Reklama

Reklama

Dobrodruzi

  • Francie Les Aventuriers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pilot bez licence Manu (Alain Delon), závodník bez závodního vozu Roland (Lino Ventura) a sochařka se špatnými kritikami ve všech novinách Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé potlučení nepřátelskými ranami osudu. Shodou okolností se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mio franků. A tak se vypraví poklad získat. Nejsou ale sami... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (179)

italka63 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem jako holka viděla několikrát a přesto jsem si ho pustila zase.Hodila jsem za hlavu všechny nové trháky a absolvovala filmový zážitek, neboť Delon, to je moje dívčí láska...Nikdy před tím bych neřekla, že i Lino Ventura byl takhle pěknej chlap. Nebo to dělá nostalgie? Nevím, každopádně film o dvou přátelích, pilotovi a automobilovém snílkovi,co se snaží postavit jedno z nejrychlejších aut, je skvělý.Do cesty se jim při hledání na jejich soukromém vrakovišti připlete pohledná blondýnka, do které se oba tajně zamilují. Pak přijde informace o potopeném letadle v Africe, s nímž na útěku v průběhu nepokojů v Kongu cestoval jeden mírně diamanty a penězi obtěžkaný Francouz, který nedoletěl...a pevnost Boyard skoro v původním stavu.....tahle oslava chlapského přátelství a nenaplněné lásky je skvělá a úplně klidně si ji někdy pustím zase:-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dva chlapi, jedna žena, člověk by čekal že z toho logicky budou muset vznikat třenice, ovšem to by nesměl člověk koukat na Dobrodruhy. Lino Ventura s Alanem Delonem dávají totiž celoživotně přednost honbě za dobrodružstvím. Když jim do životů vstoupí osudová žena, prostě ji přiberou a jedou si dál to svoje. Významnou roli zde hraje jistá populární francouzská ostrovní pevnost. 80% ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Moderné umenie je mŕtve! Vzdajme teda, priatelia hold priateľstvu. Priateľstvu, povznesenému nad akékoľvek vecné hodnoty. A to aj napriek - alebo vďaka (?) - solídnemu finančnému zabezpečeniu. Skvostná práca. Detské dobrodružstvo a smelé sny narazia na neúprosnú konečnosť žitia aby sa napokon veční optimistickí smoliari a fantasti nejako vysporiadali s tým čo zostalo. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Ve své době to byl možná velkofilm, ale v současnosti mu chybí takřka v každé části příběhu hloubka. Všechno se hned vyřeší a honem hned nová lokace, kdy se takřka úplně odstřihne dosud odvyprávěné. Nebýt pevnosti Boyard, tak by mě u konce filmu už skoro nic nedrželo. Ale třeba scény natáčené pod vodou jsou úžasné, když si člověk uvědomí, že se psal rok 1967. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Přátelství, láska a svoboda. Tyto slova nejlépe vystihují film Dobrodruzi. Ústřední trojice Lino Ventura - Joanna Shimkus - Alain Delon fungují přímo chemicky. Roubaixova hudba je naprosto čarovná (podobně jako u Staré pušky). U dobrých filmů bývá zvykem, že končí nezapomenutelnou scénou. Tady jsou ty scény hned dvě. Na konci a taky uprostřed. Hodně silnej filmovej zážitek!! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Jména Manu a Roland si autor vypůjčil z jiné své knihy – „Díra“, podle které také vznikl slavný film. [Zdroj: Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Autorem stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla i v češtině, je režisér José Giovanni. Děj filmu se ale od knihy v některých bodech odlišuje. (vesper001)
  • Ačkoliv ve filmu název pevnosti, na které se stěžejní část filmu odehrává, není uveden, jedná se o pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie. (vesper001)

Reklama

Reklama