Reklama

Reklama

Da Vinciho démoni

(seriál)
  • USA Da Vinci's Demons (více)
Trailer 2
USA, (2013–2015), 25 h 49 min (Minutáž: 49–59 min)

Tvůrci:

David S. Goyer

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Tom Riley, Elliot Cowan, Laura Haddock, Eros Vlahos, Gregg Chillin, Blake Ritson, Lara Pulver, Rosemary Rance, Rowena Diamond, Julian Seager, Allan Corduner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(28)

Středověká Florencie je domovem mladého Leonarda da Vinciho. Umělce, odvážného vynálezce a svobodomyslného rebela. Jeho osudem je nejen odhalit tajemství prastarých učení, ale i zasáhnout do mocenských intrik, jichž se stane svědkem... (TV Prima)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (188)

Morzael 

všechny recenze uživatele

Tak tedy pilot mě rozhodně nepřesvědčil. Ať už je to ubohé zpracování, herec, který mi do hlavní role vůbec nesedí, nebo kýčovití záporáci, tento seriál si dle mého názoru mezi dnešními kvalitními kousky své místo nezaslouží, a hodnocení, co tu má, opravdu nepochopím. Především samotná postava Leonarda mi lezla krkem. Přišla mi jen jako laciná kopie Downeyho Tonyho Starka (dokonce i účesem, o to víc je to smutné), nic víc. Je opravdu k smíchu (či pláči?), jestli si takhle Leonarda někdo přestavoval. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Zasloužené silné čtyři hvězdy za historický, mírně mysteriozní počin ze života génia Leonarda da Vinci, se kterým se setkáváme v pohnuté době silné vlády Medicejských ve Florencii, jež je trnem v oku církvi a snaží se její moc zlomit, což vrcholí vraždou Mediceje, bratra vládnoucího Lorenza v chrámu o Velikonocích. Potud historická fakta. Celý Leonardův život byl protkán záhadami, střeženým tajemstvím a ve výsledku přinesl snad nejgeniálnější díla ve všech možných oborech. A tak se dívejte, nebudete zklamáni.Svět je jedno velké tajemství, včetně odkazů Nefilim, na něž ani dnes není lidstvo připraveno.Tak, a po odmlce načínám druhou sérii.....vypadá to zase dobře:-) druhá řada nabrala neuvěřitelný obrat, zvedám na plný počet hvězd, spokojenost:-) ()

Reklama

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Po nepřesvědčivém pilotu, jsem téhle novince přeci jen dal šanci a inu, začíná se to zlepšovat. Musím uznat, že při sledovaní, jako bych se vracel do herního světa Assassins Creed, což je velké plus. Dále herecké osazenstvo také není špatné, interiéry superní. Co se mi naopak vůbec nelíbí jsou exteriéry města. Ano je jasné, že se vše točí před zeleným plátnem, ale tady si tvůrci ukousli až moc velké sousto. U Spartaca to nebyl problém, ale tady by bylo lepší, se opravdu soustředit na hmatatelné interiéry. Uvidíme, co se bude dít dál. Update: Po 6. díle zvedám na 4. Začíná se mi to líbit čím dál víc. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vemte Sherlocka(klidně zrecyklujte i herce), přidejte trošku daVinciho kodu, špetku Borgiu, a protřepte, nemíchat. No a z toho všeho vám vznikne kupodivu vážně dobrej serial. I po druhé serii nadšení přetrvává. Zamilovala jsem se do Riaria. Na konci třetí serie na nás vrhli jedno nečekané překvapení bez jakéhokoliv upozornění a víceméně i bez důvodu, ale jinak to přežili všichni komu jste celou dobu fandili a ti komu jste přáli smrt tak ty taky potkala...( ok s Gulianem mně naštvali, ale toho mi zabili hned v první serii, takže do konce třetí jsem se s tím smířila) I když myslím, že oproti první dvěma byla ta třetí hodně slabá... ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Vyborna vec, pokud nechcete seriozni historickou sagu. Jsem naprosto presvedcena, ze skutecny da Vinci by se u toho hodne nasmal. Neznala jsem prakticky zadne herce a presto me udrzeli, chvili jsrm si zvykala na ten Leonarduv odpornej moderni uces a postupne objevovala velmi pusobive herectvi Blake Ritsona. Digitalnim pozadim se nikdy nenechavam odradit, tam svoje rozlisovaci schopnosti proste nerozvijim a mam klid. Hudba vynikajici a titulky taky skvele. Animace myslenkovych pochodu v "palaci mysli" inspirovane Sherlockem od BBC jsou skvele. Dej je napinavejsi, nez s cim bych se v klidu spokojila, takze pro me je to fakt mazec...A hlavne velka spokojenost. Tesim se na 3.radu. ()

Galerie (679)

Zajímavosti (7)

  • Každá epizoda seriálu je pojmenována po jedné tarotové kartě. (SFalconJ)
  • Výkonný producent David S. Goyer si přál, aby úvodní sekvence byla dlouhá 30 vteřin. Skladatel Bear McCreary podle toho pro sekvenci vytvořil znělku. Když však Goyer slyšel hudbu, poprosil McCrearyho, aby celou znělku prodloužil. Producenti se následně rozhodli tuto delší verzi do seriálu použít a prodloužili i celou sekvenci, aby se do ní delší znělka vešla. Dokonce se k tomu re-editovaly některé již dokončené epizody, aby se vešly do časového rámce. (SFalconJ)
  • V seriálu je postava Niccola Machiavelliho teenager. Ve bylo skutečnosti v době, kdy se odehrávali události vyobrazené v seriálu, Machiavellimu pouze 9 let. (SFalconJ)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama