Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 445)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nemám rád nadužívání slova GENIÁLNÍ, ale tohle mistrovské dílo Terryho Gilliama jiným výrazem nazvat nejde. Opice jsem viděl aspoň desetkrát, ale vždycky v nich najdu něco, čeho jsem si dříve nevšiml. Scénář je vybroušený jako diamant, režie je gilliamovsky výstřední a velmi působivá, herci jsou fascinující - hlavně dvojice Bruce Willis - Brad Pitt. Willis dokázal zahrát přesvědčivě nejnáročnější roli své kariéry a člověk mu věří každé slovo, Pitt opravdu JE duševně narušený jedinec. Po Vertigu asi můj nejoblíbenější film vůbec. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Především precizní scénář je zárukou kvalitní podívané. Troufám si tvrdit, že na poprvé je tento snímek jen těžko pochopitelný a proniknout do všech zákoutí a spletitostí scénáře se divákovi povede minimálně na podruhé/ třetí. Dá se říci, že po celou dobu trvání snímku nevíme na čem jsme. Spousta klamných odkazů, vedlejších postav. To celé zabalené v typicky Gilliamovském vizuálním hávu s nezaměnitelným rukopisem. Netroufám si tvrdit, jestli jsem tento skvost pochopil skutečně na sto procent. S jistotou však mohu říci, že filmů tohoto typu, s tak velkou dávkou originality a režijní invence je na světě skutečně málo. A když se k tomu připočítá ještě výtečný Willis a Madeleine Stowe, výsledek je skutečně nic jiného, nežli pecková záležitost. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Takové filmy mám nejraději. Formálně famózní, emotivní, ale i myšlenkově bohaté a přitom divácky přístupné (např. Gilliamův starší počin, Brazil, nesplňuje poslední jmenovaný faktor a proto mu za sebe nemůžu udělit pětihvězdí, neboť jej vlastně pořádně nechápu). Twelve monkeys má plné dlaně i dalších prvků, které s takovou radostí vídám ve filmech: obrazovou výtvarnost, osobitost, dobré herecké výkony, padnoucí hudbu, či škokující rozuzlení zápletky, takže hodnocení je jasné.... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělej skvělej skvělej film. Něco tak napínavýho a promyšlenýho jsem snad neviděl. Vemte si že v tomhle filmu nenajdete zádrhel!!!!!!!!!!!!! K tomu přičtěte skvělé výkony všech a superskvělého Brada Pitta a máte film na který se jen tak nezapomíná. Z celého filmu naprosto čiší režijní styl a ujetost Terryho Gilliama (zvlášť v budoucnosti tam se Terry vyblbnul) no a ten konec!!! Někoho zklame někoho ne (patřím k té NE skupině) ale vlastně to mohlo skončit jedině tak. Prostě celý tenhle film obrovsky zapůsobí, jen by mě zajímalo jak by to dopadlo kdyby použili Terminátora. :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je to jen reklama, pane Cole. To znamená, že vám nechtějí nic důležitého říct." Kdybych byl vybrán jako ideální dobrovolník k cestování časem do minulosti, tak bych osouložením jedné doktorky, meditacemi s dvanácti opicemi a nakrájením jednoho Jeffreyho hravě dokázal změnit budoucnost, i když to prý nejde. Cole na to však nemá pořádné koule, ale za to dokáže do svého dramatického pátrání vpašovat nejeden zábavný moment a to já umím ocenit. Na druhou stranu je to celé na mě příliš chytré a to nemohu ohodnotit jinak než ztrátou hvězdy. Na mě se totiž nikdo vytahovat nebude, protože já jsem nejchytřejší v galaxii a navíc umím dokonale potlačit své ego. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • James Cole (Bruce Willis) pri počúvaní rádia v aute spomenie, že miluje hudbu 20. storočia. Keby sa film odohrával v Prahe, tak by scéna vyzerala rovnako, pretože na tej istej frekvencii (103,7 FM) by si naladil Oldies rádio. (tiradentes)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama