Reklama

Reklama

Ze záhrobí

  • USA From Beyond (více)

Mladá psychiatrička Katherine McMichaels a její společník Crawford Tillinghast objeví šestou dimenzi. Při namáhavém výzkumu vyvinuli médium, které je schopné pohltit jinou lidskou mysl. Tzv. rezonátor je speciální zařízení, ovládající podle přání myšlenkovou zónu. Vědci ale netuší, že rezonátor disponuje i nevysvětlitelnou, temnou sílou. První jeho obětí je samotný Crawford, který se změní v tvora, závislého na lidských mozcích. Jeho mysl a vědomí jsou tak odsouzeny k zániku. Odkud pochází tato ničivá energie...? (Intersonic)

(více)

Recenze (131)

obitus 

všechny recenze uživatele

V osmdesatemsestem se vratilo osvedcene kvarteto Gordon, Yuzna, Band a Combs a pokusili se navazat na uspech dokonaleho Re-Animatora. Vpodstate se jim to povedlo, neni to samozrejmne takova vypalovacka, ale pobavi spolehlive. Nejzajimavejsi je Jeffrey Combs, ktery, ac hral zase vedce, vytvoril totalne odlisnou postavu, nez je Herbert West. Jeho Crawford Tillinghast je neustale vystrasenej a zmatenej a naprosto mu to verite. No a kdyz pak zacne vysvat mozky ocnim dulkem...nadhera. Jinak atmosfera, hudba, triky - vse je presne takove, jake od techto tvurcu ma byt. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Slabota, čekal sem daleko víc, nejenže to neni moc drsný, ale hlavně je dost zdlouhavá záležitost, než se to opravdu rozjede a i když to nakonec nabere jakž takž nějaký obrátky, tak si to rozhodně třeba s takovým Re-animátorem nemůže vůbec měřit. Alespoň že si Gordon ke konec uvědomil, že takhle by to už dál nešlo a těch pár zbývajících minut natočil jako docela pěknou chuťovku, kde se saje mozek a vydloubávaj oči. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Všetko, čo mám rád na 80-ties béčkových hororoch tu je v plnej miere a vrcholovej kvalite! Krásna Barbara Crampton, ktorá ukáže cicky a navlečie sa do sado-maso oblečku tu má skoro všetky možné polohy: nevinná kráska v nočnej košeli versus zvodná chlípna dračica v latexe, okuliarnatá ambiciózna vedkyňa versus psychopatická narušená pacientka... Vrcholom sú však ako to už v takýchto prípadoch býva geniálne masky a efekty, ktoré sú tu vskutku pôsobivé a megalomanské a dokonca oveľa lepšie, ako o tri roky neskôr producent Yuzna so Screaming Mad Georgeom urobili v Society (aj keď tam to nabralo status kultovosti kvôli kontestu a úchylnosti). Skrátka, táto na pohľad komorná a nenápadná "Lovecraftovko-gordonovko-Yuznovka" ma prekvapila a plnohodnotne potešila. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YEAH, BUT HE WASN'T DOWN THERE WITH THE AMOEBAS! Ty vole, to bych chtěl vidět člověka co to napsal a člověka co tohle financoval. Neříkám, že bych si v takovým filmu nezahrál, kdybych měl tu možnost, ale je to fakt síla. Doktorka s brýlemi vypadá ze začátku tak nevině a když je potom převlečená v koženým oblečku, tak jsem valil bulvy. Nice. Bubba je nejlepší postava a škoda, že ho epifýzový termiti sežrali tak brzy. Závěrečné finále v domě je něco a závěrečný skok z okna v poslední vteřině byl hodně cool. A co teprve ta otevřená zlomenina po tomhle skoku z druhého patra. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Lovecraftová poviedka tak trochu zbytočne natiahnutá. Oceňujem hlavne výbornú hororovú atmosféru a jedinečné body hororové scény s praktickými maskami (tie sú fakt lahôdka!), no prekáža mi to, čo je tam navyše a to zbytočné pridanie sexuálnych prvkov, ktoré narúšajú temnú atmosféru. Pridanie línie o pojedaní mozgov síce odbočila od Lovecraftovej pointy, ale filmu až tak neškodí. Každopádne 80s lahôdka, aká sa dnes už netočí. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (14)

  • Charakter Dr. Pretoria je pojmenován po Dr. Septimus Pretoriovi, bývalém učiteli Henryho Frankensteina, který svedl Henryho na "temnou stranu". (PußyMagnet)
  • MGM vydala DVD verzi, která obsahuje některé očekávané scény navíc. MPAA (Motion Picture Association of America) požadovala, aby byly vystříhány S&M a gore scény, aby mohla být verze označena jako R-rated. Odstraněné zaběry byly poté vydány s verzí publikovanou na Monsters HD Channel (kopie této verze byly distribuovány na internetu). (PußyMagnet)
  • Protože se film natáčel v Evropě, ale produkce byla americká, snažili se tvůrci film trochu více „poameričtit“. Vznikla tak scéna, v níž hrdinka řídí anglickou dodávku Bedford CF, ale filmaři z ní odstraněním prvních tři písmen názvu a přidáním falešných amerických značek udělali Ford. (Stejšn)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama