Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 1

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (459)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ty škatulky, kterým by se asi mělo říkat "hrdinové", jsou svojí plochostí (ze které kdykoliv odskakují k jiné plochosti) otravné, napsané je to fakt strašně debilně a anglický soundtrack na pozadí kotlíkářské scény vypadá svou nepatřičnou snahou o světovost jako něco z tureckých hvězdných válek. A Janák naprosto nezvládá timing opotřebovaných gagů. 1 a 1/2 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Rád čtu všechny příručky o tom jak režírovat a psát scénář, ale pak je musím hned zapomenout, jinak bych točil šablonovité filmy." Je zarážející, že tohle řekl režisér hned několika zcela šablonovitých filmů, které se ale - možná právě kvůli snaze "dělat si to po svém" neustále rozpadají na sbírku od reality odtržených konstruktů, které nejsou ani zbla vtipné, působí dojmem 40 let starého šuplíkového materiálu a navíc jsou i mizerně zrežírované, zahrané a ozvučené (zaručeně nejotravnější soundtrack roku, jehož snaha o hollywoodskost je v kontrastu zobrazovaných situací á la "hezky česky" směšná!). Jediný, kdo odchází se ctí, je jako vždy přesný Šurkala. Každopádně kandidát na sračku roku, kterou je nesmírně těžké dokoukat, aniž byste si rozrazili čelo zoufalým mlácením hlavy do zdi. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Láska je hra. Hra na kočku a na myš. Když chce kočka dostat pořádnou myš, tak si ji musí trochu proklepnout." 10 pravidel jak sbalit holku funguje a to dokonale. Hned po zhlédnutí filmu jsem je aplikoval na jednu slečnu a hned to vyšlo. Sice jsem ji úplně nesbalil, spíš sbalila ona mě a vlastně to nebyla úplně holka, ale to je jedno. Důležitý je, že to funguje. A skoro stejně dobře funguje tento hollywoodský spektákl v českým balení, neboť dodává přesně to, co slibuje. Jen kdyby v hlavní roli byl o něco menší Marťan s Merkurem ve čtvrtým kvadrantu, kterýmu jsem ani tak nepřál sličnou Stephanie, jako spíš úprk Velkým vozem za souloží s Velkou medvědicí. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil je záruka kvality, tam to bude vždy stejné, kde se prostě objeví on, tak se divák válí smíchy! A nejinak tomu bylo i u této české komedie :-) byl jsem až překvapený, protože jsem se ji dlouho snažil vyhnout, tak moc už nevěřím českým filmům! Nicméně je pravdou že mě film do děje okamžitě vtáhnul a já se bavil úplně po celou dobu. Určitě se asi nedá doslova řídit pravidly, které se ve filmu objevují, nicméně právě pro tenhle film to byla dokonalá dějová zápletka která z něj udělala zábavu o kterou asi šlo především. Film se pro mne stal právě tou zábavou relaxem a poutavou podívanou:-) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zřejmě zatím nejlepší Janák. Což samo o sobě není žádnou zárukou kvality. "10 pravidel" je ale dobře odsejpající, neurážlivá, technicky velice dobře zvládnutá "university comedy" s mimořádně zdařilým soundtrackem (slyšel jsem tam pořád Dana Bártu?). Rumla jsem zatím zaznamenal jen v kšiltovce, a protože tu nováckou hrůzu odjakživa považuju za urážku nejvyšší kategorie a sprosté slovo, je to docela milé seznámení. Kristíně bych poradil rovné vlasy, to jí totiž moc sluší. Dolanskému role sedla na kůži, a tak bych jeho úlohu nezveličoval (ale je jasné, že se po Macháčkovi stane dalším kultmanem). Obarvený Mirek vylepšoval vše, a Prachařovi vzhledem k jeho fyzické podobě s dědou odpustím asi všechno. Je to blbý, ale jeden z těch lepších českých filmů letošního roku. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Ústřední píseň„ One Player Game“ složili Miroslav Chyška a Dan Bárta, zpívá Albert Černý. „Snad nikdy jsem ještě nepsal pro jiného zpěváka,“ říká Bárta. Uvážil prý, že by neměl zpívat za chlapce, jemuž by mohl být tatínkem. [Zdroj: iDnes.cz] (Tonula)
  • V čase 36:00 představuje Markův (Matouš Ruml) otec (Miroslav Donutil) týmu na figuríně „Pravidlo tří strážců“. V té chvíli má na sobě figurína maskáčové tričko. V dalším záběru je ale najednou obnažená. (klukluka)
  • Automobil, kterým jezdí Filip (Jakub Prachař), je Kia pro_cee'd GT zapůjčená českým zastoupením značky Kia sídlícím v Čestlicích u Prahy. Odpovídá tomu i registrační značka 2ST 1149, která je pravá a byla vydána Městským úřadem v Říčanech. Automobil Kia Optima, který používá Markův (Matouš Ruml) otec (Miroslav Donutil), také zapůjčilo české zastoupení značky Kia. Moravskoslezská registrační značka použitá ve filmu (1TA 1044) není pravá, neboť v době natáčení snímku nebylo takto vysoké číselné kombinace dosaženo. (Martin_L)

Reklama

Reklama