Reklama

Reklama

V čísle 9

(seriál)
  • Velká Británie Inside No. 9
Trailer
Velká Británie, (2014–2024), 26 h 26 min (Minutáž: 28–30 min)

Hrají:

Steve Pemberton, Reece Shearsmith, Gemma Arterton, Anna Chancellor, Adam Deacon, Tamsin Greig, Conleth Hill, Katherine Parkinson, Anne Reid, Sophie Thompson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(54)

Obsahy(1)

Komediálny seriál ponúka pohľad do šiestich veľmi rozličných domov s číslom 9, v ktorých sa obyčajné a každodenné životy preplietajú s neobyčajnými a nečakanými zážitkami. Vo veľkom vidieckom dome vedie hra na „sardinky" k prekvapujúcim odhaleniam záhad ukrytých v skrini. Zo veľmi starého strašidelného domu sa presunieme do šatne nevraživého herca v londýnskom West End-e. Cestu zakončíme v byte zdanlivo spokojnej učiteľky základnej školy, ktorá sa stáva obeťou svojho dobrého skutku. Každé z obydlí ponúka nepredvídateľne vtipné momenty, ktoré sa razom môžu zmeniť na desivé a hrozivé. (Incantator)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (31)

erased 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka Pemberton/Shearsmith se prakticky přes noc stala v britské televizi autorským úkazem. Už tak často nekonvenční ostrovní tvorba totiž vznikem Inside No. 9 dosáhla další mety. Hned úvodní Sardinky svou vyváženou kombinací humoru, dramatu a rafinovanosti dokázaly, že má temná komedie v jejich rukou skvěle nakročeno. A vskutku, přestože některé z doposud vzniklých dvanáctI epizod se zákonitě zaryjí do paměti hlouběji, série nestihla ani na chvíli slevit na tempu. A nic na tom nemění ani fakt, že jsou všechny do jedné vystaveny prakticky totožně - díky rozličným prostředím, postavám i náladám jednotlivých medailonků dokážou všechny tyto téměř hitchcockovské příběhy od začátku do konce pohltit. Jen jeden z nich vybočuje, naštěstí pozitivně. Závěrečný twist The 12 Days of Christine triumfnul všechny předchozí i následující, a oba autoři si s ní možná trochu začali řezat větev pod vlastníma nohama, očekávání před každou epizodou jsou totiž po tomto dokonalém kousku až příliš vysoká. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* náhodou jsem tu narazil na pochvalný komentář na tento britský seriál a protože mám rád jejich černý humor a jednotlivé epizodky jsou kraťounké, tak proč to nezkusit, že? Nejdřív bych rád upozornil, že tu chybí v žánrech thriller, či drama a tak nejde jen o čistokrevnou srandu, i když ta je víceméně v každém díle. Zatím mám zkouknutou první sérii a docela mě to baví, i když kvalita jednotlivých dílů je rozdílná. Před spaním je příležitost si dát něco drobného na dobrou noc, tak v tom budu pokračovat, dokud mě to bude bavit a zatím nechám silnější 3 hvězdy a uvidí se, zda mě další přesvědčí, abych něco přidal. Nechce se mi epizodky hodnotit samostatně a komentovat, tak tu vypíchnu jen ty co byly pro mě obzvlášť povedené - S01E02 a S01E04, // S02E01 a S02E04 // .... U třetí série jsem zvlášť povedený díl nenašel, tak jsem u ní skončil, abych nemusel celkové hodnocení snižovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2B /// ART: 0 /// STYL: 1-2 /// CASTING: 1-2 (3*MAX) ] ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Ano, některé díly jsou slabší (stejný model jako u ,Neuvěřitelných příběhů´-ingliš humor,každý díl o něčem jiném a velké rozdíly v kvalitě). Ale i ty nejslabší jsou vysoko nad průměrem. A s ohledem na to, že několik dílů mě rozsekalo (třeba pocta němým groteskám-dva lupiči, služka, starý pán a jeho diva -je třicet minut smíchu s pointou jak od Hitchcoka na tripu) to musí být za plný počet. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Som nadšená od prvého dielu, zamilovala som sa skôr, než skončil. A potom znova a znova a znova... Nejde ani tak o to, že dokonale vypointovaná zmes dahlovského čierneho humoru, absurdity a bizarnosti má relatívne predvídateľný vzorec (avšak stále napínavý a prekvapivý), ale je to tak bravúrne zahraté a naštylizované, až je to čistá rozkoš pozerať. Pre mňa je to proste perfektný zážitok! League of Gentlemen zrejú ako víno :-) ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

To, co Pemberton se Shearsmithem dokáží vytvořit na poli jedné půlhodiny je občas neskutečné. Tolik nápadů, překvapivých zvratů a sympatických postav by mohl závidět kde jaký mnohem "ambicióznější spektákl". Pravda, ne vždy to vyjde úplně dokonale, ale i tak každý díl obsahuje nějaký ten moment, kvůli kterému stojí za to vidět. Oblíbené díly: 1x03 - Tom & Gerri, 2x02 - The 12 Days of Christine, 3x01 - The Devil of Christmas, 3x05 - Diddle Diddle Dumpling, 4x01 - Zanzibar, 4x02 - Bernie Clifton's Dressing Room ()

Galerie (142)

Reklama

Reklama