Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (817)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Do zhlédnutí tohoto hororově laděného snímku jsem se pustil bez nějakých očekávání a předsudků a možná právě proto jsem byl mile překvapen. Film se nese v napínavé, husté a až mysteriózní atmosféře, lekačky se mi tu nezdály příliš laciné, což vždy uvítám. Samotný námět také potěšil, podobně jako herecké výkony Erica Bana či Joel McHalea. Výsledné dojmy mám veskrze kladné, takže dávám hezké 4*. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Chraň nás od Wacoslava1 až zase uvidí podobnou ptákovinu. Nebo teda nebudu až tak příkrej vyložená blbost to nebyla, ale povedenej film taky ne. Jasně příběh není k zahození šlape to docela solidně. Oba dva hlavní herečtí představitelé byli v pohodě, tak v čem je problém? No především v tom, že tohle prostě není horor. Respektive nevyvolává ty správné dojmy co by měl horor vyvolávat. Nebál jsem se totiž ani náhodou. Atmosféra na nule, lekačky na mě absolutně nepůsobili tím spíš, že byli předvídatelný a tak opravdu jediný co relativně funguje je příběh kterej mě aspoň jakž takž vtáhnul do děje a tudíž mi nebylo úplně ukradený o čem to je. Ten konec s tím vymítáním není špatnej, ale taky mě to extra neoslovilo. Navíc netuším proč se to musí dneska cpát do každýho filmu. Takže jako thriller to celkem funguje jako horor ani náhodou. Zkrátka od loňskýho Conjuringu tu dobrej horor v kinech nebyl. Tohle je určitě lepší než např Oculus nebo Insidious 2, ale pořád nic moc.45% ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Měl jsem asi napsat komentář hned, už si pořádně nepamatuju, o co šlo. Jasně, vymítání, náboženské bu bu bu. Ke konci to na mě působilo spíš komicky než napínavě, ale uznávám, že po celou dobu to mělo velmi dobrou atmosféru. Příběhově mě to ale příliš nevzalo a byly tam i nějaký logický zádrhele. Hodnotím průměrně, nebylo to špatný, ale chybělo tomu něco, co by to vyneslo mezi zapamatováníhodné filmy, které mám chuť vidět někdy znovu. 60% ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Uff, tak asi takto: Najväčšou chybou sú už otrepané ľakacie scény, všetko je tu predvidateľné. Zo začiatku som sa do deja nemohol vžiť, chýbala tomu hustejšia atmosféra. Tak film to nie je zlý, je precízne natočený, no niečo tomu chýba. Vyzdvyhnem záverečný exorcizmus, asi najlepší čo som videl, dokonca s hudbou od The Doors. No a happyendom sa to tiež nemuselo skončiť. Od Derricksona som čakal veru viac. Horror roku to veru nebude. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najskôr klady. Páčilo sa mi ako Derrickson používa zpomalovačky a robí kamerové nájazdy na konkrétne detaily. Vo filme neustále prší a preto z toho je cítiť taká ponurá atmosféra. Eric Bana hrá dobre a jeho postavu mu veríte aj následný vývoj dokáže dobre odohrať. Eric Bana rád tasí revolver a neštíti sa pouličnej brutality. Ochotne s ním preto naskočíme na sľubný vlak akcie s nádychom duchárčiny. Zápory - Nejde o klasický vymietačský horor. Vojnového besnenia si užijeme len v úvode, po zvyšok príbehu nás atakujú len prejavy zdémonizovaných veteránov, ktorým učaroval tajomný nápis v latinčine. Ralph Sarchie dospieva k presvedčeniu, že bežné policajné vyšetrovanie nestačí. Veľká škoda, že sa takýto prešľap podaril práve Derricksonovi, ktorý má na konte podmanivo temný Sinister. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Latinské písmo na stene Invocamus te vi ingrediaris ab inferis znamená Voláme vás silou, aby ste vstúpili z pekla. Vetu vidno aj v statickej podobe na konci úvodnej scény. (Pat.Ko)
  • Hoci marketingová kampaň zdôraznila, že film je „inšpirovaný skutočnými zápiskami“, dej je celý napísaný režisérom Derricksonom, ktorý zo zápiskov vytvoril príbeh. (Arsenal83)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama