Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah. Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

Vivian 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že od prvopočátku jsem měla problém s málo uvěřitelným a těžko pochopitelným (byť herecky skvěle zvládnutým) chováním hlavních aktérů, kteří mě nezřídka vyloženě rozčilovali, a to tak, že jsem se za celou dobu nedokázala vžít do jejich pocitů a myšlenek a nebyla jsem schopná si představit, jak je možné, že se člověk v takové situaci chová tak neuvěřitelně nesmyslně. Divák, který v takové situaci nikdy nebyl, si pochopitelně těžko dokáže představit, co takový zážitek a následný tlak s člověkem udělá, ale mně to zkrátka připadalo neskutečně nesmyslné a čekala jsem, že mi ten film pomůže to pochopit, leč nestalo se... (Polo)otevřený konec mě trochu uklidnil (pan Vondruška konečně udělal něco racionálního), nicméně vzhledem k tomu, jak se ti dva chovali po celou dobu filmu, si dovedu představit, že případné pokračování by stejně dopadlo blbě... ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Na TV produkci velmi dobře natočený thriller "ze života" se zajímavým scénářem. Dilema mezi strachem a odpovědností je dobře vykresleno, herci hrají přesvědčivě (v rámci scénáře). Jen chování manželky při "seznámení" s padouchem v hotelu mi přišlo trochu přitažené za vlasy. Jinak, spokojenost! 75% ()

Reklama

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Na české poměry (a nejen na ně) vynikající psychologické krimi drama, zabývající se těžkou situací náhodných svědků popravy nepohodlné persony. Je to vážně dilema a ať si každý sáhne do svědomí, jak by se zachoval. Škoda jen, že stopáž byla tak krátká, ale je to holt "jen" TV film. Myslím, že při delší stopáži a větší propracovanosti by uspěl i na velkých plátnech kin. Obsazení parádní. Pro mě hlavně trojice pánů Hynek Čermák, Norbert Lichý a Ondřej Sokol. Ti fakt excelovali. Vše bylo reálné a uvěřitelné a pěkně to odsýpalo. Žádná hluchá místa. Trochu tu occamovu břitvu ještě nabrousit a dosáhla by až na vrchol. Takhle je to za vynikající čtyři hvězdy. Už jsem tento film viděl 2x a klidně se podívám zase... ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

České poměry a nešvary pěkně shrnuté do jedné kostky, dobře zde hraje Stivínová, a zřejmě i Sokol - bohužel tento člověk je pro mě navždy zaškatulkován a profláknut jako komik, takže jakýkoliv jeho vážný herecký výkon mi prostě přijde parodický.......................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Je hezké, že se u nás někdo konečně pokouší natočit podobný psychothriller. Příště by si k tomu ale mohl režisér, který se ostatně také moc nepředvedl, vzít smysluplnější scénář se sympatickými charaktery, kterým budete rozumět a fandit. Zde jsme se nedočkali ani jednoho a ani snažící se dvojice Sokol/Stivínová to nezachrání. Tak snad příště. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Occamova břitva je princip logické úspornosti, od 19. století nazývaný podle anglického logika Williama z Ockhamu. (Olík)
  • Filmový golfový areál a hotel se nacházejí v Ostravici. (rakovnik)
  • Když se dva hlavní protagonisté ocitnou na benzínové stanici, objeví se v záběru televizor, v němž běží film Výlet (2002). Následuje záběr na Libora (Ondřej Sokol) v autě, které projíždí myčkou, což evokuje scénu v myčce s Igorem Barešem ve zmíněném snímku Výlet (2002). (Přemek)

Reklama

Reklama