Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

anais 

všechny recenze uživatele

Toto je poprvé (a viděl jsem i předchozí spolupráci režiséra se scénáristou Sráči), kdy u Roberta Sedláčka opravdu nevím. Problém je hlavně v přímočarosti a nepřekvapivosti scénáře (byť i režisér se na to mohl víc soustředit a vyladit výsledek). Bral jsem to spíš jako parodii, jen mě na konci došlo, že všechny sedláčkovské zcizující momenty vedou k naprosto primitivní a dlouho předvídatelné pointě...a tím se to celé shodilo. ()

ChillThomas odpad!

všechny recenze uživatele

Jiří Langmajer je opravdu jeden z nejhorších českých herců, po dnešku se mi zdá že i Sedláček si kope hrob. Je dost znepokojující že se v hodně špatným filmu člověk začne připadat, že nejlépe tu hraje Agáta Hanychová, příšlo mi to jak když koukám na 75 minutovou reklamu na Alkoholismus a přírodní barvivo červené barvy. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SMRT VĚTŠINY LIDÍ JE PODVOD. NEZBÝVÁ JIM NIC, CO BY MOHLO UMŘÍT“......(Ch. Bukowski) /// Masakr v posteli, oběť označená prstýnkem. A z prstýnků se začíná stávat sbírka…. Všichni (kromě tý holčičky) mluvěj tlumeně, jakoby tajemně. Jako třeba v Silent Hillu (nebo jiný temný díře…).Vyšetřovací tým, složenej z chlastajících policajtů, kteří maj už takhle svejch problémů dost …. televizní píčovina, u který bych rád věřil, že si jen Sedláček něco zkouší. Přeci jen ,,vymakanej“ dialog: ,,Jak jste mně našel?“ … ,,Prostě jsem vás našel“ … ještě nenese známky světovosti. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čekám na českej film ,,noir“ a Agátu Hanychovou (ve filmu). 2.) K orgasmu mi stačí policajt chlastající kolu s rumem a Hana Vágnerová (vole ještě Agáta....). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Chvílema sem si připadal jako na pokračování kanadský sody, která běžela těsně před filmem na Čt. Už dlouho, vlastně nikdy jsem neviděl kriminálku co se bere vážně, a přitom působila naprosto parodicky. Miláček českých kritiků a protekční dítě ČT pan Sedláček naprosto degradoval žánr zvaný kriminálka. Pro oživení mého komentáře sem hodím pár konkretismů. Ano, je zcela bežné a každej chlap z oddělení vražd nám to jistě na kriminálce potvrdí, že pokud dostane tip na místo, kde se může schovávat podezřelej brutální sériovej vrah vezme na místo i svou dcerunku a nechá jí tam bez dozoru. Taky nám jistě každej kdo zažil pád z vejšky na záda a je zraněnej potvrdí, že se lečil řádově v hodinách až dnech a nikoli týdnech až měsících. No radši toho nechám, protože tohle mělo s kriminálkou spoelčnýho asi tolik co Klaus se smyslem pro humor. Někdo by měl panu Sedláčkovi říct, že ke kvalitní kriminálce nestačí jen ukrást název jednoho severeskýho majstrštyku a trošku ho předělat, chce to přece jen trošku víc. Ale tak co by se kdo snažil, když má pro cokoli co natočí brány Český televize otevřený dokořán. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Dobře natočený krimi příběh v mnoha ohledech ve stylu, jakým to umí jen Robert Sedláček. Výborná kamera, výborná práce s herci (především perfektně hrající Jiří Langmajer) i výborný styl humoru, občas se vynořující v těch nejnečekanějších chvílích. Přesto (asi kvůli tomu, že jde o televizní film) mi to přišlo trochu zjednodušené a místy nedotažené... zkrátka mi trochu chyběla klasická Sedláčkova precizní propracovanost. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Po snímke Sráči (2011) je film už druhou spoluprácou scenáristu Zdenka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. (ludovit14)
  • Film byl natáčen především v Ostravě a okolí, např. v Čeladné. (rakovnik)

Reklama

Reklama