Reklama

Reklama

Borsalino a spol.

  • Francie Borsalino & Co. (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válka gangů v marseillském podsvětí třicátých let, kde jedinou dorozumívací řečí byly kulky... Roch Siffredi (Alain Delon) má roku 1934 francouzskou Marseille pevně ve svých rukou. Ale jen do chvíle, kdy se do přístavního města pokouší dostat italská mafie. Jeho přítel Francois Capella je zabit a Roch sám je unesen a vězněn lidmi z Volponeho klanu. Po systematickém ponižování a mučení se mu podaří uprchnout do Itálie. Je bez přátel, bez peněz, zcela na dně a přesto chystá pomstu. Jako uragán se vřítí do Marseille a systematicky ničí budovanou říši vetřelecké mafie. „Zabij mě pomalu,“ řekne jednoho dne s nenávistným pohledem svému rivalu Volponemu, „Jen jeden z nás přežije!“ (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Alain Delon se tu už pomalu mění v akčního superhrdinu, do jakého se stylizoval ve svých filmech v osmdesátých letech. Tady to ještě zdaleka není průšvih. Ale komicky už občas působí také (například moment, kdy vystřílí jako Drsný Harry ochranku veřejného domu přímo před očima své milenky a ta se mu poté oddaně vrhne kolem krku). Scénář je navíc prostinký. Herci, hudba, atmosféra a nostalgie to ale zachraňují. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Francouzi se dle mého po shlédnutí tohoto filmu snažili o napodobení gangsterek tak důrazných a tvrdých jako je třeba Kmotr. Ale kam se to hrabe na něj....I když je Alain Delon nádherný a sympatický bůhví kam, nemůžu tomuto filmu přijít na chuť. Není špatný, to rozhodně ne, jen jsou filmy tohoto typu pro mě filmem, na který se podívám jednou a dost a když z nudy nemám na co koukat a padne slovo na Borsalina, vím co čekat a právě proto nemůžu být ani překvapen. Všechny gangsterky mi totiž příjdou na jedno brdo. až na jednu, Kmotra, jenže tomu se nikdy nic nevyrovná a už vůbec ne Borsalino a a spol. Já jen poslouchám jak vedle mě táta říká jakej je Delon frajer, máma jak nádhernej je to chlap i dnes a jak z toho nakonec vznikne prudká hádka. :) ()

Reklama

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Nezáživná gangsterka, ktorá časom stratila dosť veľa zo svojich pôvodných kvalít - zasiahnutie guľkou, ktoré divák nevidí a ktoré nezanechá žiadnu krvavú stopu a ľudia, ktorí po postrelení tancujú; to sa dnes už veľmi nenosí. Alain Delon je však veľmi elegantným gangsterom, to sa musí nechať. Jeho skalní fanúšikovia budú pravdepodobne spokojní a milovníci starších francúzskych (nekomediálnych) filmov taktiež. Silnejšie 2 hviezdičky. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Akce 7/10/// PLUS: Alain Delon, prostředí, příběh, poměrně dost akce MÍNUS: o hlavního (anti)hrdinu se tolik nebojíte, napětí je slabší/// Shrnutí: Roch Siffredi je celkem frajer, i když je to lump, budete mu fandit a pokud tomu tak bude, tak se vám bude líbit i finále. Řekl bych, trochu jinak zpracovaná gangsterka, ale asi začínám zjišťovat, že mě tenhle žánr baví. Škoda, že jsem zatím neviděl první díl, ta fotka nad hrobem v prvních minutých mě zaujala./// Celkem 70%/// ()

spriteboy 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu si budu asi pamatovat dvě věci - jednu rychle asi zapomenu - přeci jenom nemám moc dobrou paměť :-) Je jím zajímavý citát: "Zákony jsou jenom pro chudé". Druhá věc, která mi utkvěla v paměti, je způsob zabití úhlavního nepřítele - vhození ho do kotle parní lokomotivy - to jsem skutečně ještě nikdy neviděl :-) Borsalino a spol. na mě ale jinak působil trochu nudně - vůbec mi nesedla stylizace do válečných let - obleky a klobouky by mi seděli spíše do USA a ne do francouzského podsvětí - mám rád staré kriminálky s Delonem, ale mnohem více ty stylizované do tehdejší doby (60. - 70. léta). Delon mi také v této roli přišel tak trochu "ztuhlý". Film mě trochu zklamal, ale pár scén stálo i tak za to... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Borsalino je jméno zakladatele firmy vyrábějící už od r. 1857 klobouky. Přeneseně je to i pojmenování pro klobouk. (csfde)

Reklama

Reklama