezy (padák, létající stroj, ponorka, speciální děla a další vychytávky), v několika epizodách zastraší samotný Vlad Napichovač, ze kterého už je touto dobou regulérní nesmrtelný upír (mimochodem nejvíc cool postava v celém seriálu) a podivný a nejasný souboj o prastarou Knihu listů, tu svádí dvě organizace - synové Mithry a Labyrint. Jak se děj posunuje, z odlehčené dobrodružné oddechovky se stává poměrně hardboiled rubačka, postavy se vyvíjí a posouvají takovým způsobem, že se vám ani nechce věřit, že byl tento člověk v první sérii takový a takový, no zkrátka nuda to rozhodně není. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vemte Sherlocka(klidně zrecyklujte i herce), přidejte trošku daVinciho kodu, špetku Borgiu, a protřepte, nemíchat. No a z toho všeho vám vznikne kupodivu vážně dobrej serial. I po druhé serii nadšení přetrvává. Zamilovala jsem se do Riaria. Na konci třetí serie na nás vrhli jedno nečekané překvapení bez jakéhokoliv upozornění a víceméně i bez důvodu, ale jinak to přežili všichni komu jste celou dobu fandili a ti komu jste přáli smrt tak ty taky potkala...( ok s Gulianem mně naštvali, ale toho mi zabili hned v první serii, takže do konce třetí jsem se s tím smířila) I když myslím, že oproti první dvěma byla ta třetí hodně slabá... ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Ne, tohle není vážně pro mě. Stejně jako mě neoslovila drtivá většina moderních historických seriálů s důrazem na intriky a se, nechytil se u mě ani můj oblíbenec Leonardo. Show sice nabízí dostatek originality proto, aby vykouzlila úsměv na tváři, nicméně v ostatních momentech se zvrhává k laciné kopírce a sebestřednému nic neříkajícímu blastu. Navíc to zpracování nebostojí ani v porovnání s kteroukoliv epizodou dvojkové série Assasins Creed. Takže po pilotu za rovných padesát. Dám tomu možná ještě časem šanci pokud se seriál chytne, avšak je mi jasné, že si své diváctvo tahle sonda do pseudohistorie najde. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Zasloužené silné čtyři hvězdy za historický, mírně mysteriozní počin ze života génia Leonarda da Vinci, se kterým se setkáváme v pohnuté době silné vlády Medicejských ve Florencii, jež je trnem v oku církvi a snaží se její moc zlomit, což vrcholí vraždou Mediceje, bratra vládnoucího Lorenza v chrámu o Velikonocích. Potud historická fakta. Celý Leonardův život byl protkán záhadami, střeženým tajemstvím a ve výsledku přinesl snad nejgeniálnější díla ve všech možných oborech. A tak se dívejte, nebudete zklamáni.Svět je jedno velké tajemství, včetně odkazů Nefilim, na něž ani dnes není lidstvo připraveno.Tak, a po odmlce načínám druhou sérii.....vypadá to zase dobře:-) druhá řada nabrala neuvěřitelný obrat, zvedám na plný počet hvězd, spokojenost:-) ()

Elwin1 

všechny recenze uživatele

Ponořme se spolu zpátky do 15. století a užijme si trochu netradičního pojetí života tohohle génia. Tome Riley, to se povedlo! Jeho klepání s prsty, když si něco představuje, pohledy šílenství i čiré radosti během procesu sodomie, tak přesně takhle jsem si Leonarda představoval. A scénář je i přes drobné historické nesrovnalosti také kvalitní. Snad až na mnou nepochopený střípek s Drákulou. Takže 4* a očekávání druhé série. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • V šachové partii hraje kníže Vlad Italskou hru. (Doomcourier)
  • V 8. díl má Riario (Blake Ritson) jizvu o něco výš, než kam byl v předchozím díle říznut. (Geriel)
  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama