Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trollové jsou vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv. Jedinou vážnější starost na světě jim dělají Bergeni. Ti si totiž myslí, že můžou být šťastní jedině tehdy, pokud budou mít Trolla v žaludku. Bohužel však už dlouhou dobu žádného na jídelníčku neměli. Trollímu králi Peppymu se totiž podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří a nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné nabručeností, zlobou a vztekem. Naděje na změnu Bergenům vysvitne v okamžiku, kdy se jim podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat a dokonce i unést téměř všechny jeho obyvatele. Z bergenských spárů se totiž podaří uniknout i dvěma Trollům, princezně Poppy a Větvíkovi. Těžko bychom hledali dva odlišnější Trolly, nekonečně optimistická Poppy všechny problémy řeší písní, tancem a objetím. Kdežto bručounský Větvík žije v neustálém strachu z Bergenů, netančí, nezpívá a především se s nikým nikdy neobjímá. A právě na těchto dvou hrdinech je, aby zachránili unesené Trolly z bergenských spárů. Což znamená vyrazit do jejich království, proniknout do vězeňských kobek, vysvobodit je a uniknout. A především to znamená, že Poppy a Větvík budou muset spolupracovat. A tak se tato dvojka vydává na záchrannou misi, plnou nečekaných dobrodružství a nesnází. Naštěstí na to nakonec nebudou úplně sami, potkají totiž další podivuhodnou osůbku, Bridget, která je nejen pomocnicí v kuchyni, ale i jedinou Bergenkou, která miluje zpěv, tanec a prince Chroupu. (Cinemart)

(více)

Videa (36)

Trailer 2

Recenze (194)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Trollové tu jsou chudáci naprosto nedocenění, jak to tak vidím :D Pro mě super animák nadupaný samými hitovkami se spoustou krásného sarkasmu a narážek na řadu jiných ikonických pohádek, umění atd. Nejvíc oceňuji dokonalé titulky, kdy OMG je přeloženo jako Zatroleně. Texty písní jsou v titulkách taktéž uzpůsobeny ději a Trollům. Najdete tu odkaz na Warholův obraz Čtyř Marilyn Monroe, na Karlíka a továrnu na čokoládu, Popelku a další a další. Spousta narážek, které asi děti nepochopí, avšak dospělí, co se na film musí dívat s dětmi, je naopak docení. Ano je to extrémně barevné a duhové a sladké, ale jednou za čas je to třeba ;) 4,5* ()

dee.n 

všechny recenze uživatele

Trollíci! Krásná barevná podívaná, plná zábavných vtípků a hlášek, okořeněná navíc nejlepším soundtrackem co jsem u animáku zažila. Pouštím si ho do teď. Podle mě sympatická zábava pro celou rodinku, která uteče, ani nevíte jak a rozhodně se u ní nejde nudit. Tohle se fáákt povedlo. Jde vidět, že na tom dělalo opravdu spoustu šikovných lidiček. ()

Reklama

esmoke 

všechny recenze uživatele

Trollové jsou prťavé, neustále šťastné bytosti co jen slaví a dělají párty. Bergenové jsou velcí a šťastní pouze pokud sežerou Trolla. Příběh ničím nepřekvapí. Ve filmu je mnoho písniček a bohužel většina z nich je přezpívaná do češtiny. (2D dabing) Rozpočet: $ 125 miliónů, Tržby: $ 344,787 miliónů. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Achjo Achjo, jo zasmál jsem se to neříkám, ale absolutně nenávidím zpívání prostě. A když už se v dnešní době povede animák, že na něj může koukat i dospělý, jako že jsou tam fóry pro dospělý, tak tady asi jediný co bylo dospělýho bylo, že všichni trollové, až na toho mračícího se jeli na drogách, dokud ke konci filmu neobjevil tu jejich fetující šlehu taky... ()

Deeus 

všechny recenze uživatele

Popravdě, tohle není cílová skupinka děti, ne primární. Tohle je cílovka pro lidi, kteří neberou věci vážně, v noci brouzdají po tumblru a smějí se u potrhlých meme. Oh snap! Zatímco je mi jasné, že běžného českého diváka tohle prostě mine, na zkažených rajčatech Trollové nasbírali 74 %. Je to barevné, uzpívané, utancované, třpytkaté a ten jediný sympatický cynik s paranoiou na konci zjistí, že na troše optimismu není nic hrozného. Takoví barevnější šmoulové se spoustou metafor kteří se budou líbit prckům a nám starším podstrčí trochu lowkey jízlivého humoru. Solid burn! (Hrozně mě baví, jak to místní sbor hodnotí " na jejich vkus moc -doplňte libovolně-" :D) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Po titulkoch nasleduje krátka scénka. (barborasara)
  • Během názvu filmu trollové zpívají píseň „September“ od skupiny Earth, Wind & Fire. (griph)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno