Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování filmu Pod Jezevčí skálou vypráví nový příběh hajného Straky a jeho vnuka Vaška, kteří spolu sdílejí lásku k šumavské přírodě, k lesu a jeho obyvatelům... Děda Straka (G. Valach) dostane dopis, že na letošní prázdniny Vašek (T. Holý) na hájovnu nepřijede, protože pojede s rodiči k moři. Vašek však k dědovi uteče. Děda má tou dobou starosti. V revíru mu totiž řádí pytlák, kterého nemůže polapit. Když čeká u nastražené pasti, malý Vašek se rozhodne vyrazit dědovi naproti. Zastihne ho však bouře. Hledá proto krmelec, aby se před bouří schoval. Ve stejném krmelci se ovšem ukryl i hledaný pytlák… (Česká televize)

(více)

Recenze (122)

nash. 

všechny recenze uživatele

Pytlácká dvojka je napínavější a dějovější než "seznamovací" jednička, ale nechybí jí ani humorné odlehčení, třeba v podobě čundráckého dua Zedníček-Heřmánek. Při některých reprízách se mi líbí víc než jednička, při některých méně. Záleží na momentálním rozpoložení. Každopádně je to stále hodně dobrý rodinný film, kde Holý s Valachem vytvořili natolik povedenou a výraznou dvojicí, že ji pak ostravská televize úspěšně "vytěžila" v seriálu Přátelé Zeleného údolí. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Útěk před Bulharskem, pátrání po pytlákovi i srnce Líze je fajn pokračování prvního dílu. U tohoto dílu si vždycky vybavím "zmijáka" Josefa Kemra a dva trampy v podání Karla Heřmánka a Pavla Zedníčka... i ten jejich song! :) ,,Ááá... srdečně vás vítáme, haťapaťa, už v tom zase lítáme... od rána, do noci, už nám není pomoci." ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tomáš Holý. Neznám celou jeho filmografii, ale on prostě a jednoduše kde hrál, tam to rozzářil. Jeho filmy mají už jen díky němu své kouzlo. Zajímavé dialogy, jako by je skutečně psalo dítě, ovšem nesmírně nápadité, příjemná hudba a to krásné prostředí, ve kterém se natáčelo. K tomu všemu přitom stačí jen několik málo zajímavých postav a máme zajímavý film. Snímek jsem viděl už mnohokrát a nikdy jsem se nenudil. Ač vím, jak to dopadne s hledáním pytláka. A neméně zajímavé výkony podali třeba i Václav Sloup a skvělý pan Kemr. A pak P. Zedníček a K. Heřmánek. Jejich haťapaťa je také legendární. Na lva by to dnes nedosáhlo, ale je to takové milé pohlazení po duši. Takových filmů bych leckdy bral víc než nudných a nezajímavých aspirantů na Českého Lva. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Véna Straka tentokrát vymění dovolenou v Bulharsku za další šumavské dobrodružství, vrací se tedy za už méně protivným dědou a za šikovným jezevčíkem Brokem. Příběh se tentokrát točí okolo hledání srnky Lízy, pátrání po zlém pytlákovi, takže se opět dočkáme nádherných záběrů šumavské přírody, přibude pár nových vedlejších postav, nejvíce pobaví dva komedianti Heřmánek se Zedníčkem. Děj se nese spíše ve středním tempu, má příjemnou atmosféru, pěknou hudbu, závěr je trochu více dramatický, poutavostí je tedy o trošku lepší, než u Pod jezevčí skálou. 7/10. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Malý Vašek (Tomáš Holý) by měl jen na prázdniny se svými rodiči do Bulharska. Ale díky vzpomínkám na minulé prázdniny strávené u svého dědy, hajného Straky, se rozhodne utéct a další prázdniny strávit opět na krásné Šumavě. Ale idylka z minulých prázdnin je pryč, les obchází strach - v podobě neznámého pytláka. Podezřelí jsou téměř všichni, a nakonec odhalení musí počkat do strašlivé bouře, kdy je nakonec Vašek tím, kdo pytláka odhalí... Pokračování filmu Pod jezevčí skálou se od minulého dílu naprosto ničím neliší. Je pravda, že příběh je o poznání napínavější, i tak nejde o nic závratně zábavného, a film opět potěší svoji délkou (krátkou). Tomáš Holý je (byl) Tomáš Holý a ostatní jsou zcela nepodstatní... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (10)

  • Filmovalo se na Kvildě, v Praze - Břevnově, Chalupské slati u Borové lady. Hájovna se nachází v Srní, jmenuje se Klostermanova chata. (M.B)
  • Režisér netrval na tom, aby se Tomáš Holý učil nazpamět text, jen musel vědět co by tam mělo být a nechal to na něm, aby to řekl po svém. (cariada)
  • Když přichází děda (Gustáv Valach) k hájovně, ze dveří vybíhá Brok. V dalším záběru Brok teprve seskakuje z postele, kde spí Vašek (Tomáš Holý). (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama