Reklama

Reklama

Škoda lásky

(seriál)
Trailer
Povídkový / Komedie
Česko, (2013–2014), 11 h 35 min (Minutáž: 19–55 min)

Předloha:

Jaroslav Havlíček (povídka), Božena Němcová (povídka) (více)

Hrají:

Karel Gott, Josef Carda, Miriam Kantorková, Jan Skopeček, Martin Hofmann, Otmar Brancuzský, Marek Taclík, Simona Babčáková, Jan Kuželka, Jana Pidrmanová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce ve všech jejích podobách podle námětů známých českých spisovatelů. (Česká televize)

Videa (7)

Trailer

Recenze (121)

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda lásky: 70% /// Májová romance doktora Mráze: 75% /// Manželka: (za Tublatanku 5% navíc) 65% /// Úspěšný lov: 40% /// Mokré tričko: 75% /// Vzpomínky: 65% /// Diamantová svatba: 60% /// Pravda: 40% S jedním uchem na veselo: 10% /// Hrdina: 60% /// Idyla na konci léta: 75% /// Polibek pro vítěze: 70% /// Myška je kouzelná: 30% /// Srdce ženy: 60% /// Zamilovaná: 55% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Škoda lásky Škoda slov... Šabachův vtip rozved(k)li Hřebejk s Jarchovským do hodinového tápání. To, co Klein s Pecháčkem zvládli v pár minutových scénách ("Kájo, vydrž."), se pod Hřebejkovým vedením neskutečně vleče (scény z candrbálu, opakované obléhání vily a nelogické partnerství Gotta a Šípa - nejdřív jsem si myslel, že Šíp hraje moderátora, později vypadal na ochranku?:-). Poloviční stopáž by bohatě stačila. Pár vtipů pobavilo ("Darinko, zpívej.", rebarborový koláč, svetr Karel:-). Jednoznačkou vítězkou je Gottova manželka, která asi scénář prokoukla a raději nehrála... 33% Májová romance podle povídky Petra Hudského zaujme maximálně slovními hříčkami ("Šutr z Nevady." - "Nevadí."), vtip zavání trapností (houbaři v lese: "Já našel lišku" - "Já psa.") 12% za tuctovost. Manželka Pokud autor alibisticky rozmazává snové představy, tak u mě nemá šanci. A nepomůže tomu ani TUBLATANKA... 10%.Úspěšný lov Otázka zní: v této nudné vieweghovině autor chtěl udělat hlupáky z novinářů, nebo z úspěšných spisovatelů? Nepomůže tomu ani Nezval... 20% Miss Mokré tričko Formanová vykrádá Formana ... 10% Maruška "Co to, proboha, bylo?" Další Vieweghovu nudu částečně polidšťuje Eva Josefíková. ... 15% Vzpomínky Natahovaný příběh, který zaujme vtipem i dobrými herci. 50% Diamantová svatba Zdlouhavě odvyprávěný příběh drží nad vodou Jan Skopeček. 20% Družička: Příběh se naprosto odlišuje od ostatních, což ani tak nepřekvapí, když námět napsal autor, který žil v jiné době. Mám motivaci přečíst si povídku Jaroslava Havlíčka. 50% Petr Hudský má Přirozený talent psát povídky o ničem. Tvůrci navíc matou opětovným zařazením Langmajera, který předchozí 2 role ztvárnil ve Vieweghových povídkách. 15% Pravda Neoriginální příběh o otcovství. 10%. S jedním uchem na veselo Psanou podobu povídky a audioverzi v podání Zdeňka Svěráka znám. Televizní podání nestojí ani za bulharský leva. 10% ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Viděl jsem pouze posledně odvysílaný cyklus a zdálo se mi to lehce pochmurné a ne moc zajímavé, ale na tři hvězdy to s přimhouřeným okem, ještě stačilo. | 6. Hrdina 60%, Situace v kuchyni 60%, Dobrodružství 50% > Průměr: 57% (3*) | ()

Meijin 

všechny recenze uživatele

1. Škoda lásky - neviděl jsem; 2. Májová romance doktora Mráze - hráli: Töpfer, Procházková, Polívková - 2*; Manželka - hráli: Rybová, Řezníček - 3*; Úspěšný lov - hráli: Langmajer, Vagnerová - 2*; 3. Mokré tričko - hráli: Suchánek, Plesl, Stryková, Zahradnická - 3*; Maruška - hráli: Langmajer, Josefíková, Malý - 2*; 4. Vzpomínky - hráli: Taclík, Krobotová, Babčáková - 3*; Diamantová svatba - hráli: Pidrmanová, Kantorková, Skopeček, Hofmann, Carda - 3*; Družička - hráli: Kadeřávková, Skružná - 1*; ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

1. řada: Jediné povídky jasně vyčnívající nad průměr (****): Mokré tričko; Družička. // Varuju před obzvlášť nepovedenými epizodami (*): Májová romance Dr. Mráze; S jedním uchem na veselo. // Zbytek je +- průměr, což je škoda (látky), neboť některé povídky sahaly po lepším hodnocení, např.: Vzpomínky; Diamantová svatba. // Celkově zklamání. 2. řada: Povídky jasně čnící nad průměr (****): Idyla na konci léta; Polibek pro vítěze; Host u tabule. // Varuju jen před epizodou (*): Miška je kouzelná. // Za pozornost stojí i moderní variace na Boženu Němcovou (Divná Bára) nebo detektivka od Hrabala (Zamilovaná). // Celkově viditelné zlepšení. ()

Galerie (209)

Zajímavosti (16)

  • Příběh povídky "Škoda lásky" o šílené fanynce Karla Gotta je inspirovaný skutečnými událostmi. Zpěvák má hned několik věrných fanynek, které ho pronásledují, tou nejznámější je Němka Hannelore Uhl. Ta je rovněž k vidění ve filmu. Záběry, kde paní Doušová podává Karlu Gottovi růži na jeho koncertě, se točily při jeho skutečném vystoupení. Za paní Doušovou je v pozadí vidět dáma v červeném, což je právě Hannelore Uhl. (greetchen)
  • Druhá řada seriálu se mimo jiné natáčela v rodinném penzionu Sázavka ve Zlenicích. (kaulinecka2)

Reklama

Reklama