Reklama

Reklama

Dva výtečníci

  • Česko Dva poldové (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v roli policistů proti své vůli. Nouze a neustálé potíže s mafiány a jinými nepoctivci přivedou Buda do řad policistů, kteří navíc mají tak krásné motorky. V podstatě podobně je na tom i Terence. Brzy však poznají, že služba u policie byla jejich největším životním omylem. Dělají tedy všechno pro to, aby se uniformy zbavili. Ale vždy u nich nakonec zvítězí smysl pro spravedlnost. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Můj vůbec druhý nejoblíbenější film této dvojice. Již v dětství jsem jej viděl nesčetněkrát a ani po třicítce nemám problém si jej kdykoliv pustit znovu. Solidně napsaný scénář je slušně vyvážený akčními pasážemi i humornými scénkami. Teď jsem měl období, kdy jsem si pouštěl jen filmy dvojice Spencer/Hill a můžu říci, že tady (tentokrát) nemám tvůrcům co vytknout. Byla to taková příjemná tečka za posledními dvěma měsíci, které jsem s nimi strávil a nejen z nostalgie dávám plný počet hvězd (nikoliv však plný počet procentuálního hodnocení. Tady to vidím tak na 90%). Snad se ještě někdy k filmům Buda a Terenceho vrátím, ale teď si dám určitě zas na nějakou dobu pauzu. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Vděčná klasika mého mládí. Dva ranaři, Bud Spencer a Terence Hill, se stanou neradi a z nouze policisty. O něco raději mám sice jejich starší snímek Jestli se rozzlobíme, budeme zlí, ale i tady jde o slušnou zábavu. Třeba skvělá je ta scéna, kdy dělají mrzáky v baru... Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=9arp8AqIi10 ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch komedií se Spencerem a Hillem, z nichž divákovi řada scén utkví v paměti na řadu let a s odstupem času pak pouze váhá, v kterém snímku to s touhle dvojicí bylo. Dva poldové jsou od začátku vtipní, rvačky umí skvěle pobavit a kriminální zápletka dodá filmu šmrnc. Kolik toho sneseš? - No, prvních deset litráků je v klidu. A po dalších začnu vyvádět. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dva proletáři se neplánovaně stanou policisty. Jejich metody jsou neortodoxní, ale účinné. Ačkoliv... vlastně jsou naprosto hillovsko-spencerovsky ortodoxní: plesk, bum, prásk. Záhy se jim do hledáčku dostane zločinecká organizace, gang pašeráků drog. Někdo asi dostane do držky... +++++ Další Barboniho přímočará série tělesného humoru a absurdně pointovaných dialogů se ani tentokrát nepáře s logikou dění - hlavně vršit situace rodící gagy předveditelné touhle zbojnickou variantou Pata a Patachona. Tentokrát se zvláštním důrazem na vysokozdvižné vozíky, ochranu chudých imigrantů a pokořování výše postavených a vyvinutých blondýn. Konečně, ani blond ani prachy vás nestaví nad zákon, který mručí spencerovštinou. +++++ Nepsal jsem už někdy něco podobného? O komentář zpět? Tyhle filmy mají tendenci splývat. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, kde se mi nesmírně líbilo to, jak se ze dvou vandráků naprostou náhodou a tím, že vejdou do špatných dveří, stanou policajti. Tohle je tak absurdní, až je to prostě zábavné. Pak už se to s nimi vleče a oni jsou hodně neortodoxní policajti. Bud a Terence mě baví snad ještě víc, než když jsem byl dítě. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (14)

  • V jedné scéně přijde policejní auto Matta (Terence Hill) a Wilbura (Bud Spencer) o dveře řidiče i spolujezdce. Jedná se v tu chvíli o Plymouth Satellite. Když však v následující scéně přijíždějí s poškozeným autem ke stanici, je jím automobil Dodce Coronet. Jde o sesterské vozy, které se ovšem liší maskou, přední i zadní kapotou a drobnými detaily. (Frigi)
  • V USA se film dočkal premiéry až na přelomu let 1979/1980 a byl zkrácen asi o 17 minut. (Jorge87)
  • Ve scéně v bufetu Matt (Terence Hill) pronese, že se narodil v Itálii v Benátkách. Představitel postavy Hill se v Benátkách skutečně narodil. (GreatestFan)

Reklama

Reklama