Reklama

Reklama

Nepravděpodobná romance

  • angličtina An Unlikely Romance (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Nepravděpodobná romance je příběhem dvou dívek, které procházejí tvrdou životní zkouškou. Děj vychází ze skutečného příběhu, který režisér Vojnár kombinuje s vlastní povídkou, zachycuje životní osudy dvou téměř dospělých žen. Hlavní hrdinky Louisa a Erika se snaží splnit si své sny o životním úspěchu. Louisa se chce stát herečkou, i když její manžel je rozhodně proti a začne jí kvůli tomu komplikovat život. Erika by se ráda stala učitelkou, ale musí si na studium nejdříve vydělat mimo jiné jako uklízečka v divadle. Příběh je vyprávěn retrospektivně a divák do něj vstupuje skrze Louisin pobyt v psychiatrické léčebně. Nepravděpodobná romance je film o dvou rovinách. V jedné se hrdinka Louisa, profesí herečka, ocitne na psychiatrii po dramatických životních periferiích a během pobytu líčí svoje vzpomínky a zážitky, u nichž si podle Vojnára nikdy nemůže být divák jistý, zda jsou pravdivé. Druhá část pak v retrospektivách ukazuje formující se vztah mezi Louisou a Erikou, která si v divadle, kde první hraje, přivydělává na studia jako uklízečka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (36)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s režijní tvorbou (pro mě až dosud zcela neznámého) Ivana Vojnára nedopadlo nakonec vůbec špatně, naopak. Jak jsem ten film vnímal zpočátku rozpačitě až znuděně, postupně mě to začalo vtahovat a ke konci už mě to téměř dokonale dostalo. Film mě od začátku nadchnul nádhernou kamerou, jakož i hereckou přítomností mé velké oblíbenkyně Bereniky Kohoutové (skutečnost, že se v jedné z hlavních rolí objevuje i sám režisér, filmu v mých očích jen přídává na zajímavosti). Překvapivě výborná mi přišla i Alžběta Pažoutová, které se pro svou roli výborně typově hodila. Nakonec mi i sedlo to netradiční zpracování, které rezignuje na tradiční chronologické vyprávění a místo něj přichází se svébytnou obrazovou koláží výjevů s mnohoznačným výkladem. Zasazení většiny děje do prostředí psychiatrické léčebny mi rovněž sedlo a působí neobyčejně autenticky - u mnoha epizodních postav ve filmu jsem se nemohl ubránit dojmu, že to nejspíš byli neherci - skuteční chovanci ústavu. Ačkoli je to hodně osobitý film, který určitě není pro každého, osobně si myslím, že je zde strašně nedoceněný - za mě 4 hvězdy zcela bez problémů. ()

premyslm 

všechny recenze uživatele

Z prvních reakcí je patrné, že film, zobrazující realitu primárně skrze vyprávění psychicky zdeptané dívky, to u diváků nebude mít jednoduché. Muži asi budou v rozpacích, protože ženské hrdinky jsou nepoddajné, aktivní a i když mají problém svou situaci ustát, nakonec se jim to podaří i bez mužů. Ženy film konfrontuje s tím, že jejich vlastní slabost odolat touze a víře v opravdovost svých citů je strašně zrádná. Je to skutečně nepravděpodobný příběh, jehož základní linie je inspirována skutečným osudem jedné mladé herečky a je toho možná až moc, co jí osud naložil na záda. Navíc je to jen její verze příběhu, kterou vypráví svému lékaři, takže co je pravda? Co se skutečně odehrálo? A je to vůbec relevantní? Z prvních reakcí je jasné, že film je to natolik otevřený, že vás může naštvat, dostat, vykolejit, donutit k tomu se zamyslet. Kdy se vám to naposledy u českého filmu stalo? Jo a výkon Bereniky Kohoutové je exceletní! Film se bude hrát v jednosálových kinech a ze Cinestarů pouze na Andělu a kdyby se mu dařilo, tak uvidíme... ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Wow, mistrovství světa tupých ošklivých otravných krav, který jsou z něčeho furt strašně zničený a ukřivděný, nic neumí, nic nedělají, jen se tváří jak kyselá prdel, ale z nějakýho důvodu si myslí, že jsou strašně ňuňánkovsky neodolatelný tady finišuje naprosto neuvěřitelným způsobem, kdy si v kině chcete vypíchat oči ostrým rohem vstupenky a nacpat si je do uší, abyste neslyšeli ty nepochopitelný hovna, co z těch uzlíčků neštěstí s rozmazanou řasenkou, za jejichž problémy může vždy někdo jinej, padaj. Sem netušil, že tradice Belly ze Stmívání jako kladné, sympatické a obdivuhodné ženské hrdinky bude tak mocně rezonovat i v nějakym českym filmu! Nejhorší je, že kdyby v tom filmu začala některá labilní megera vytvářet konceptuání umění z menstruační krve, vůbec bych se nad tím nemohl pozastavit, protože v tom filmu se může stát úplně cokoliv a taky se to úplný cokoliv každých pět minut děje. 20% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nepravděpodobný je přístup toho psychologa k pacientce. Nepravděpodobné je, že ženská s vizáží Alžběty Pažoutové se bude živit jako uklízečka. Místo romance jsem dostal psychologické drama. Berenika Kohoutová skvěle vypadá a ani jako o herečce bych o ní neřekl nic špatného. Jenže scenárista a režisér to tím věčným přeskakováním docela zabil. Nehledě na to, že patrně z úsporných důvodů se obsadil i do třetí největší role ve filmu a herecky v ní dokonale selhal. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Velmi autentický snímek podle skutečného příběhu. Vtahující prostředí psychiatrické léčebny, krásná kamera. A Berenika se pomalu stává mou oblíbenou českou herečkou. Zajímavý je též fakt, jak málo lidí dovede snímky Ivana Vojnára docenit, přitom právě zde najdeme místo obvyklých klišé hloubku... 75 % ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Podtitul filmu se jmenuje "Lusia, Katka a Erika z lásky". Z příběhu nakonec byla vyškrtnuta role Katky. (Terva)
  • Natáčení probíhalo z velké části v léčebně v Beřkovicích. (Terva)

Reklama

Reklama