Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj snímku Popelka sleduje osudy mladé Elky (Lily James), jejíž otec, kupec, se po smrti její matky znovu ožení. Elka má svého tatínka velice ráda, a tak se snaží ke své nové maceše (Cate Blanchett) a jejím dvěma dcerám Anastázii (Holliday Grainger) a Drizele (Sophie McShera) chovat vstřícně, a dělá všechno proto, aby se ve svém novém domově cítily dobře. Když ale Elčin otec nečekaně zemře, Elka zjistí, že je vydána na milost své nové žárlivé a kruté rodiny. Zanedlouho se z ní stane obyčejná služka, věčně umouněná od popela, které ostatní posměšně říkají Popelka. Navzdory krutostem, kterým je nucena čelit, ale Elka neztrácí naději a je rozhodnuta řídit se posledním přáním své matky, aby vždy byla „odvážná a laskavá". Nehodlá propadnout zoufalství, ani pohrdat těmi, kteří s ní jednají špatně. A pak je tu ještě jistý pohledný cizinec, se kterým se setkala v lesích. Elka, která nemá nejmenší tušení, že se ve skutečnosti jedná o prince, a nikoliv o pouhého učedníka ze zámku, má pocit, že konečně potkala spřízněnou duši. Záhy nato se zdá, že by se na ni konečně mohlo usmát štěstí. Všechny dívky z širokého okolí jsou totiž sezvány do královského paláce na bál a Elka se těší, že by se tam mohla znovu setkat s okouzlujícím Kitem (Richard Madden). Macecha jí však návštěvu bálu zakáže a zlomyslně jí roztrhá šaty. Jako ve všech správných pohádkách je však pomoc nablízku a objevuje se kouzelná víla kmotřička (Helena Bonham-Carter), která – proměnou dýně a několika myšek – Popelčin život navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (41)

Trailer 2

Recenze (646)

misterz 

všechny recenze uživatele

Toto moderné a nápadité spracovanie Popolušky sa mi veľmi páčilo, vrátane pár nových prvkov. Chválim aj veľmi dobrý casting hlavnej postavy, veď do Lily James by sa musel zamilovať snáď každý chlap, táto postava jej zapasovala ako uliata. Potešilo aj krátke cameo s H.B. Carter a samozrejme moja obľúbená Cate Blanchett, aj keď tu hrala zlú mrchu. Jednoducho ženy to tu celé tiahli. Naproti tomu niektoré vedľajšie postavy, hlavne tie mužské, sa mi sem nehodili. Ani hudba nebola zlá, a čo je hlavné, do tohto spracovania Popolušky sa zamilovali moje deti, takže do dokonalosti naozaj chýbalo len málo. 80/100 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Konečne veľkolepá rozprávka bez megalomanských fantasy prvkov (ZLOBA, SNEHULIENKA A LOVEC, KRÁSKA A ZVIERA). Film má dosť slabý príbeh (žiadne tri oriešky ani tri plesy sa nekonajú), napriek tomu od momentu, keď sa hlavní protagonisti stretnú, je film dostatočne zaujímavý. Výprava je samozrejme bombastická, až vyvoláva otázku, čo dá takýto mamonársky prístup ku komornému romantickému príbehu detskému divákovi, ale dospeláci určite ocenia tú vizuálno-hudobnú veľkoleposť (o odpustia mu hollywodske klišé typu černoch vo funkcii kapitána kráľovského vojska). Film určený pre kiná, ktorý na DVD určite stratí zo svojej pôsobivosti. Branagh ukázal (na rozdiel od THORA), že dokáže aj so slabého scenára vytesať solídny filmový zážitok... ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jakoby půdorys notoricky známé pohádky nebyl sám o sobě dost omezující, měla být tohle hraná verze klasické disneyovky z roku 1950. Takže klobouk dolů zejména před scenáristou Chrisem Weitzem a režisérem Kennethem Branaghem, protože z toho vybruslili se ctí. Kostymérka Sandy Powell a autor výpravy Dante Ferretti si dost hlasitě řekli o další Oscary. Lily James to sluší, Richard Madden zvládl vypadat jako něco víc než hezoun, škoda jen, že Helena Bonham Carter neměla víc scén. Nad očekávání povedená pohádka. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kenneth Branagh si konečně napravuje reputaci a servíruje nám správně moderní, ale zároveň i naprosto klasickou pohádku se vším všudy, která na rozdíl od většiny moderních pohádkových kousků uspěje i u našich rodičů. Něco tak feel-good se totiž opravdu nediví. Jestli Patrick Doyle a dechberoucí výprava nedostanou Oscara, tak život opravdu není pohádka. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Disney = továrna na pohádky. Ke cti toho studia je třeba zmínit, že najmulo Kennnetha Branagha aby pro něj natočil jeden z nejznámějších pohádkových příběhů Popelku. Volba Lily James je bravůrní, škoda že to samé se nedá napsat o Richardu Maddenovi. Prakticky všechny ostatní vedlejší role jsou obsazeny více než slušně, takže zbývá triková stránka, která nezklame. Například úprk z plesu bych označil za nejvíce nervydrásající scénu. Když se budou tímhle stylem (živí herci, smysluplný příběh a dialogy, kvalitní triky) točit i jiné pohádky rozhodně se zlobit nebudu. 70% ()

Galerie (122)

Zajímavosti (36)

  • Při rozhovoru prozradila představitelka Popelky Lily James, že skleněné střevíčky na její nohu nepadnou a byly později do filmu přidány CGI technologií. (Alatiel)
  • Bylo vyrobeno osm různých verzí šatů pro Popelku. Některé jsou např. kratší pro scény, v nichž musí Lily James běžet. Vyrobit všech osm verzí zabralo 4 000 hodin. Na každé šaty bylo použito téměř 5 kilometrů nití a 250 metrů látky. Vrstvy na povrchu sukně jsou vyrobené z tak lehkého materiálu, že se doslova vznáší, když je vyhodí do vzduchu. (willy1)
  • Princ (Richard Madden) se na roli kromě šermu, jízdy na koni a tance, připravoval sledováním Disneyho animovaných snímků s obdobnou tématikou. (P. J. D.)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Reklama

Reklama