Reklama

Reklama

Noční jízda

Trailer 1

Ivan Locke (Tom Hardy) je vzorný otec rodiny a úspěšný podnikatel ve stavebnictví. V nejdůležitějším okamžiku své kariéry zvedne zvonící telefon a rozhovor, který následuje, odstartuje sérii událostí, jež pomalu vnesou světlo do dřívějších mužových tajemství. Jeho kariéra, rodina i duše se zmítá v krizi. Vyjde najevo, jak může jediné chybné rozhodnutí vést k úplnému zborcení pečlivě vybudovaného, záviděníhodného života. (AMC Czech)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (562)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

One man show Toma Hardyho! A páni, že ale umí tenhle kluk šikovná hrát. Že má charisma a akční role zvládá s přehledem, to jsem věděla, ale Locke mu nabízí příležitost ukázat, co v něm opravdu je. Hardy celou dobu sedí v autě na cestě do Londýna a přitom má několik přerušovaných telefonických konverzací, které změní jeho život. Brzy pochopíte, že Ivan Locke je schopný chlap, který se ocitl v neskutečně stresové situaci a snaží se udělat to nejlepší, co může. A sledovat, jak se současně odvíjí konverzace s jeho rodinou, ženou, která právě rodí jeho dítě, otravným kolegou Donalem a dalšími, je magické. Opět mě napadá, že něco takového by klidně mohli natočit i u nás, sledovat takového Karla Rodena v BMW by určitě stálo za to. 80 % ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno... Byl jsem varován abych do toho nešel, že prý nejsem cílovou skupinou. No dobrá varovalo mě i to, že je za tím režisér největšího proseru kariéry Jasona Stathama Redemption, ale co už stejně jsem do toho šel no a dostal jsem úžasný, psychopatologický a drsně uvěřitelný drama. Fakt nekecám vám!! Akorát bych to víc vygradoval. takže nejprve by se Hardy dozvěděl, že aby si to odsral tak u něj v práci zalili do betonu 50 mrtvol a hodili to na něj a beton se rozpadá a policie už je na cestě dále by mu manželka oznámila, že na protest proti jeho nevěře upaluje sebe i děti a na závěr bych to vyšperkoval telefonátem z porodnice kde by mu bylo oznámeno, že při nepodařeném císařském řezu u jeho kolegyně z práce který nechtěně udělal dítě byla dítěti uříznuta omylem hlava a zároveň i nechtěně probodnuta jeho matka a oba jsou dead. Načež by Hardy začal řvát něco jako Oh my good no!!! ztratil by kontrolu nad vozidlem vjel do zdi a to auto by vybouchlo! Tomu bych říkal kurva gradace a možná bych dal i 2* Takhle tu máme jenom zoufale nudnou a nezajímavou rádoby hrozně důležitou konverzačku která místy trochu zaujme, ale ve finále unudí k smrti a neodnesete si z ní vůbec nic.20% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,375,769Tržby Celosvetovo $5,100,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $188,372Tržby za predaj DVD v USA $166,816║ v jednoduchosti je sila, Tom Hardy to pekne ustál, dialógovo na úrovni spracované /65%/ ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Minimalistická one man talky show Toma Hardyho, který během jízdy v X5ce řeší své vážné morální, rodinné a pracovní problémy, tedy v podstatě vše, na čemž mu v životě záleží. Hardyho postava je, jak je ostatně jeho dobrým zvykem, sebevědomý drsňák, který se zde ovšem ocitá na hraně, kdy se mu při sebemenší chybě může zbořit život jako domeček z karet. Někdo by mohl volat po výraznějším finále, já sám jsem ostatně od půlky filmu čekal nějaké pitomé klišéčko, no nakonec si říkám, že minimalistickému filmu patří minimalistické finále, načež cokoliv jiného by mohlo být jen na škodu. Doporučovat Lockeho jako nějaký must see film nebudu, ale já mám tyhle kousky rád, takže za mě bez výčitek plnej. 90% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THE DIFFERENCE BETWEEN NEVER AND ONCE IS DIFFERENCE BETWEEN GOOD AND BAD." ------------ Telefónna Búdka práve hrá na frekvencii 66,6 FM, alebo ako si zničiť život za 15 minút a zároveň mať čisté svedomie. K filmu nie je moc čo povedať, dialógy to povedia za seba. Môžeme vyzdvihnúť Hardyho herecký výkon. Diverzita jeho filmov je neskutočne obrovská. Ďalej fakt, že sa jedná o Knightov režisérsky debut, no a v neposlednom rade ten prvý, nazlostený telefonát Ben Danielsa. Okrem nočnej road atmosféry už zrejme nič iné nezostáva. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (14)

  • Film se poprvé promítal na filmovém festivalu v Benátkách v roce 2013. (Petrasuvicka)
  • Natáčanie prebiehalo osem dní, počas ktorých Toma Hardyho (Ivan Locke) snímali tri kamery. (ambron)
  • Celkem ve filmu uslyšíte 36 telefonátů, z toho 21 příchozích, 13 odchozích, 1 ignorovaný a 1 z hlasové schránky. (pneumotorax)

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

11.09.2020

Režisér Doug Liman (Na hraně zítřka) a herečka Anne Hathaway (Interstellar, Debbie a její parťačky) společně chystají nový snímek Lockdown, jenž má podle všeho být mixem nízkorozpočtové romantiky a… (více)

Tom Hardy a napínavých 90 minut

Tom Hardy a napínavých 90 minut

12.02.2013

Koncem roku završil mimořádně náročné natáčení Mad Max: Fury Road v žhavých afrických pouštích, a hned jde do dalšího filmu. Britský thriller Locke se může pochlubit scénářem Stevena Knighta … (více)

Reklama

Reklama