Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chování maskovaného zločince při přepadení auta bezpečnostní agentury probudí zájem Václava Plíška (B. Polívka). Policejní bard po odchodu od pražské mordparty hlídá bezpečí zákazníků nákupního centra a záznamy z kamer hravě doplní odborným komentářem. Pro nováčky na 1. oddělení tak může působit jako přechytralý důchodce. Přesto rád nabídne své zkušenosti mladším kolegům a přispěje k vyšetření případu. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako dobrý a zároveň souhlas s bloom, že Vladykův dřív suprovej Sršeň už je tady chvílema opravdu zbytečně moc na hraně laciný parodie - ten samej problém mi zkazil závěr pilotní epizody, kdy do tý doby naprosto dokonale ztvárněnej Korejs Hanušovi/režii sklouzl do totální karikatury, ne v dobrym slova smyslu. A jako ta chemie originálního castu v prvních dvou řadách (byť Chmela už mi to občas trochu kazil) byla prostě per-fekt-ní a tady už je to nějaký chladnější a necejtim z toho tak ty vztahy - v originále i Devadesátkách byly častý prostřihy do soukromí, tady zatim nic. Souhlas, že Bára Bočková je přesto fajn a Juraj Loj zatim celkem nuda, nicméně i božstvo jménem Spáčilová prohlásilo, že třetí řada roste s dalšími díly, takže samozřejmě koukám dál, bavím se slušně, spíš myslím, že takřka dokonalý kvality původních dvou řad to holt nedosáhne, ale už teď je to i tak opět výýýraznej nadprůměr a (opravte mě) jediná opravdu poctivá krimi v TV. ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně všichni pospolu. Dokonce i Anděl s Pražákem dostal víc přilležitisti. Líbilo se mi, že i Korejs, ač ho každý z vyšetrovatelů ignoruje, tak ukázal, že byl kdysi vyšetřující. A těm, kteří si myslí jak Loj zakrývá špatnou češtinu, doporučuji, ať kouknou na první díl. Pražák to znovu připomene. Jen chci říct, že Loj nehraje Čecha. I když taky mě docela štve. Ale už ho pomalu začínám brát. A o postavě Čulíkové, to jsem už psal minule. Prostě je opatrná a bojí se, ať nezklame mezi chlapy, tak je opatrná, úzkostlivá. Ale děda detektiv, ten zahřeje u srdíčka. Škoda, že se objeví jen zřídka. Ale je to logické. Trošku jsem měl strach z nového režiséra v Případech. Ale první případ se mu povedl. Update: Ještě ke komentářům typu: Známý nemůže hrát podezřelého. Ono to bylo u Případů oddělení vždy: př. Polívková. Ono je důležíté o čem je onen díl - ne vždy je to kriminálka, někdy se jedná o detektivku a hledání jen, jak onoho člověka usvědčit. A někdy u tohoto seriálu není ani podstatné kdo, ale jak byl ten dotyčný usvědčen. ()

Reklama

redfoxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomuto dílu sice herecky prospěli Polívka s Hanušem, jinak bohužel má stále první místo Loj, který je herecky naprosto prkenný a s příšerným přízvukem. Seriál je špatně napsaný, chybí napětí, detaily. Samotné kauzy nejsou až tak zajímavé. Zatímco předchozí dvě řady byly vynikající, toto je průměrná podívaná se špatně vybranými herci nových rolí. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nářky na Bočkovou a Loja přibrzdím, mně nevadí ani jeden, naopak mě baví stejně jako celek. Chválím obsazení neokoukaných tváří, navíc mi připadají zajímaví oba. Samozřejmě Korejs potěšil a Plíšek (Bolek teď hraje ve třech seriálech ve stejném oblečení? 😆), no Plíšek je lásečka! Výtka směřuje k známým hercům obsazovaným do role pachatele, tvůrci by v tomto punktu mohli být trošku rafinovanější, ale co už. Skvělá i Sabina Remundová. ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadšení z tohoto dílu úplně nesdílím. Ano, vracející se Bolek Polívka jako oblíbený Plíšek rozsvítil scénu a spolu s dalším navrátilcem Miroslavem Hanušem (a Svatoplukem Skopalem ve vedlejší roli) herecky epizodu táhne. Tvůrci tedy nabušili fanservice, ale docela odflákli samotné pátrání - totiž dali si práci s charakteristikou a obsazením pouze jednoho podezřelého, takže je od začátku jasné, kdo bude pachatel. I závěrečný výslech mohl být mnohem šťavnatější. Postava Miroslava Vladyky se čím dál víc dostává na hranu laciné parodie. Zatímco Barbora Bočková se mi jako nová posila týmu líbí, Juraj Loj pro veškerou pozornost na správnou češtinu své postavě přesvědčivosti moc nedává a nechtěně usiluje o český miscasting roku. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Hospoda, kde kapitán Pražák (Filip Blažek) přebírá informace z prostředí ohledně střelné zbraně, se nazývá Drinopol a nachází se v Bělohorské ulici 63 na Praze 6. (Bobek27)
  • Když se policisté probírají zadrženými zbraněmi pachatele, jsou krátké palné zbraně každá zvlášť v sáčku, ale dlouhá zbraň není chráněna před otisky a policisté ji berou do rukou bez rukavic. (sator)
  • Policisté se do garáže dostanou pod záminkou, že hledají ztracené štěně německého ovčáka jménem Pelé. Takového psa si scenárista Josef Mareš pořídil po odchodu od policie (zmiňuje to v knize „Moje případy z 1. oddělení“). Pes se jmenuje podle slavného fotbalisty, protože fotbal byl Marešovou velkou zálibou. (melica)

Reklama

Reklama