Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Decibely lásky jsou příběhem tří generací, které prožívají své touhy, sny, naděje i zklamání, a přitom nepřestávají věřit na lásku, přátelství a lidské souznění. Okolnosti se mění, ale věčná touha milovat a být milován zůstává... Mladý umělec Dan (Filip Cíl) sní o úspěchu, ale zatím si odpykává veřejně prospěšné práce při úklidu města. Jeho šéfem je Kristián Hovorka (Rudolf Hrušínský nejml.), který spolu s Otou (Pavel Horváth) pracuje v Technických službách na Plzeňském magistrátu, kde mají na starosti úklid města. Dan se na diskotéce seznámí s  Betkou (Alžběta Bartošová), Kristiána zaujme Danova pohledná sestra Danka, která za bratra stále žehlí jeho průšvihy. Ne všechno ale vychází. Betčina nepřejícná kamarádka (Aneta Vrzalová) a její přítel Robert (Jakub Grafnetr) se rozhodnou vše zkomplikovat nefér hrou. A zatímco Danka s Kristiánem hledají cestu, jak konečně zakotvit „v neklidných vodách života", tak Kristiánův táta Láďa (Rudolf Hrušínský ml.) a Betčina šarmantní tetička (Iva Janžurová) dokazují celému světu, že věk je pouhé číslo. Kristiána navíc čeká, spolu s nápravou dávné křivdy, jak mu to radí jeho nejlepší kamarádka Lenka (Lucie Vondráčková), i nalezení „cesty" k dceři Jitce (Marika Šoposká). (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (253)

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Takový film jsem snad fakt ještě nikdy v životě neviděl :). A fuckt mi to stačilo. Nejen že to bylo blbý, ale dokonce to i smrdělo. Nebo vy to tak nemáte, že si představíte, jak jsou v ten kterej moment cítit třeba kucí popelářský, když si vo pauze vtrhnou zatrsat do tanečního studia? Never, never, never more. ()

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Snímek má být oslavou lásky, nabitý písněmi Michala Davida. Lásku jsem ve filmu však nějak nevnímal, nebyla zjevná a jasná. Dialogy jsou opravdu podprůměrné, postavy nevýrazné, takže za chvíli přemýšlíte, kdo s kým, proč a jak, v čemž se ve finále nevyznáte a začnete tápat v ději, který zde absolutně chybí. Není-li děj, není ani zápletka a rozuzlení. Ačkoliv obsazení je hvězdné - Rudolf Hrušínský, Rudolf Hrušínský nejml., Iva Janžurová, Roman Vojtek, Lucie Vondráčková - tak skutečně nejlepší herecký výkon odvádí neherec Pavel Horváth. Na film jsem se těšil, protože na hudbě Michala Davida jsem vyrůstal a je to hudba mých teenagerských let. Namísto krásných písní a vzpomínek však přišla facka. Tohle opravdu ne... Jedna * z úcty k M. Davidovi, kterého stejně ve filmu moc neuslyšíte. ()

Reklama

coinneach odpad!

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejhorší režijní debut v historii české kinematografie. Jedná se o spleť na sebe špatně navazujících obrazů bez špetky vtipu, nápadu nebo alespoň náznaku zápletky. Výkřikům typu "Je to tak blbé, že se vám to bude líbit" nevěřte, jelikož Troškovy výlety do Kameňákova jsou oproti této slátanině studnicí inovativního humoru. Nikdy mi nebylo v kině tak stydno. Těch pár bodů je za tři snesitelné skladby Michala Davida 10 % ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Alternativní Diskopříběh 3? Ale co vás nemá, to jen tenhle (Sou)kup se jaksi minul hudebním účinkem. Jestli jste měli rádi předchozí vypalováky s Mišelem Doudym, můžete mít radost, že téměř padesátiletý dřívější kominický učeň se transformoval v šéfa popelářské party, táhne se za ním jakási křivda z minulosti (pořádně se divák nedozví jaká) a už vůbec se nejmenuje Horáček, nýbrž Hovorka, to je ale taky od H, že jo. Ale stále synchronně otvírá hubičku a pěje staré songy Mišela Doudyho. A má dceru. Naštěstí nechce kandidovat na prezidenta popelářů, ale má štěstí, že se kolem něj začne motat hodná krasavice, která vůbec nestříhá dohola, není to zlatokopka, nejmenuje se Jituš a má mírně problémového bratra z uměleckých sfér, co hov(n)í tanci i hudbě. Kdysi poddajné hudební těleso se jaksi minulo účinkem, když pár kusých písniček nezachrání scenáristický a režijní marast. Když je nejlepším hercem bývalý "šutér" Pája Horváth, dovedete si asi hravě představit, jak vypadá zbytek. Postavy, které dělí generace, se párují a všichni prožívají deci lásky. Ty "bely" už se asi do filmu nevešly, ostatně písničku "Decibely lásky" uslyšíte jen v koncertním podání mistra Mišela Upocence. Film absolutně nedrží pohromadě, ano, najdou se styčné body s Diskopříběhy, mezi něž patří hudba, láska, přátelství, přátelská felace a tak, akorát chybí normální scénář a režijní řemeslnost. Rudla Hrušínský a spol. už netrefili hudební blbohřeb jen mezi kozy natupírovaných náctek, nýbrž se jim podařilo oslovit všechny divácké generace. Snad jim ten prajednoduchý film přitancoval mládí a přišel jim k duhu. 3/10 ()

Drom 

všechny recenze uživatele

To bylo dost otřesná reklama na Michala Davida, nemyslíte? Kdyby, když už je to muzikál, tam ty postavy alespoň zpívaly, ale v některých hudebních sekvencích se tam jen svíjí nebo poskakujou. A to nemluvím o tom, že prvních třicet minut je sled strašně zmatených scén. Několik skupin postav tam něco ... dělá ... občas nějaká písnička ... Ano, mohl bych si dát tu práci a najít tam ten patetický příběh lásky... Já se divím některým těm, které bych se odvážil nazvat herci, že jdou účinkovat do takový ptákoviny, kde pozitiva jsou veskrze dvě: Je to ze z Plzně a žádná z postav mě neobtěžovala svým výstupem. Dokonce ani Lucie Vondráčková, což samo o sobě je výkon možná za celou tu jednu hvězdičku. Myslíte, že Miloslav Halík fetuje? Páč já bych řekl, že tak jeden večer seděl v obejváku, frkal něco do rypáku a nořil se do trpké nostalgie (a flašky vodky) při sledování Diskopříběhu. A protože tam nebyl sám a pod stolem se válel vožralej Michal David, vykřikuje nějaký nesmysly, dostal třeskutý nápad natočit něco taky tak superkůl. Tu noc Michal David složil muziku... ten zbytek si půjčil. Nebo se pletu? Ale tak alespoň víme, co dělá Pavel Horváth po skončení kariéry... Ne, dělám si srandu, on byl ve filmu to lepší. A to říká dost. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Jedna z najznámejších pesničiek Michala Davida "Decibely lásky" sa vo filme s totožným názvom neobjaví. (danci7891)
  • Film využívá „starších" i nových písniček Michala Davida, jehož hity se staly nedílnou součástí mnoha filmů. Ve filmu zazní nejen původní a legendární písničky jako: Jsou rána tíživá, Nikdo nepřišel, Chtěl bych žít tak, jak se má, nebo Každý mi tě, lásko, závidí, ale i nově zkomponovaná hudba, doplněná písničkami Joe Cockera, Westlife, Barry Whitea, H. Lewise. (Zdroj: Falcon)

Reklama

Reklama