Reklama

Reklama

Dočasný domov

(festivalový název)
  • USA Short Term 12 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Grace je mladá vedoucí diagnostického ústavu, která celý svůj život zasvětila pomoci problémovým dětem. Když se ale dozví, že se má její život od základů změnit, je i ona dohnána svou nepříjemnou minulostí. Složitou situaci ještě zhorší nová obyvatelka ústavu Jayden - nadaná dívka, ke které Grace cítí silné pouto. (dresi)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (123)

Radko 

všechny recenze uživatele

Deti, zasiahnuté zlou výchovou, sexuálnym zneužívaním, trpiace opustením alebo zanedbaním sú umiestňované v domovoch náhradnej starostlivosti. Všetci zamestnanci týchto ustanovizní, ktorí sa snažia zabezpečiť, aby sa deti pod ich patronátom cítili podľa možností aspoň trochu šťastne, si zaslúžia obrovskú úctu.Vďaka mimoriadne psychicky a často i fyzicky náročnej práci, ktorú odvádzajú si zasluhujú najvyššie ocenenia. Pokiaľ totiž tí, ktorí sa starajú o chorých, zranených a opustených nebudú najlepšie platenou elitou spoločnosti, potiaľ nebude v poriadku spoločnosť. Dočasný domov ukazuje, že záblesky šťastného prežívania je možné v zranených a ublížených dušiach občas vyvolať, no je to veľmi ťažké. Pretože dôsledky ťažkých tráum sa prejavujú v správaní sa detí nielen voči zamestnancom ústavu, ale aj k iným deťom a v neposlednom rade k sebe samým. Dôveryhodne ukázaná je i problematika vzájomnej komunikácie. Náročnej cesty pochopenia terapeuta, čo dospievajúce dieťa v skutočnosti trápi. Tu často pomôže obdobná skúsenosť u liečiteľa zranených duší, či nadmieru vyvinutá empatia. 70% ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Je to již potřetí tento rok, co jsem se (ač neúmyslně) setkal s Brie Larson. V Don Jonovi mě bavil její provokativně „nechápavý“ výraz, v The Spectacular Now jsem ji skoro nepoznal, ale její projev byl také hodný povšimnutí. Po Short Term 12 ji už nelze dále přehlížet. Její dospělý výkon dominoval snímku a společně s dalšími scénami (zejména raperský song a povídka o chobotničce Nině) držely laťku hodně vysoko. Jeden z nejlepších letošních „malých“ filmů, kterému k páté hvězdě scházelo málo. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Videl som už niekoľko filmov o mládeži, ktorá sa nevie zbaviť démonov zo svojho doterajšieho života a o terapeutoch, ktorí nehľadiac na vlastný, často problémový život, sa im snažia všemožne pomôcť. Rozumovo to chápem, ale pre pochopene a empatiu mi chýba vlastná skúsenosť. Preto sledujem takéto filmy nezaujato a som rád keď skončia. Tento bol možno o niečo lepší, ale videl som ho s ruským dabingom, na ktorý niekto naklonoval české titulky. A to už bolo nad moje sily. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

mnohe komentare vyjadruju presne to, co mam na srdci a na jazyku, tak nebudem plytvat slovami, iba poviem, ze toto je absolutna dokonalost. Mala som chut sa schulit do klbka a vyplakat si oci. Alebo sa rozbehnut a urobit v zivote konecne nieco zmysluplne. Napriklad niekomu zmenit zivot. V dobrom. To prve som urobila, to druhe ma verim, ako vystudovaneho socialneho pracovnika, este len caka. Raz to dokazem. ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Hodnocení, které Short Term sbírá všude po světě, snad nemůže být více vydřené. Na první pohled nezajímavý indie kalkul, kterých tu byly v posledních letech desítky, nakonec ale úžasně zrežírovaný a zahraný film, který tak přirozeně kombinuje vážné momenty s těmi odlehčenými, že v závěru nezbývá než podlehnout. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Snímek je vítěz diváků na filmovém festivalu SXSW za rok 2013 v kategorii celovečerní hraný film. (filmsim)

Reklama

Reklama