Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento psychologický thriller sleduje skutečný příběh Susan Wrightové, krásné mladé manželky a dvojnásobné matky, jež agresivně zabila svého zdánlivě perfektního manžela. Vše se stalo u nich doma v Houstonu po letech údajného zneužívání. Texaská kráska Susan Wright má, zdá se, pohádkový život – její manžel Jeff ji zbožňuje, mají spolu dvě krásné děti a jsou obklopeni rodinou a přáteli. Jenže v roce 2003, po šesti letech manželství, se pohádka zhroutí, když je Jeff nalezen mrtvý a pohřben na zadním dvorku jejich domu. Když policie obviní Susan ze spáchání plánované vraždy, okolí je v šoku. Susan údajně vlákala manžela do ložnice, svázala a následně pobodala nožem – měl na dvě stě bodných ran - a pak po sobě zametla stopy. Jeffova rodina se vzpamatovává ze zdrcující zprávy a Susan začíná připravovat vysvětlení na svou obhajobu: musela Jeffa zabít v pudu sebezáchovy a ochránit sebe i děti po mnoha letech fyzického i psychického týrání. Jenže prokurátor Kelly Siegler o její obhajobě pochybuje a důrazně předkládá, že Susan je mazaný sociopat s očima raněné laně, jež využívá svého vzhledu, aby v životě dostala, co chce - třeba i milost v případě vraždy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (34)

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečné události. CITÁT - Proč se Suzan rozhodla pro vraždu, místo pro rozvod?.......... Vratka zpět, kdy se Suzan setkává z Jeffem je prostě nutností. Minulost až do současnosti. Až po samotný konec. CITÁT - Ty budeš jednou má smrt, krásko........ Velmi smutný příběh, plný emocí, násilí a zrady. Kdo je vlastně oběť? CITÁT - Šlo mi o holý život............ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si vezmete atraktivní ženu a jste nesnesitelný tyran, počítejte s tím, že jednoho krásného dne skončíte ubodaný a následně rozřezaný na kusy šest stop pod zemí. Soudní proces s "krásnou řeznicí", jak je Susan Wright mediálně prezentována, začíná v okamžiku, kdy je její manžel Jeff již po smrti, a ona sama čeká na verdikt přísného soudu. Nyní je na porotě, aby důkladně zvážila, zda je obviněná s nevinným blond andílkovským vzezřením bestiální vražedkyně, za což jí hrozí až neúměrně vysoký trest, anebo se jednalo jen o akt zoufalé ženy, která takto jednala v nutné sebeobraně. Při pravidelných návštěvách soudní síně odehrávajících se v přítomném čase se příběhem také prolíná to, co následovalo před tím. A sice seznámení dvojice, svatba, narození dvou synů, neshody, výbušné manželovy nálady, psychické týrání, až vše vyvrcholí onou osudnou nocí. Příběh vychází ze skutečných událostí, ke kterým došlo v Texasu a citelně podléhá televiznímu zpracování, což se projevuje zejména v režijních postupech, málo propracovaných dialozích a neadekvátním hudebním doprovodu. Sara Paxton jako Susan svojí postavu neobohatila o přesvědčivou uhrančivost, i přesto jsem její účast uvítal a konečně nevypadá jako kluk, jako v jejích předchozích filmech, kde měla ostříhané vlasy. Zkušený Stephen Kay zajímavou látku režijně neznehodnotil, ale ani nijak nepovýšil, a i když jeho film inklinuje k standardně neobjevnému thrilleru s náznaky psychologie postav a s několika na televizní poměry opravdu povedenými úseky v ději, není jeho zhlédnutí ztrátou času a nejedná se o špatnou volbu v případě, že si pro něj vyhradíte jeden z následujících večerů. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Výborne TV (ani vlastne nie) spracovaná ženská záležitosť, o žene a pre ženy. Film efektívne využíva súdny proces v kombinácii so sfilmovanými predošlími udalosťami , kedy vlastne obžalovaná obeť(!) stratila zbytok kontroly nad sebou samou. Sekvencie ( súdna sieň / postupný štartér na kill ) do seba zapadajú a navrch to má prokurátorský šmrnc. K tomu skvelé obsadenie a ak prirátam , že po dlhej dobe som videla a v originálnom znení počula báječnú Lisu (Cuddy/ Dr.House) Edelstein tak nemám prečo šomrať. NEODPORÚČAM ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tady obsah zcela jasně přebíjí formu, protože je zajímavější samotná kauza a pátrání po tom, proč a jak se to stalo, než jak je to natočený a co tam vlastně hrajou herci. To je problém, když tady máme hodnotit film, že?! Ale když už jsme u toho, tak je poznat, že jde o TV formát, tudíž nižší rozpočet a prokazatelně nižší kvalita, než na jakou jsme zvyklí u velkoformátových snímků. Každopádně musím říct, že se mně líbil postupnej přechod nálady, která při sledování panovala - začátek je sladkej jak z červené knihovny, následně se začne projevovat teror ze strany manžela, až dojde k vraždě, kde si divák začne uvědomovat, že to nebude jen tak, no a následně závěr, kterej zase zvedá brutalitu ze strany manželky, takže se váhy vyrovnají. No, my nejsme soudci, takže se můžeme jen dohadovat a spekulovat, jak to vlastně bylo. P.S.: A vůbec není špatný si o tom něco přečíst na netu - jsou tam toho mraky! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám štěstí na filmy podle skutečných událostí v takové míře, až mě to znepokojuje. Tohle je případ o kterém jsem si přečetla i trochu víc na wiki, ale posuzovat to nějak objektivně není opravdu možné. Pravdou ovšem je, že žena, která je psychicky a potažmo i tělesně týraná, může jednat ve zkratu zcela neadekvátně (tudíž mě nepřekvapuje ani to množství bodných ran) a já věřím, že mnohé momenty z této události její paměť zablokovala. V současnosti je už Susan na svobodě a já jí přeji, aby se všech ran, které jí potkaly, pokud možno alespoň trochu vzpamatovala a svojí další životní cestu zvolila co nejlépe. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Ve skutečnosti si po odsouzení Susan její 2 syny adoptoval Jeffův bratr. (Dlee)

Reklama

Reklama