Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (1 294)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ľadové kráľovstvo je celkom slušný animák, len škoda, že nevyužil svoj potenciál. Príbeh síce zaujal v podobnej miere ako v rozprávke Na vlásku (2010), ale nebol tak roztomilý ani očarujúci. Bolo tu omnoho menej humorných miest a vtipných scénok na pobavenie. Mám dojem, že v tomto smere sa dostatočne nevyužil potenciál milého snehuliačika Olafa (veľká škoda, že nedostal viac priestoru) a sobíka Svena, animák tak mohol byť humornejší, menej vážny a pre deti tak rozhodne viac zaujímavejší. 75/100 ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak na začátku jsem byl trochu v rozpacích. Na konci jsem věděl, že to bylo dabingem. Některé písničky totiž jaksi postrádaly smysl. Potom jsem si všiml některých podobností s jiným animákem Na vlásku. Zde bylo několik zkopírovaných charakterů postav, či zvířat. Ovšem jakmile přišel na scénu sněhulák, vše se změnilo ve skvělou zábavu a film se otočil o 180 stupňů. Celkově jsem tedy spokojen. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá disneyovka, držící se všech zaběhnutých klišé, které ale nefungují jako dobře promazaný stroj, jak tomu bývalo zvykem. Pár dobrých momentů, jedna pěkná písnička a krásné prostředí na dobrý film nestačí. Uvažovala jsem i o dvou hvězdičkách, ale nakonec děti se asi pobaví a Olaf byl prostě fajn. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já moc často mezi animované filmy nezavítám, ale když už, tak předem přesně vím, že to bude příjemný balzám na duši mezi těmi mými dramaty. Nemám moc ráda zimu, ale co na ní miluji, je nádhera zimních vloček, které se mně usazují na zimním oblečení a nebo na okenním parapetu, kde žasnu nad těmi rozmanitými vzory a pokouším se je fotit. Ale tohle byla vysloveně zimní vizuální krása a já jen žasla, co všechno dokázala Elsa svýma rukama vykouzlit (poklona animátorským umělcům). Obě děvčata byla moc fajn, ale nemůžu si pomoct, Anička byla zatím nejsympatičtější osůbkou, s kterou jsem se zatím měla možnost v animácích seznámit. Mimo jiné, scénka jak jde v té zmrzlé sukýnce po schodech do srubu "Oakenova putovní obchodní služba (velký výprodej)", neměla chybu. Ani tady nechyběla láska, kde jsem pochopitelně fandila tomu udatnému klukovi Kristoffovi s jeho kámou Svenem. A rozkošný sněhuláček Olaf snící o nádherném létě, byl už jen báječným zpestřením celé této zimní pohádky:-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé poměrně nízké hodnocení vyjadřuje fakt že se jedná o ne zrovna upřímnou podívanou, ale spíše bych celé Ledové království považoval za hodně solidní kalkul. Je zde totiž vše co by mělo zaručit úspěch: dojímavý příběh, krásné písničky (Let it go je vskutku vynikající), přitroublá postavička (sněhulák Olaf) a sympatičtí hrdinové. Jenže to celé je takové trošku dělané s kouskem ledu v srdci. Nebo alespoň já tam nevidím něco hřejivého navíc. Přesto bych označil tuhle animovanou záležitost za povedenou, dětem v pohodě přístupnou a pro dospělé hlavně v období Vánoc za zhlédnutelnou. 70% PS: Vyloženě mě ve filmu vadili jen ti trolové. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Pro vytvoření Elsiny (Idina Menzel) podoby poté, co uteče z království, přizvali tvůrci na pomoc kadeřníka a stylistu slavných osobností Danila, aby experimentoval s nejrůznějšími styly a pokusil se zdůraznit Elsinu nově objevenou odvahu. (Zdroj: Falcon a.s.)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno